Πρόβλημα με PC audio

Kyros_G

Established Member
13 January 2013
164
Καλησπέρα.

Καταρχήν να σας πω ότι το σύστημά μου είναι Windows 7 64bit -> USB -> Prodigy Cube -> ολοκληρωμένος ενισχυτής.

Λοιπόν....
προημερών πειραματίστηκα με foobar, jriver, wasapi και όλα τα σχετικά για να δω αν υπάρχουν διαφορές στον ήχο κτλ (ανέκαθεν έπαιζα με winamp) και από τότε άρχισε να συμβαίνει το εξής:

κάποιες στιγμές η μουσική αναπαραγωγή γέμιζε παράσιτα. Ειδικά σε υψηλές συχόντητες, ακουγόταν ξεκάθαρα ο ήχος λες και γέμιζε παράσιτα! Κάνοντας restart το pc, ο ήχος επανερχόταν στα φυσιολογικά του.

Απεγκατέστησα jriver, απεγκατέστησα foobar, καθάρισα registry, έκανα restore το pc σε ημερομηνία προ των πειραμάτων και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: έρχονται κάποιες στιγμές που πήζω στο παράσιτο και πρέπει να κάνω restart.

Κάποια ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει;;;

Προφανώς υπάρχει κάποια ασυμβατότητα της κάρτας (ή των drivers) με τα Windows 64 Bits. Δεν έχω την prodigy για να είμαι σίγουρος, τα συμπτώματα πάντως ασυμβατότητας κάπως έτσι παρουσιάζονται.

Δες πάντως μήπως υπάρχει θέμα με τις ρυθμίσεις του Fooar, ή του JRiver...

Καλησπέρα.

Καταρχήν να σας πω ότι το σύστημά μου είναι Windows 7 64bit -> USB -> Prodigy Cube -> ολοκληρωμένος ενισχυτής.

Λοιπόν....
προημερών πειραματίστηκα με foobar, jriver, wasapi και όλα τα σχετικά για να δω αν υπάρχουν διαφορές στον ήχο κτλ (ανέκαθεν έπαιζα με winamp) και από τότε άρχισε να συμβαίνει το εξής:

κάποιες στιγμές η μουσική αναπαραγωγή γέμιζε παράσιτα. Ειδικά σε υψηλές συχόντητες, ακουγόταν ξεκάθαρα ο ήχος λες και γέμιζε παράσιτα! Κάνοντας restart το pc, ο ήχος επανερχόταν στα φυσιολογικά του.

Απεγκατέστησα jriver, απεγκατέστησα foobar, καθάρισα registry, έκανα restore το pc σε ημερομηνία προ των πειραμάτων και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: έρχονται κάποιες στιγμές που πήζω στο παράσιτο και πρέπει να κάνω restart.

Κάποια ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει;;;

ξαναβάλε το winamp, μια χαρά είναι

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με PC audio

Σταθερό pc ή laptop?

Laptop

Προφανώς υπάρχει κάποια ασυμβατότητα της κάρτας (ή των drivers) με τα Windows 64 Bits. Δεν έχω την prodigy για να είμαι σίγουρος, τα συμπτώματα πάντως ασυμβατότητας κάπως έτσι παρουσιάζονται.

Δες πάντως μήπως υπάρχει θέμα με τις ρυθμίσεις του Fooar, ή του JRiver...

ξαναβάλε το winamp, μια χαρά είναι

Τα έχω απεγκαταστήσει τα foobar και jriver, παίζω πάλι με winamp και συνεχίζει να εμφανίζεται το φαινόμενο. Όχι πάντα, όχι συχνά αλλά εμφανίζεται.

προφανώς κάποια στιγμή φορτώνει το λάπτοπ και μένει από μνήμη

έχει ελεύθερο δίσκο?
μνήμη?

Μην είναι και η διαδικασία φόρτισης του? Με σκέτη μπαταρία χωρίς το καλώδιο φόρτισης κάνει τα ίδια?

Νομιζω οτι εχουμε το ιδιο προβλημα.
Και μενα με την Emu0204 κανει σαν να παρεμβαλετε ραδιοσυχνοτητα.
Ομως μετα απο καμμια 15αρια 20 δευτερολεπτα επανερχεται και μετα απο λιγο ....φτου και απο την αρχη.
Παντως με την Prodigy δεν εχω τετοια προβληματα.
Αρα μαλλον θα φταινε οι drivers της καρτας.

Δοκίμασες να βάλεις παλαιότερους drivers (άμα υπάρχουν).
Η επόμενη λύση που θα σκεφτόμουν είναι ένα format στο PC.

Θέμα δυνατοτήτων/πόρων του λαπτοπ δεν τίθεται διότι:
1) το λαπτοπ είναι 3 μηνών
2) πριν εγκαταστήσω jriver, wasapi κτλ δεν το έκανε
3)δεν μου το έκανε ούτε με το παλιό λαπτοπ (5ετίας, windows Vista)

Και μάλιστα, πιο συγκεκριμένα, όταν έβαλα foobar+wasapi όλα ήταν ok. Το πρόβλημα εμφανίστηκε από την εγκατάσταση του jriver και μετά.

Όπως και να έχει, τα "ξήλωσα" όλα.
Πάντως εδώ και 2 24ωρα δεν μου το έχει εμφανίσει (μην το ματιάσω!).

Πορεύομαι έτσι προς το παρόν και βλέπουμε....

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!