Προβλημα με Panasat 1100

astratos

New member
9 March 2009
31
Γεια σας. Ειμαι συνδρομητης της NOVA με το Start Pack. Εκει που βλεπω ενα οποιοδηποτε καναλι μου "κοβεται" ο ηχος για 5 δευτερολεπτα. Αυτο γινεται μια φορα το διωρο (περιπου). Μιλησα με υποστηριξη της NOVA και αφου καναμε επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και reset, μου ειπαν οτι αν το προβλημα εξακολουθουσε, τοτε θα φταιει το καλωδιο SCART. Θα το δεχομουν, αλλα εχω και μια συνδεση RCA σε RCA με DVD Recorder και οταν εγραψα ενα σηριαλ, παλι ειχα μια διακοπη του ηχου.
Καμια ιδεα?

Ευχαριστω

Δηλαδή απέκλεισαν την περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα στον δέκτη. Βολική λύση.

Εγώ θα το πήγαινα στο service τους άμεσα. Ας το παρακολουθήσουν και αν έχει πρόβλημα να το λύσουν.

Εσύ σιγουρέψου ότι όλα τα καλώδια που συνδέονται στον δέκτη (scart ή rca, δορυφορικό) εφαρμόζουν καλά. Τσέκαρε και το καλώδιο πάνω στο lnb.
Τι μέγεθος πιάτου έχεις? Είναι σταθερό? (με την έννοια ότι δεν κουνιέται ή κουνήθηκε)

το πιατο μου ειναι αυτο που δινει η NOVA. 60cm. Ειναι σε καλη και σταθερη βαση. Τα καλωδια ειναι κουμπωμενα. Το καλωδιο ηταν πριν συνδεδεμενο με dvd player και επαιζε μια χαρα.

Δική μου γνώμη είναι να το πας στο service όσο είναι στην εγγύηση γιατί αργότερα θα πρέπει να πληρώσεις..

Αρα αφού
Δέκτης > Scart > TV και
Δέκτης > RCA > Recorder
και στις δύο περιπτώσεις διακόπτεται ο ήχος, γνώμη μου είναι ότι φταίει ο Δέκτης.
Δηλ. > Service

Τελικα ηταν προβλημα δεκτη. Το πηγα στο service, βεβαια εκει δεν ειδαν το προβλημα (βεβαια, αφου το εκανε μονο 2 φορες την ημερα, κι αυτος ηθελε να υο δει μεσα σε 2 λεπτα). Αλλα οταν πηρε σε καποιον προισταμενο μεσα στη NOVA εδωσε εντολη να μου αλλαξουν και δεκτη και καρτα.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και την βοηθεια σας