προβλημα με rs232

paulks

Established Member
24 March 2008
106
ηρακλειο κρητης
καλησπερα παιδια.ποιος μπορει να μου πει.θελω να κανω αναβαθμιση σε δεκτες και επειδη το mothrboard asus m3a78 pro που εχω δεν εχει 9πινη εχω βαλει μια pci καρτα εσωτερικα που βγαζει δυο 9πινες αλλα δεν της βλεπουν οι δεκτες σωστα η το αναποδο συμβαινει.Βασικα δειχνει οτι εποικοινωνουν μεταξυ τους αλλα δεν μπορω να τραβηξω δεδομενα απο τους δεκτες αν ξερετε κατι βοηθηστε παιδια.μεχρι και σκετη 9πινη εβαλα μεσα στο motherboard που λεει οτι συνδεετε στην com 1 αλλα τζιφος.H πειτε μου να αγορασω καποιο αλλο εξαρτημα.Ευχαριστω πολυ.

Last edited:
Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά αν τελικά δεν καταφέρεις κάτι, θα σου προτείνω να προμηθευτείς usb -> serial αντάπτορα για να κάνεις την δουλειά σου..

Συνήθως η επικοινωνία γίνεται με null καλώδιο.........

+1

Επίσης δες σε τι ταχύτητα πρέπει να ρυθμίσεις την επικοινωνία (από το manual του δέκτη ίσως....) Παίζει κι αυτή ρόλο καμιά φορά

εχω βαλει και usb σε serial αλλα τιποτα.Το προβλημα δεν το εχω σε συγκεκριμενο δεκτη αλλα σε ολους.Καμια αλλη ιδεα?Οπως καταλαβαινετε εχω παθει μεγαλη ζημια γιατι κανω και εγκαταστασεις εξω και εχω προβλημα.

Re: Απάντηση: προβλημα με rs232

Συνήθως η επικοινωνία γίνεται με null καλώδιο.........

Τα καλωδια που χρησιμοποιεις δεν ειναι NULL MODEM.

Πηγαινε σε κανενα μαγαζι και παρε το συγκερκιμενο τυπο.

Εγω ειχα παρει usb σε serial αλλα δεν ηταν null modem και με μια βολτα σε μεγαλη αλυσιδα πηγα και τα εψαξα ενα ενα μεχρι που βρηκα καποιο που το εγραφε στην συσκεωασια και με αυτο εκανα δουλεια.

Αυτή που σου έστειλα σε απάντηση του pm σου:

Δες κάτι άλλο. Αυτοί οι αντάπτορες δεν αναγνωρίζονται αυτόματα ως com 1. Μπορεί αν είναι κάτι άλλο, π.χ. com 5.

Αυτό θα το δεις αν πας σε Win XP, Πίνακα ελέγχου, σύστημα, Υλικό, διαχείριση συσκευών.
Εκεί στις θύρες COM θα δεις τι αρίθμηση πήρε..
Θα κάνεις δεξί κλικ πάνω στην θύρα com (με ότι αριθμό κι αν έχει) επιλέγεις ιδιότητες, ρυθμίσεις θυρών, για προχωρημένους. Στην επιλογή αριθμός θύρας com, θα επιλέξεις "1" θα κάνεις save και ελπίζω να δουλέψει. (ίσως χρειαστεί restart)

Περιμένω νέα σου..