Πρόβλημα με Panasonic PT-AX200

bloominn

New member
26 November 2010
3
Καλησπέρα.
Είμαι νέος στο forum χωρίς δυστυχώς καθόλου γνώσεις στον χώρο. Πριν λίγο καιρό αγόρασα τον πρώτο μου προβολέα, έναν μεταχειρισμένο Panasonic PT-AX200 με 200 περίπου ώρες από ένα συνφορουμίτη εδώ.
Αν και δεν έχω συγκριτικά, παρατηρώ το εξής:
Στο κάτω μέρος της προβολής η εικόνα κοκκινίζει και στο πάνω μέρος μπλεδίζει. Το φαινόμενο δεν είναι εύκολα ορατό όταν η εικόνα έχει αρκετό χρώμα, το καταλαβαίνεις όμως όσο πιο άσπρη είναι. Σε κάποια σκηνή πχ με χιονισμένο τοπίο το καταλαβαίνεις, όπως και το γεγονός ότι οι υπότιτλοι (επειδή βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης) κοκκινίζουν ελαφρά.
Ίσως να μπορέσω να βάλω κάποια screenshots (με μια απλή κάμερα δυστυχώς ) κάποια στιγμή.
Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια….

αυτο εχει να κανει με την συγκλιση του προβολεα.δεν μπορεις να το διορθωσεις.μονο αμα ανοιχτει απο καποιον ειδικο και στο ρυθμισει.

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας....
Απλώς αναρωτιέμαι αν μπορεί να εμφανιστεί αυτό το φαινόμεο απότομα αφού όταν τον πήρα δεν το παρουσίασε ή τουλάχιστον δεν είχα προσέξει κάτι τέτοιο! Έχει παίξει μόλις 60-70 ώρες από τότε που τον πήρα (σε πολύ λίγο διάστημα βέβαια, του έχω δώσει να καταλάβει :) )
Anyway, ευχαριστώ και πάλι...

Καλησπερα. Γραφω εδω γιατι δεν εκρινα σκοπιμο να ανοιξω νεο thread για το ιδιο μηχανημα. Προσφατα λοιπον προσεξα οτι στο μεσο και κατω μερος της οθονης εμφανιζονται κατι σαν κυματα (ή σαν φλογα) τα οποια φαινονται να κινουνται προς τα πανω (σαν το νερο μιας βρυσης που τρεχει, αλλα αναποδα). Αυτοι οι κυματισμοι ειναι αχρωμοι και ειναι ορατοι μονο στα πολυ λευκα (και αλλα ανοιχτοχρωμα) πλανα. Εχει κανεις καποια ιδεα;

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ!!!!:AFADF0:
Θα μπορουσα απλως να γραψω οτι λυθηκε το προβλημα, ακυρο το προηγουμενο post, αλλα ΟΧΙ: Τετοια βλακεια χρειαζεται διαπομπευση!!
Κανενα κυμα, καμμια φλογα, κανενα νερο της βρυσης! Ολοι οι προαναφερθεντες σχηματισμοι στην εικονα του προβολεα μου δεν ηταν (γκρρρ!) παρα θερμικα κυματα απο ενα φορητο θερμοπομπο στη μεση του δωματιου αναμεσα στον προβολεα και το πανι!
Καταλαβαινετε πως αισθανθηκα οταν το ανακαλυψα, μια ανακουφιση και μια απιστευτη βλακεια! Φυσικα ο θερμοπομπος πηρε ποδι, ας γινει το σπιτι Σιβηρια!:violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Panasonic PT-AX200

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ!!!!:AFADF0:
Θα μπορουσα απλως να γραψω οτι λυθηκε το προβλημα, ακυρο το προηγουμενο post, αλλα ΟΧΙ: Τετοια βλακεια χρειαζεται διαπομπευση!!
Κανενα κυμα, καμμια φλογα, κανενα νερο της βρυσης! Ολοι οι προαναφερθεντες σχηματισμοι στην εικονα του προβολεα μου δεν ηταν (γκρρρ!) παρα θερμικα κυματα απο ενα φορητο θερμοπομπο στη μεση του δωματιου αναμεσα στον προβολεα και το πανι!
Καταλαβαινετε πως αισθανθηκα οταν το ανακαλυψα, μια ανακουφιση και μια απιστευτη βλακεια! Φυσικα ο θερμοπομπος πηρε ποδι, ας γινει το σπιτι Σιβηρια!:violent-smiley-030:

Lol lol lol lol lol

Και αφου λυσαμε το προβλημα με τα... θερμικα κυματα, ενα νεο θεματακι προεκυψε, το οποιο δεν αφορα μαλλον το χρωμα του τοιχου μου (το εξετασα πρωτα εξονυχιστικα, καθοτι το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου!). Προσεξα λοιπον οτι κατα την προβολη ανοιχτοχρωμων κυριως πλανων, η αριστερη πλευρα της οθονης ελαφρως κοκκινιζει, δηλαδη αν προβαλω ενα λευκο πλανο στον προβολεα, αριστερα μοιαζει να παιρνει μια ασθενη κοκκινωπη αποχρωση. Σε τι λετε να οφειλεται; Φιλτρο ή κατι πιο χοντρο; Και κατι αλλο, αναβαθμιση λογισμικου του προβολεα πως μπορω να κανω; ευχαριστω

Παιδιά, μετά από πολύ καιρό και αρκετή χρήση, η φωτεινότητα έχει πέσει πολύ. Η λάμπα έχει φτάσει πια τις 2000 ώρες, οπότε νομίζω ότι πνέει τα λοίσθια. Ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε υπόψιν κάποιο μαγαζί ή site ώστε να βρω λάμπα. Αν πάρω μία συμβατή από Κίνα/Αμερική θα υπάρχει πρόβλημα; Με housing ή χωρίς; Ευχαριστώ

Να συμπληρώσω ότι ο προβολέας δεν έχει βγάλει κάποια ένδειξη ότι η λάμπα χρειάζεται αντικατάσταση, ούτε ανάβει προειδοποιητικά κάποιο λαμπάκι, απλά έπεσε αισθητά η φωτεινότητα τις τελευταίες 2-3 μέρες + ότι πλησιάζει σχεδόν τις 2000 ώρες (σε eco-mode, υποτίθεται ότι έπρεπε να κρατήσει παραπάνω).

Γνώμη μου είναι, εάν και εφόσον θέλεις να παραμείνεις με τον ίδιο προβολέα, να μην κάνεις εκπτώσεις στη λάμπα. Αυθεντική και τίποτ' άλλο. Για την ερώτησή σου με την κοκκινωπή οθόνη έχει απαντήσει ο Δημήτρης στο ποστ 3. Είναι εγγενές πρόβλημα της τεχνολογίας LCD το οποίο με τον καιρό χειροτερεύει. Εάν δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό στην ταινία, τότε είναι αποδεκτό.

να ξερεις οτι 2000 ωρες ειναι υπερβολη.ηδη η λαμπα απο τις 1000 ωρες και μετα δεν εχει δυναμη εχει χασει την φωτεινοτητα της.αν βαλεις καινουργια θα εκπλαγεις!

Γνώμη μου είναι, εάν και εφόσον θέλεις να παραμείνεις με τον ίδιο προβολέα, να μην κάνεις εκπτώσεις στη λάμπα. Αυθεντική και τίποτ' άλλο. Για την ερώτησή σου με την κοκκινωπή οθόνη έχει απαντήσει ο Δημήτρης στο ποστ 3. Είναι εγγενές πρόβλημα της τεχνολογίας LCD το οποίο με τον καιρό χειροτερεύει. Εάν δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό στην ταινία, τότε είναι αποδεκτό.

Προς το παρόν θέλω να μείνω με τον ίδιο, αλλά δεν είμαι σε θέση να δώσω 300 ευρώ για λάμπα δυστυχώς. Έχεις κάποια πρόταση σε μαγαζί; Όσο για το θέμα με το κόκκινο, είναι πια παρελθόν, μάλλον το έχω συνηθίσει και δεν το προσέχω πια. Ευχαριστώ!

να ξερεις οτι 2000 ωρες ειναι υπερβολη.ηδη η λαμπα απο τις 1000 ωρες και μετα δεν εχει δυναμη εχει χασει την φωτεινοτητα της.αν βαλεις καινουργια θα εκπλαγεις!

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει βγάλει την παραμικρή ένδειξη για αλλαγή λάμπας. Δε φαντάζομαι να ευθύνεται κάτι άλλο, δεν υπάρχει καμία παραμόρφωση στην εικόνα, ούτε στα χρώματα, ούτε καν το περιβόητο flickering για το οποίο έχω διαβάσει τόσα, μόνο χαμηλή φωτεινότητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Panasonic PT-AX200

Προς το παρόν θέλω να μείνω με τον ίδιο, αλλά δεν είμαι σε θέση να δώσω 300 ευρώ για λάμπα δυστυχώς. Έχεις κάποια πρόταση σε μαγαζί; Όσο για το θέμα με το κόκκινο, είναι πια παρελθόν, μάλλον το έχω συνηθίσει και δεν το προσέχω πια. Ευχαριστώ!

Δυστυχώς, δεν έχω υπ' όψιν μου συγκεκριμένο μαγαζί με λάμπες. Όταν έψαχνα, κυρίως, κοιτούσα online σε sites εξωτερικού. Απ' όσο βλέπω στο γερμανικό ebay, γύρω στα 150 ευρώ παίζουν.

Last edited:

Η ανομοιομορφία του λευκού είναι αρκετά ορατή στον 100 και στον 200. Μπορεί να γίνει ρύθμιση αλλά μόνο στην αντιπροσωπεία. Γενικά μην τον ψειρίζεις αν δεν είναι έντονο και το βλέπεις μόνο στο απόλυτο λευκό και όχι κατά την προβολή ταινιών. Για λάμπα πήγαινε για γνήσια. Aπό internet κανένα 200 άρι θα σου στοιχίσει.

Η ανομοιομορφία του λευκού είναι αρκετά ορατή στον 100 και στον 200. Μπορεί να γίνει ρύθμιση αλλά μόνο στην αντιπροσωπεία. Γενικά μην τον ψειρίζεις αν δεν είναι έντονο και το βλέπεις μόνο στο απόλυτο λευκό και όχι κατά την προβολή ταινιών.

Καθόλου έντονο, ίσα-ίσα! Για κάποιον που δεν το έχει προσέξει δύσκολα γίνεται αντιληπτό. Ειδικά στις ταινίες 1.85:1 δεν υφίσταται καν (πέφτει στη μαύρη κάτω λωρίδα).

Η ανομοιομορφία ή ο χρωματσμός που βλέπετε δεν είναι τίποτα αππο από εναπόθεση σκόνης σε κάποιο panel.
Επειδή το λευκό είναι ο συνδιασμός RGB τότε εαν ένα φίλτρο πόλωσης είναι λερωμένο τότε τα άλλα δυο χρώματα θα δώσουν διαφορετικό χρώμα στο λευκό.

Η ανομοιομορφία ή ο χρωματσμός που βλέπετε δεν είναι τίποτα αππο από εναπόθεση σκόνης σε κάποιο panel.
Επειδή το λευκό είναι ο συνδιασμός RGB τότε εαν ένα φίλτρο πόλωσης είναι λερωμένο τότε τα άλλα δυο χρώματα θα δώσουν διαφορετικό χρώμα στο λευκό.

Είναι εύκολο να καθαριστεί αυτό ή υπάρχει κάποιος ειδικός που μπορεί να το κάνει (αν αξίζει τον κόπο βέβαια);