Πρόβλημα με Samsung Jasmine LE26S86B

cool_ted

New member
6 January 2008
31
Παιδιά πήρα την Samsung 26'' Jasmine LE26S86B εδώ και περίπου δέκα μέρες και έχω ένα προβλημα:όταν βλέπω TV μερικές φορές(και οταν εχω αρκετες ωρες αναμμενη την TV) μου βγάζει μαύρη οθόνη για 3-4 δευτερολεπτα και μετα ξανασυντονιζεται μονη της στο καναλι που την εχω...το κανει αν την εχω αρκετη ωρα ανοιχτη 2-4 φορες την ημερα...το κανει μονο στην λειτουργια της TV και οχι οταν βλεπω DVD ή την εχω συνδεσει με τo pc...
εχετε ξανακουσει κατι τετοιο?ξερετε τι μπορει να φταιει?ειναι καποια ρυθμιση ή να την παω στο πλαισιο για αντικατασταση?

Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζει και η δικιά μου πρόσφατα αγορασμένη LE32S86B, οπότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα (ελλατωματική παρτίδα ίσως;) και δεν είναι θέμα ρυθμίσεων ή ρεύματος. Μετά από επικοινωνία με το κατάστημα (σαραφίδης) μου είπαν να την πάω να τη δουν. Επίσης στην ψηφιακή ερτ παρατηρώ συχνά σπασίματα στην εικόνα (αυτό ίσως λυθεί με software update ή να οφείλεται στο όχι τόσο καλής ποιότητας σήμα που έχω). Σε σένα το κάνει αυτό;

Έχω το ίδιο πρόβλημα.Μου είπε φίλος τεχνικός ότι πμαίνοντας στο service mode από το remote λύνεται εύκολα κάνοντας μια ρύπμιση.Για την ώρα δεν ξέρω περισσότερα(τον περιμένω) Άν κάποιος το βρει νωρίτερα ας κανει post τη ρύθμιση.

Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζει και η δικιά μου πρόσφατα αγορασμένη LE32S86B, οπότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα (ελλατωματική παρτίδα ίσως;) και δεν είναι θέμα ρυθμίσεων ή ρεύματος. Μετά από επικοινωνία με το κατάστημα (σαραφίδης) μου είπαν να την πάω να τη δουν. Επίσης στην ψηφιακή ερτ παρατηρώ συχνά σπασίματα στην εικόνα (αυτό ίσως λυθεί με software update ή να οφείλεται στο όχι τόσο καλής ποιότητας σήμα που έχω). Σε σένα το κάνει αυτό;

εγω την εχω περιπου 2 βδομαδες...και νομιζα μηπως ειναι κανα προβλημα ρευματος αλλα δεν νομιζω...συνεχιζει να το κανει...καινουργια TV και να σου παρουσιαζει αμεσως προβλημα :mad:...τωρα πρεπει να τρεχω στο πλαισιο για να την κοιταξουν...
τι ενοεις σπασιματα?χαλαει η εικονα?δεν μου κανει κατι τετοιο...
αυτο που μου την σπαει ειναι οτι το sport+ δεν μου το δειχνει σε ολη την οθονη της..και σε εσας ετσι ειναι?

Έχω το ίδιο πρόβλημα.Μου είπε φίλος τεχνικός ότι πμαίνοντας στο service mode από το remote λύνεται εύκολα κάνοντας μια ρύπμιση.Για την ώρα δεν ξέρω περισσότερα(τον περιμένω) Άν κάποιος το βρει νωρίτερα ας κανει post τη ρύθμιση.

και απλη ρυθμιση να ειναι δεν μπορεις να την κανεις μονος σου στο service mode,χρεαζεται ειδικο καλωδιο απ'οτι ξερω να συνδεθει με μια υποδοχη πισω απο την TV...οπως φαινεται θα αναγκαστω να την παω στο πλαισιο...

Μπορείς να μπεις στο service menu από το τηλεκοντρόλ πατώντας τον κατάλληλο συνδυασμό κουμπιών. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις από κει και πέρα σχετικά με το πρόβλημα μας. Επίσης δεν το ρισκάρω να χάσω την εγγύηση αν κάτι πάει στραβά και πειράξω κάτι. Αν έχει κάποιο νέο ο giwrgos25...
Το αργότερο μέχρι το Σάβαττο θα την επιστρέψω, αλλά ποιος μου εγγυάται ότι και η καινούργια δεν θα παρουσιάζει το ίδιο;

Σχετικά με τα ψηφιακά, η εικόνα παρουσιάζει σπασίματα στη κίνηση. Στις πληροφορίες σήματος το bit error level είναι συνήθως 3 με 4 (υψηλό νομίζω) και η ισχύς σήματος μόνο 10. Επίσης στις πληροφορίες προϊόντος, το λογισμικό έχει έκδοση 1009 (τα 4 τελευταια νουμερα) και το υλικ/σμικο 1000. Αν μπορείς cool_ted πες τα δικά σου νούμερα να δω αν υπάρχει κάποια διαφορά.

Για το sport+ και μενα ετσι είναι όπως και σε κάποιες άλλες τηλεοράσεις οπότε αυτό έχει σχέση και με τον τρόπο μετάδοσης του καναλιού από την ερτ μάλλον.

1)Μπορείς να μπεις στο service menu από το τηλεκοντρόλ πατώντας τον κατάλληλο συνδυασμό κουμπιών. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις από κει και πέρα σχετικά με το πρόβλημα μας. Επίσης δεν το ρισκάρω να χάσω την εγγύηση αν κάτι πάει στραβά και πειράξω κάτι. Αν έχει κάποιο νέο ο giwrgos25...
Το αργότερο μέχρι το Σάβαττο θα την επιστρέψω, αλλά ποιος μου εγγυάται ότι και η καινούργια δεν θα παρουσιάζει το ίδιο;

2)Σχετικά με τα ψηφιακά, η εικόνα παρουσιάζει σπασίματα στη κίνηση. Στις πληροφορίες σήματος το bit error level είναι συνήθως 3 με 4 (υψηλό νομίζω) και η ισχύς σήματος μόνο 10. Επίσης στις πληροφορίες προϊόντος, το λογισμικό έχει έκδοση 1009 (τα 4 τελευταια νουμερα) και το υλικ/σμικο 1000. Αν μπορείς cool_ted πες τα δικά σου νούμερα να δω αν υπάρχει κάποια διαφορά.

1)Εννοειται οτι καλυτερα να μην το κανεις μονος σου αμα δεν ξερεις και να τους την πας εκει...κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι και η καινουργια δεν θα εχει το ιδιο προβλημα...οπως και μενα...αμα το παρουσιασει θα παω και την επομενη πισω αλλα εκει θα ειμαι πολυ πιο αυστηρος,απαιτητικος και σιγουρα με πολλα νευρα!και θα μπορουσε καποιος να το τραβηξει και πιο μακρια...

2)Το bit error level μου στα ψηφιακα ειναι 0 και η ισχυς σηματος 34-37.
Οσον αφορα το λογισμικο εχει εκδοση 1010(τα 4 τελευταια νουμερα) και το υλικ/σμικο ειναι 1000.

telika irthe o texnikos mou ekane mia rithmisi kai mexri tora den to exei ksanakanei...
na sas rotisw:
1) gia autous pou exoun sindesei tin tv me to pc...otan vazete tin tileorasi stin leitourgia pc kai prin metaferete tin eikona tou pc stin tv sas maurizei i othoni kai sas anavosvinei to kokkino labaki stin tv?
2)sas exei kleisei pote moni tis i tv enw vlepate sport+?auto nomizw oti borei na ofeiletai se automati anavathmisi ton psifiakwn...

Last edited:
Kalimera se olous.Eimai nea stop forum k kapws asxeth me lcd thleoraseis. Agorasa xthew thn samsung LE32SB6B gia thn krebatokamara mou.Htan poly eukolh h egkatastash ths dedomenou oti emai kai asxeth.Eimai euxaristhmenh apo thn eikona kai apo ton hxo. Wstoso kathe fora poy allazw kanali akougetai stigmiaia enas trigmos apo to pisw meros..Kata kapoio tropo tha mporousa na pw oti akougetai san na trizei kati plastiko..lete na einai provlima??h epeidh einai kainourgia...mexri stigmhs exei leitourghsei ena diwro...Thanx guys.

Εμένα, κάνει τη διακοπή μόνο στην ψηφιακή. Φαντάστηκα ότι είναι προσωρινή έλλειψη σήματος.... Λέτε να είναι θέμα ρυθμίσεων;