πρόβλημα με ψηφιακά κανάλια

giwrgosli

New member
26 April 2011
17
Περιστέρι
Θέλω να ρωτήσω το εξής:
Έχω την LG LH3000 40άρα τηλεόραση. Κάποια περίοδο έπιανε την ετ1- νετ ψηφιακά όπως και κάποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μια μέρα ήθελα να αναζητήσω νέα ψηφιακά κανάλια και έβαλα αυτόματη αναζήτηση. Από τότε μου βγάζει με το ζόρι 8 ψηφιακά κανάλια σε κάθε αναζήτηση που κάνω. Μήπως είναι πρόβλημα κεραίας ?(είναι πάρα πολύ παλιά , όπως και τα καλώδια της προς την τηλεόραση) μην μπω στη διαδικασία αλλαγής της ( και τον καλωδίων ) και δεν κάνω τίποτα. Μήπως να πάρω εναν αποκωδικοποιητή να τελιώνω?

Νομιζω οτι περιγραφεις και μονος σου το προβλημα.
Φυσικα η κεραια οσο παλια και να ειναι, αν βρισκεται σε καλη κατασταση και ειναι για UHF μια χαρα θα κανει τη δουλεια της. Αυτο δε σημαινει ομως οτι με σαπια/ξεραμενα/σπασμενα καλωδια θα φτανει το σημα οπως πρεπει στην τηλεοραση.

Αρα αν δε θες να μπαινεις σε περιτα εξοδα, ξεκινα με αλλαγη καλωδιου και αν δεν φτιαξει η κατασταση τοτε αλλαξε και την κεραια σου.

Αποκωδικοποιητη μην παρεις, δεν κανει κατι να βελτιωσει την ποιοτητα του σηματος ουτε θα σε γλυτωσει το tuner του οσο ευαισθητο κι αν ειναι.

Σε ευχαριστώ Hux FluX , καλώδιο να πάρω ένα απλό ή κάποιο πιο ενισχυμένο? Έχεις να μου προτείνεις κάποια μάρκα?

Αν μιλαμε μονο για επιγεια ψηφιακη τηλεοραση σε περιοχη με δυνατη ληψη, δε χρειαζεται να επενδυσεις σε ακριβο καλωδιο, οποτε παρε κατι απλο να βγαλεις την επομενη 15ετια σου.

Αν μεσα απτο καλωδιο σκοπευεις μελλοντικα να περασεις και δορυφορικο σημα τοτε παρε κατι καλυτερο.