Προβλημα με πλάσμα

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Καλημέρα
Έχουν οι γονείς μου ένα πρόβλημα με πλάσμα τηλεόραση και ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς καμμιά ιδέα τί μπορεί να είναι.
Η τηλεόραση είναι LG και είναι αρκετά παλιά. Νομίζω ότι είναι, αν όχι το πρώτο, το δεύτερο μοντέλο που έβγαλε η LG. Τα έχει δηλαδή τα χρονάκια της.
Να διευκρινήσω καταρχάς ότι κεραία δεν υπάρχει στο σπίτι παρά μόνο Νοβα.
Κάθε φορά λοιπόν που την ανοίγουν η τηλεόραση στην αρχή χάνει τα χρώματα (εμφανίζεται δλδ εικόνα αλλά με τα χρώματα του ουράνιου τόξου-ένα απαλό ροζάκι, πράσινο και κίτρινο), μετά γίνεται μαύρη αλλά ο ήχος συνεχίζει να υπάρχει κανονικά και ύστερα από κανά δίλεπτο επανέρχεται στα φυσιολογικά της χρώματα. Αλλά μόνο για κανά λεπτό. Μετά φτου και από την αρχή. Ο Ήχος δουλεύει κανονικά μόνο η εικόνα έχει πρόβλημα. Αυτό το κάνει συνέχεια για 1-2 ώρες συνεχόμενα...μετά κάπως επανέρχονται τα χρώματα αλλά πολύ πιο απαλά από κανονικά. Σταματάει όμως και να φαίνεται σαν ουράνιο τόξο και η μαύρη οθόνη. Απλά είναι λίγο "ξεπλυμένα" τα χρώματα.
Έχει κανείς καμμιά ιδέα τί μπορεί να είναι αυτό? Φταίει η τηλεόραση ή μήπως μπορεί να είναι και θέμα Νόβα? (κάποια σύνδεση ή θέμα πιάτου?)

Μαλλον ειναι στα τελευταια της. Δοκιμασε να την πας στο σερβις αλλα μαλλον θα σου ζητησουν αρκετα και μπορει να μην σε συμφερει καν να την φτιαξεις.

Σκαρτ και συνδέσεις τις δοκίμασα. Μάλλον φοβάμαι και εγώ ότι πεθαίνει σιγά σιγά...

Τελικά σύμφωνα με το service πεθαίνει η πλακέτα. Όπως μου είπε η τηλεόραση αυτή έχει δύο πλακέτες (δεν το κατάλαβα αυτό) και αξίζει να την φτιάξω γιατί τέτοια μοντέλα πλέον δεν βγαίνουν. Αυτό σαν μοντέλο από τα πρώτα χρησιμοποιούσε πολύ καλύτερα υλικά σε σχέση με τα επόμενα. Για να μην τα πολυλογώ και μια και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα της αποφάσισα να την φτιάξω αν και νομίζω ότι κάνω βλακεία. Κόστος 280 ευρώπουλα και ας ελπίσω να μην έχει χαλάσει σε ένα χρόνο μέσα...

Τελικά σύμφωνα με το service πεθαίνει η πλακέτα. Όπως μου είπε η τηλεόραση αυτή έχει δύο πλακέτες (δεν το κατάλαβα αυτό) και αξίζει να την φτιάξω γιατί τέτοια μοντέλα πλέον δεν βγαίνουν. Αυτό σαν μοντέλο από τα πρώτα χρησιμοποιούσε πολύ καλύτερα υλικά σε σχέση με τα επόμενα. Για να μην τα πολυλογώ και μια και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα της αποφάσισα να την φτιάξω αν και νομίζω ότι κάνω βλακεία. Κόστος 280 ευρώπουλα και ας ελπίσω να μην έχει χαλάσει σε ένα χρόνο μέσα...

Απιστευτο , εχουν το θρασος (γιατι θρασους προκειται) να λενε τετοια πραγματα?
Σε λιγο θα πουν οτι παλια τις LG τις εφερνε στην γη το Enterprise (βλεπε Star Trek)...:flipout: