Πρόβλημα με SACD σε Marantz SA-7001

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,629
Μεσευρώπη
Πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα SACD της RCA, το Spain του Fritz Reiner και το SA 7001 αρνείται να το παίξει. Ούτε σαν cd δεν το δέχεται. Στο άλλο πλέυερ που έχω, Denon DVD 2200 το δισκάκι παίζει κανονικά. Επίσης το Marantz παίζει όλα τα άλλα δισκάκια που το ταίζω. Τι μπορεί να φταίει; Είχε ποτέ κανείς πρόβλημα με το συγκεκριμένο μηχάνημα ή δισκάκι;

Οι προδιαγραφές λένε ότι ένα player πρέπει να παίζει δίσκους που είναι αρκετά εκτός προδιαγραφών. Συνεπώς μάλλον φταίει το δισκάκι. Καλύτερα να ζητήσεις αντικατάσταση.

Λοιπόν, ζήτησα αντικατάσταση από το amazon, μου έστειλαν καινούριο δισκάκι χωρίς να ζητήσουν το παλιό πίσω, το καινούριο sacd έφτασε και...άνθρακες ο θησαυρός. Ούτε το καινούριο δισκάκι παίζει!:furious3: στο καπάκι δοκίμασα ένα άλλο SACD, της BIS και ανακάλυψα με τρόμο ότι ούτε αυτό το έπαιζε το πλέυερ!:speechless-smiley-0 Άνοιξα το μηχάνημα για να καθαρίσω το λέιζερ, αλλά δε μπορούσα να ανοίξω το κάλυμμα του οδηγού χωρίς να χρησιμοποιήσω βία και δεν το ήθελα.Έτσι αγόρασα ένα δισκάκι καθαρισμού για λέηζερ. Μετά από δύο καθαρισμούς το δεύτερο SACD, αυτό της BIS το δέχτηκε, το SACD του Reiner όμως μάλλον δεν είναι γραφτό μου να το ακούσω ποτέ από τον Marantz. :nounder:

1) Εϊναι πραγματικά εξαιρετικό το Amazon σε αυτό. Εμένα μου ήρθε μια φορά μια παραγγελιά με κατεστραμμένη συσκευασία και ένα από τα cd που είχε μέσα είχε γδαρθεί. Μου το αντικατέστησαν με άλλο χωρίς να το ζητήσουν πίσω και μου έστειλαν με κούριερ από την αμερική θήκες για να αντικαταστήσω τις σπασμένες!

2) Αν το δισκάκι είναι από την ίδια παρτίδα, τότε μπορεί να έχει κι αυτό πρόβλημα. Αν άρχισε να το κάνει και με άλλα, μάλλον είναι ώρα για ρύθμιση.

Τελικά πήγα το Marantz για ρύθμιση, καθάρισμα κεφαλής κλπ. Έδωσα και το ύποπτο δισκάκι μαζί για να δούμε τι τρέχει. Αποτέλεσμα; μηδέν.Το Marantz παίζει όλα τα δισκάκια εκτός από αυτό, το δισκάκι παίζει σε όλα τα player εκτός από το Marantz. άρα έχουμε απλά θέμα ασυμβατότητας, το οποίο δε λύνεται, τέρμα. :bigcry::nounder:

Αυτό πρώτη φορά το ακούω!

Εγώ θα αγόραζα ένα άλλο δισκάκι από την Ελλάδα (που μάλλον θα είναι τυπωμένο από το εργοστάσιο της Αυστρίας κι όχι των ΗΠΑ).