Προβλημα με samsung le32 και hdni

imarkop

New member
26 October 2008
3
Καταρχην γεια σας, αυτο ειναι το πρωτο μου post sto forum

Τωρα το προβλημα, εχω μια samsung 32'' ,

Προσπαθω να την συνδεσω με το laptop μεσω hdmi αλλα ενω εχω κανονικα εικονα, δεν εχω ηχο.

Μπορει να φταιει το καλωδιο?
Η ειναι προβλημα της τηλεορσης>?

Ο υπολογιστης δινει κανονικα τον ηχο στο hdmi απο οτι φαινεται

Επισης εχει αρκετο crop στην τηλεοραση, αυτο πως διορθονεται?

Η τηλεόραση δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Για να μεταφέρεις ήχο μέσω του καλωδίου HDMI πρέπει η κάρτα γραφικών σου να είναι της κάποιο συγκεκριμένη της ΑΤΙ.

Για το crop μπορείς να πας από τις ρυθμίσεις των XP (υποθέτω ότι έχεις) ή Vista τέλος πάντων και να αλλάξεις την ανάλυση σου. Βάλε 1920 Χ 1080 ή 1280 X 720.

Η καρτα ειναι η nvidia 9600 mgt
To crop λογικα θα φτιαχτει αν ψαξω λιγο τις ρυθμισεις, δεν το κοιταξα πολυ

Το laptop λεει οτι βγαζει τον ηχο στην εξοδο hdmi αλλα δεν ακουγεται τπτ

Μηπως φταιει το καλωδιο?το βρηκα μολις 12 ευρω το οποιο μου φαινεται λιγο καθως στο πλαισιο ειχε 24+

Το καλώδιο δεν έχει έκδοση. Απλά τα ακριβά καλώδια θα δώσουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα σε συνδέσεις πολλών μέτρων. Για 1-2 μέτρα, ότι και να αγοράσεις το ίδιο είναι. Δεν φταίει το καλώδιο για το ότι δεν περνά ο ήχος.
Δες είτε τον αντάπτορα από dvi->HDMI (αν έχεις τέτοιο) ή τους drivers της κάρτας ήχου που ενσωματώνει η κάρτα γραφικών που καταλήγει δηλαδή στο HDMI. Δυστυχώς έχω ΑΤΙ, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Το καλώδιο για να μεταφέρει ήχο πρέπει να είναι HDMI 1.3a.

Δεν υπαρχει καλωδιο "1.3a" , ουτε καλωδιο "full HD" , ολα τα καλωδια HDMI ειτε κοστιζουν 20 ευρω ειτε 200 την ιδια ακριβως δουλεια κανουν.

Μονο για μεγαλα καλωδια (ανω των 5 μετρων) μπορει να δει καποιος διαφορα:

One of the joys of digital transmission is that the cables have less of an effect on video quality than they do with analog signals. They're still subject to interference and poor-quality connectors are always an issue, but there's no need to blow a fortune on digital cabling. In almost all usage situations, less-expensive HDMI and DVI cables should offer nearly identical performance compared to expensive name brands. The exceptions are long runs--say, more than 10 feet--where high-quality cables often work better, although often you'll need some sort of extender

http://reviews.cnet.com/4520-11246_7-6361815-1.html

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :)

Τελικα μαλλον ειχε ''κολησει'' το λαπτοπ ,παρατηρησα οτι οταν ανοιγω το ιδιο αρχειο με αρκετους player ταυτοχρονα μερικες φορες τα παιζει ο ηχος

Δουλεψε τελικα οταν το ξαναδοκιμασα σημερα :) δεν ξερω βεβαια τι ακριβως εφταιγε αλλα μαλλον τελικα δουλευει