προβλημα με προφιλ οθονης

nios

Senior Member
3 April 2011
412
Καστορια
Εχω καλιμπραρει την οθονη με το x-rite colormunki το προβλημα μου ειναι οτι οταν ανοιγω τον υπολογιστη δεν λειτουργει η οθονη με αυτο το προφιλ.Πρεπει να κανω αρκετες επανεκινησεις τον υπολογιστη μεχρι να το φορτωσει.
Βοηθεια...

αν κ εχω μακ, το εχεις φορτωσει στο color managment απ τον πινακα ελεγχου, στις ρυθμισεις τις οθονης σου , να δειχνει παντα και ως προεπιλογη μ αυτο το προφιλ?

(το colormunki γενικα ολο κολπα κανει..)

Εχω καρτα γραφικων την 580quadro της nvidia,χθες ανακαλυψα μια επιλογη που λεγεται nView deskop manager εκει οταν τελικα ανοιξε με το σωστο προφιλ η οθονη του υπολογιστη δημιουργησα ενα προφιλ ωστε να ανοιγει η επιφανεια εργασιας με αυτο το χρωμα.Τρεις φορες απο τοτε που ανοιξα τον υπολογιστη μου ξεκιναει κανονικα.
Αυτο το x-rite το εχω 4 χρονια απο τοτε ειναι φορες που ο υπολογιστης δουλευει καλά για αρκετο χρονικο διαστημα και ειναι φορες που δεν το φορτωνει με τιποτα το προφιλ της οθονης,δεν ξερω πως να το ρυθμισω.
Ελπιζω με την τελευταια ανακαλυψη να παει καλα.
Στη διαχειριση χρωματων των windows εχω βαλει το προφιλ που θελω για να ανοιγει η οθονη, αλλα δεν λυνεται απο εκει το προβλημα.

Αυτο δειχνει πως καλιμπραρεις την οθονη -εκτυπωτη.Αυτο κανω και εγω.Το προβλημα με την οθονη ειναι οτι οταν ανοιγω τον υπολογιστη δεν φορτωνει παντα αυτο το προφιλ.
Δεν το κανει παντα αλλα συχνα,και δεν μπορω να βρω τι φταιει.Μερικες φορες παει να το φορτωσει και εν συνεχεια το αλλαζει.
Πιθανον φταιει καποιο προγραμμα που φορτωνει οταν ξεκιναει ο υπολογιστης και το μπλοκαρει.Ισως ειναι το αντιβαιρους που εχω ή δεν ξερω τι αλλο.Τον κανω επανεκινηση και συνηθως μετα απο δυο τρεις επανεκινησεις το φορτωνει,αλλες φορες παλι με τιποτα οποτε ξανα καλιμπραρω την οθονη.