Πρόβλημα με ρυθμίσεις εικόνας;

peterparapan

New member
8 October 2013
5
καλημερα απο μενα,
χρειαζομαι παιδια την βοηθεια σας.καταρχην να σας πω πως ειμαι σχετικα ασχετος με το θεμα tv και την τεχνολογια της μεχρι που σας ανακαλυψα και αρχισα να ασχολουμε περισοτερο οποτε μην μου αρχισετε τα δικα σας τα περιπλοκα γιατι θα κρασαρω!:ernaehrung004:
παμε στο προβληματακι μου,εχω βαλει nova και otetv στο ιδιο πιατο,και εχω μοιρασει το σημα σε 3 τηλεορασεις που αλλαζουν τα καναλια με ρεσιβερακια,να προσθεσω επισης πως στην νοβα εχω 2αποκωδικοποιητες για να βλεπουμε πανω κατω διαφορετικα καναλια.απο προχθες που εγινε η εγκατασταση παρατηρω το εξης στην μεγαλη tv μια samsung d6100 ολα καλα,στην μια μικρη ομως(lg m2852) οταν αλλαζω απο την νοβα στο οτε παθαινω σοκ απο την φωτεινοτητα!σε σημειο που η εικονα θολωνει και οχι τα απλα αλλα και τα hd δεν βλεπονται!γιατι λετε να συμβαινει αυτο?λογικα δεν ειναι θεμα ρυθμισεων της τηλεορασης οχι μονο γιατι δεν βελτιωνεται με τις αλλαγες αλλα χειροτερευει αλλα και γιατι και για την νοβα ειναι κοινες!

Απάντηση: otetv vs nova

Πως γίνεται ο διαμοιρασμός του σήματος. Αυτό που περιγράφεις για την εικόνα εμένα μου λέει ότι το σήμα του ΟΤΕ είναι κάπου "ατερμάτιστο".

Re: otetv vs nova

φιλε μου ο τεχνικος το εκανε και νομιζω πως εβαλε κατι σαν ταφ,θα το τσεκαρω μολις παω σπιτι!τι εννοεις ομως ατερματιστο?

Όλα τα τηλεοπτικά σήματα χρειάζονται 75Ω στο τέλος που συνήθως το δέχονται στην τηλεόραση.
Αλλά αυτό γίνεται αντιληπτό σε συνδέσεις A/V
Δεν μας είπες πως γίνεται το μοίρασμα στις 3 τηλεοράσεις?

Re: otetv vs nova

γραψε λαθος,το μοιρασμα γινεται σε 5 τηλεορασεις(Δεν υπολογισα τις εξω) οπου στο καναλι 1 παιζει η μια νοβα,στο 2 την αλλη νοβα και στο 3 το οτετν.ολες βλεπουν ολα τα καναλια αλλ αναλογος τα ρεσιβεδ τους χειριζονται και το αντιστοιχο αποκωδικοποιητη.εσυ προφανος ενδιαφερεσαι για την συδεσμολογια,σωστα?

Σωστά, τον εσωτερικό μοίρασμα του ΟΤΕ Tv, γιατί μάλλον εκεί έχει γίνει κάποιο λάθος

Last edited:
φιλε μου σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου,μολις παω σπιτι θα σου δωσω περισσοτερες πληροφοριες να σε κατατοπισω καλυτερα.αλλα για αρχη εχει γινει μαλλον το λαθος εκει και δεν ειναι θεμα της τν!ετσι?γιατι το ιδιο παρατηρω και σε μια αλλη τν στο γραφειο(sharp plasma).

Επεξεργασία:
φιλε μου γυρισα και ειδα αυτα που με ρωτησες.καταρχην στην μεγαλη τν ολα ειναι συνδεδεμενα απευθειας με hdmi καλωδια.το οτετν βγαζει τα κλασσικα κιτρινο-κοκκινο-ασπρο και μονο το κιτρινο-ασπρο συνδεετε σε κουτακι που βγαζει το κλασικο λευκο καλωδιο κεραιας με το στρογγυλο βυσμα,αυτο με τη σειρα του πηγαινει στο καλωδιο της νοβα(και αυτο το κλασσικο λευκο καλωδιο) και με πατεντα ενωση μετα καταληγει στις υπολοιπες τηλειορασεις!καταφερα να σου μεταφερω την εικονα?

Last edited by a moderator:
Ναι μια χαρά. Αν όλες οι τηλεοράσεις δείχνουν το ίδιο "καμένα" δηλαδή, πρέπει να φταίει το modulator. Αυτό δηλαδή που παίρνει το κίτρινο (βίντεο) και άσπρο (ήχος) και το κάνει RF, συχνότητα δηλαδή για να το βλέπεις σε όλες τις τηλεοράσεις σου. Το μάρκα είναι αυτό το modulator?

Για να ενημερώσω το νήμα, μιας που η κουβέντα συνεχίστηκε σε pm, ο φίλος έχει βάλει την Νοβα στην διακλάδωση του σπιτιού από το RF out
καθώς και τον ΟΤΕ ΤV κάνοντας χρήση ενός RF modulator pandora pdr-md02.

Αυτό που περιμένω να μου πει, καθώς είδα ότι υπάρχει video adj στο modulator, αν ρυθμίζοντας καταφέρει να διορθώσει το πρόβλημα.

Λογικά το πρόβλημα είναι στο modulator, που αν δεν μπορέσει να το διορθώση με το ρυθμιστικό,

θα πρέπει να το πάει στο μαγαζί που τοαγόρασε (δεν ξέρω από που το πήρε) για έλεγχο και αλλαγή σε περίπτωση προβλήματος

Αναμένουμε

οπως τα λεει ο φιλος ειναι τα πραγματα και ενημερωνω οσους ενδιαφερει πως το προβλημα της φωτεινοτητας λυθηκε με τις οδηγιες του nvianitakis αλλα τωρα εχω θεματακι με την ευκρινια των hd καναλιων στο οτετν παλι.

δεν ελαβες τα p.m που σου εστειλα?

Last edited by a moderator:
Καλημέρα, τώρα τα είδα. Δυστυχώς για τα HD δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Είναι μια θυσία που πρέπει να κανεις λόγω του διαμοιρασμού του σήματος με RF modulator.
Το HD βγαίνει μονο απο το HDMI , όλες οι άλλες έξοδοι είναι αναλογικές.

Κάτι κερδίζεις (μοίρασμα) και κάτι χάνεις (ευκρίνεια).