Πρόβλημα με punctuation Numbers & Excell

atma

New member
8 March 2008
48
Ελλάδα
Μιας και βρήκα μια κοινότητα Mac :a0210: και στο AVClub λέω να γράψω την ερωτησούλα μου κι εδώ!

Έχω Numbers κι excell αλλά το punctuation είναι λάθος και στα 2 προγράμματα. Στο International settings, στο system prefs έχω Greek (Greece).

Το πρόβλημα είναι πως αντί να βλέπω τους αριθμούς Ευρωπαϊκά: 1.400,34 τους βλέπω USA 1,400.00. Όλα τα παραπάνω σε iMac 2.88 extreme & Leopard.

Στο iBook, έχω τις ίδιες ρυθμίσεις σε Tiger χωρίς προβλήματα. Ξέρει κανείς τι συμβαίνει;

Ευχαριστώ!

Καλωσήρθες στην παρέα μας! :firstprize:

Εγώ έχω macbook pro με leopard 10.5.4 και έχω excel.
Καταρχήν, στις ρυθμίσεις international έχω :
attachment.php

Και στο excel που τώρα άνοιξα να δω κ εγώ γιατί δεν θυμόμουν, έκανα format cells :
attachment.php

Επέλεξα ότι είναι αριθμός η κολώνα κ παρόλο που το βγάζει ανάποδα, αμερικάνικου τύπου :
attachment.php

Τελικά εμφανίζει :
attachment.php

Attachments

• Picture 1.jpg
    Picture 1.jpg
    64.7 KB · Views: 36
  • Picture 2.jpg
    Picture 2.jpg
    46.3 KB · Views: 36
  • Picture 3.jpg
    Picture 3.jpg
    29.6 KB · Views: 36
  • Picture 4.jpg
    Picture 4.jpg
    12.5 KB · Views: 36
έχεις κι εσύ το ίδιο προβλημα. Το 1400,00 δεν το βλέπει σαν αριθμό, δοκίμασε να το κάνει ευρώ/δολάρια και θα καταλάβεις το εννοώ.

Αν το έβλεπε σαν αριθμό όπως το 1400.00 ας πούμε, θα το στοίχιζε δεξία.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με punctuation Numbers & Excell

Έτσι όπως είναι χωρίς καμία αλλαγή, κάνω πράξεις στο excel κ functions κ το βλέπει κανονικά σαν νούμερο...
\

Είναι επειδή έχεις Honda κινητήρα :worshippy:

Πέρα από την πλάκα τώρα, το Numbers διάβασε τα locales αφού τα άλλαξα 2 φορές από το system preferences. Δεν ξέρω γιατί την πρώτη φορά δεν είχε καταλάβει ότι είμαι στην Ευρώπη...

Τώρα λειτουργεί κανονικά.