Προβλημα με σαρωση δικτυων nova

jrjr

New member
17 September 2011
6
ΕΝΩ ΕΧΩ ΣΗΜΑ 75% ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 90% ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ Η ΣΑΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ. ΠΗΡΑ ΣΤΗ ΝOVA ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Re: προβλημα με σαρωση δικτυων nova

και με 90 δενεχεισ προβλημα...

βγαλτον τελειωσ απο τη πριζα και ξανα....

ΕΝΩ ΕΧΩ ΣΗΜΑ 75% ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 90% ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ Η ΣΑΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ. ΠΗΡΑ ΣΤΗ ΝOVA ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Πόσα lnb έχεις συνδεδεμένα στο κάτοπτρο;

Απάντηση: προβλημα με σαρωση δικτυων nova

Το 100% που λες ότι σου είπαν από τη νόβα σίγουρα δεν ισχύει. Δεν διευκρίνισες ποιόν δέκτη έχεις, και τέλος πάντων δώσε περισσότερες πληροφορίες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. :a0210:

Τον ιδιοκτησιακό pace έχει. Πρέπει όμως να απαντήσει στην ερώτηση του φίλου Digital Screamer γιατί πιθανόν δεν έχει στοχεύσει hotbird.

η εγκατάσταση έγινε από ειδικό και με πεδιόμετρο έπιασε ελεύθερα κανάλια από δορυφόρο. Ο δέκτης είναι αυτός που δίνει η nova με το nova in a box πρόγραμμα: "novabox hd831".

Τον ιδιοκτησιακό pace έχει. Πρέπει όμως να απαντήσει στην ερώτηση του φίλου Digital Screamer γιατί πιθανόν δεν έχει στοχεύσει hotbird.
Δεν το αναφέρει όμως πουθενά!!! Εκτός και αν δεν βλέπω καλά.

Σήμα, ακρίβεια, σάρωση δικτύων στο πρώτο μήνυμα. Μόνο στους ιδιοκτησιακούς της nova βλέπεις αυτή την ορολογία.

Θα σου απαντησω μιας και το επαθα προσφατα. Πηγα να εξυπηρετησω μια φιλη που πηρε και αυτη νοβα.
Εκανα ολες τις συνδεσεις, σπλιττερ tv-sat για να μην περναει δευτερο καλωδιο, ρυθμιση του πιατου, εβγαλα 98% στο πεδιομετρο στις 11.823 & 12130
Ο δεκτης εδειχνε σημα 80 και ακριβεια 90 αλλα στην σαρωση σταματαγε στο 15 % και τελος.
Συνεστησαν απο νοβα να το παμε σε ενα κοντινο εξουσιοδοτημενο μηπως εχει προβλημα ο δεκτης και ενταξει ηρθε και τεχνικος απο το μαγαζι.

Το προβλημα: Ναι μεν ειχα "καρφωσει" το πιατο με σημα 98% στο πεδιομετρο αλλα ξεχασα οτι 11823 & 12130 με τα ιδια SR εχει και ο Eurobird 9!!!!
To πεδιομετρο που εχω δεν κατεβαζει καναλια, και αν ειχαμε αλλο δεκτη θα το καταλαβαιναμε αμεσως απο αυτα που θα κατεβαζε.
Συν το λαθος μου οτι αγνοησα τις ετοιμες λιστες που εχει το πεδιομετρο και δουλεψα με τις δικες μου. Μετα διαπιστωσα οτι στις ετοιμες λιστες ο κατακευαστης εχει βαλει μοναδικους αναμεταδωτες που δεν υπαρχουν στους διπλανους δορυφορους η που αν υπαρχουν εχουν διαφορετικο SR.

Αρα λοιπον πιθανον δεν εχετε στοχευσει καλα

fchef ευχαριστώ. αυτό που αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο συνέβη και σε εμένα ακριβώς. αν κατάλαβα καλά - δεν είμαι σχετικός - ο τεχνικός παρότι είχε πεδιόμετρο με οθόνη και έβλεπε σε αυτό κάποια κανάλια δεν είχε στοχεύσει καλά τον hotbird. όταν λες κατασκευαστής εννοείς η nova; και ποιές είναι οι έτοιμες λίστες; και τέλος με απλά λόγια τι να πω στον τεχνικό να κάνει;

Re: Απάντηση: προβλημα με σαρωση δικτυων nova

Επαγγελματίας ήταν; Απλά πρέπει να στοχεύσει το hotbird.

υπάρχει περίπτωση να πιάνει τα ελεύθερα κανάλια του hotbird στο πεδιόμετρο και παρόλα αυτά να μήν έχει στοχεύσει καλά τον δορυφόρο;

Αν είχε στοχεύσει hotbird, δε θα σταματούσε η διαδικασία της σάρωσης στο δέκτη.

Λιστες εννοουσα του δικου μου πεδιομετρου.
Ενταξει, μπερδεματα και λαθη συμβαινουν.
Ο επαγγελματιας στοχευει τον hotbird ετσι για πλακα.
Εγω ο μαγειρας, επιασα με ακριβεια.... τον Eurobird.

και ετσι για την ιστορια σχετικα με το 100% που σου ειπαν απο Νοβα, να πω οτι με τα tv-sat splitter και το παλιοτερο καλωδιο που περναγε απο τον τοιχο, ειχε 73 % και φυσικα ολοκληρωθηκε η σαρωση και μια χαρα ολα.
Ασχετο αλλα με το 60αρι πιατο της Νοβα πιανει τοσο καλα ο Eurobird 9?

Last edited: