ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SONY VPL HS60

ALEXANDROS

Established Member
19 June 2006
258
Καλημέρα.
Αγόρασα τον παραπάνω προβολέα τρεις μήνες περίπου πριν και στην αρχή ήταν όλα πολύ καλά.Ωραία χρώματα, πολύ καλή ισορροπία λευκού(color temp.στη θέση middle),γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος.Στις 40 ώρες περίπου παρουσιάστηκαν τα γνωστά δείγματα ανομοιομορφίας λευκού με τη μισή οθόνη να ματζεντίζει και την άλλη μισή να τείνει προς το πράσινο.Εκανα κάποιες ρυθμίσεις βελτίωσα σε κάποιο βαθμό τα πράγματα και άλλωστε το Σεπτέμβριο θα κλείσω ραντεβού για κανονικό καλιμπράρισμα.Εδώ και 20 μέρες,λόγω ζέστης,δεν τον λειτούργησα.Χτες που είχε δροσίσει τον έβαλα μπρος και είδα πως όταν προβάλει σε μαύρο φόντο,στη δεξιά πλευρα´απεικονίζεται μία ανοιχτόχρωμη στάμπα στο μέγεθος νομίσματος.Τώρα ο προβολέας έχει γράψει 85 ώρες και προφανώς πρέπει να πάει για επισκευή.Υποψιάζεστε πρόβλημα λάμπας;Να έχει σχέση με την ανομοιομορφία;Ξέρετε πόσο εγγύηση δίνει η Sony για τις λάμπες;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μαλλον για σκονη ακουγεται, δοκιμασε επισης να τον γυρισεις αναποδα, να δεις αν αλλαζει το σημειο ή γυρισε την εικονα απο τα μενου του αναποδα να δεις τι συμβαινει.

Αν και υπάρχουν πιο ειδικοί να σου απαντήσουν, μήπως είναι σκόνη; Αλλάζει το είδωλο αν παίξεις με το focus;

Nα σου πω δεν το έχω δοκιμάσει.Αν αλλάζει μέγεθος αυτό θα έχει να κάνει με την σκόνη;Επικοινώνησα πάντως με τη sony και θα τους τον πάω.Η εγγύηση για όλα τα μέρη της συσκευής είναι ένας χρόνος.Η απορία μου είναι αν η σκόνη μπορεί να είναι υπεύθυνη,έστω σε κάποιο βαθμό,ι για το πρόβλημα της ανομοιομορφίας.

Αν είναι σκόμη, σίγουρα θα αλλάζει το μέγεθος.
Δεν νομίζω πως συνδέεται κατ' οποιονδήποτε τρόπο η σκόνη με την ανομοιομορφία.

Κάνε και αυτά που λέει ο bros400pgm με τα γυρίσματα...

Aν υποθέσουμε πως το πρόβλημα είναι η σκόνη,αυτή θα καθαριστεί αποτελεσματικά από το service η θα πρέπει να ζητήσω αλλαγή λάμπας πχ;Υπάρχει περίπτωση αν τον γυρίσω ανάποδα να φύγει η σκόνη;

Κανονικά ναι, θα καθαριστεί από το service. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. (Μάλλον) Δεν προβλέπεται αλλαγή λάμπας λόγω σκόνης. όχι, δε νομίζω να φύγει γυρνώντας τον ανάποδα. πρέπει να είσαι πολύ-πολύ-πολύ τυχερός για να συμβεί αυτό. Δοκίμασε αν είσαι τυχερός, να καθαρίσεις εξωτερκά τον φακό με ένα μαλακό πανάκι.

Κανονικά ναι, θα καθαριστεί από το service. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. (Μάλλον) Δεν προβλέπεται αλλαγή λάμπας λόγω σκόνης. όχι, δε νομίζω να φύγει γυρνώντας τον ανάποδα. πρέπει να είσαι πολύ-πολύ-πολύ τυχερός για να συμβεί αυτό. Δοκίμασε αν είσαι τυχερός, να καθαρίσεις εξωτερκά τον φακό με ένα μαλακό πανάκι.
Αυτό το δοκίμασα,χωρίς αποτέλεσμα.

Την πρωτη φορα που ειδα σοκκο σκονης τον εστειλα στην αντιπροσωπεια, οπου πληρωσαν τα μεταφορικα, αλλα μου ειπαν οτι δεν θα ξαναγινει και οτι την δευτερη φορα θα πληρωσω.

την δευτερη φορα, ειδα παλι μια κηλιδα, ανοιξα το πορτακι του φιλτρου, το εβγαλα εξω, πηρα μια τεραστια ανασα και φυσηξα με δυναμη προς το εσωτερικο του προβολεα, προσεχωντας να μην στειλω και σαλιο. Δεν ειχα να χασω και τιποτα, θα πληρωνα και θα τον εστελνα παλι στην αντιπροσωπεια.

Ως απιστευτα τυχερος, η σκονη εφυγε.
Δοκιμασε δεν χανεις τιποτα, μονο να τον κανεις να γεμισει και αλλες κηλίδες.

Κατά 98% είναι σκόνη και δυστυχώς θα πρέπει να απευθυνθείς στο service . Το να τον ανοίξεις και να τον καθαρίσεις μόνος σου είναι λίγο έως πολύ επικίνδυνο και δεν συνίσταται . Ούτε με το αναποδογύρισμα γίνετε κάτι . Το πολύ πολύ να μετακινηθεί σε άλλο σημείο η ακόμα και να γίνει χειρότερα .

Τώρα αν αρχίσεις και τον κοπανάς κάτω από απόσταση 2 μέτρων ίσος κάτι να γίνει αλλά και πάλι δεν παίρνω όρκο. :flipout:

πολλα προβληματα εχουν γενικα οι προβολεις βλεπω......

δηλ π.χ. εγω δε θα μπορουσα να χω προβολεα......... με το παραμικρο προβλημα αγχωνομαι

πχ αν εβλεπα κηλιδα θα ειχα τρελαθει απ' το αγχος ειναι σκονη δεν ειναι? εχει ανομοιομορφια? ειναι πολυ?

χαρα στο κουραγιο σας ...... εγω τα σερβις ουτε να τ' ακουω δε θελω

μπορει ο προβολεας να προσφερει μεγαλες χαρες αλλα....... λαμπες σκονες ανομοιομορφιες ζαρες στο πανι φωτισμος χωρου μπελας.

η σκονη ειναι στην εγγυηση????:operator:

και ναι το καθαριζουμε μονοι μας ενα τετοιο μηχανημα ειναι επικινδυνο ειτε για το μηχανημα (φανταζομαι) ειτε για την εγγυηση (πολυ περ/ρο)

Χτες που είχε δροσίσει τον έβαλα μπρος και είδα πως όταν προβάλει σε μαύρο φόντο,στη δεξιά πλευρα´απεικονίζεται μία ανοιχτόχρωμη στάμπα στο μέγεθος νομίσματος.

Κλασσική περίπτωση επικάθησης κόκκου σκόνης στον φακό. Μπορεί να φύγει με φύσημα αλλά από την στιγμή που έχεις εγγύηση καλύτερα να τον στείλεις στο service.

πολλα προβληματα εχουν γενικα οι προβολεις βλεπω......

δηλ π.χ. εγω δε θα μπορουσα να χω προβολεα......... με το παραμικρο προβλημα αγχωνομαι

πχ αν εβλεπα κηλιδα θα ειχα τρελαθει απ' το αγχος ειναι σκονη δεν ειναι? εχει ανομοιομορφια? ειναι πολυ?

χαρα στο κουραγιο σας ...... εγω τα σερβις ουτε να τ' ακουω δε θελω

μπορει ο προβολεας να προσφερει μεγαλες χαρες αλλα....... λαμπες σκονες ανομοιομορφιες ζαρες στο πανι φωτισμος χωρου μπελας.

η σκονη ειναι στην εγγυηση????:operator:

και ναι το καθαριζουμε μονοι μας ενα τετοιο μηχανημα ειναι επικινδυνο ειτε για το μηχανημα (φανταζομαι) ειτε για την εγγυηση (πολυ περ/ρο)

Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα, ειδικα στους προβολεις ανω των 3.000 ευρω.
Ψιλομπελαδες μπορει να εχει το σπορ, αλλα αποζημιωνεσαι οταν ανοιγεις τις 110 ιντσες να δεις ταινια! Ακομα και η 50αρα πλασμα μου φαινεται μινιατουρα για ταινιες!
icon10.gif

O προβολέας έχει ήδη πάει στο service.Moυ είπαν πως ο αρμόδιος τεχνικός λείπει σε άδεια και θα έρθει μετά της Παναγίας.Στην αρχή ψιλοσπάστηκα,μετά όμως το είδα θετικά εφόσον υπάρχει,κατά τα λεγόμενα τους,ειδικός στους προβολείς.Θα επανέρθω μόλις έχω νέα.
p.s.να πω και εγώ την αμαρτία μου,από καιρό με έτρωγε να αποκτήσω και ένα dlp ώστε να αποκτήσω προσωπική εμπειρία για τις δυο τεχνολογίες.Επεσα πιστεύω σε καλή ευκαιρία καθώς πήρα σε γνωστή αλυσίδα τον Τοshiba MT700 με 999 ευρώ.Για τις πρώτες εντυπώσεις θα πρέπει να ανοιχθεί καινούργιο topic;

Tις προάλες παρέλαβα τον προβολέα.Η δουλειά που έγινε(καθαρισμός) ήταν πολύ καλή,αν και χρειάστηκε να ξαναπάω για να τους δείξω επί τόπου το πρόβλημα.Αυτό που με χαροποίησε περισσότερο ήταν πως διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ανομοιομορφία,αν και αποδείχτηκε πως ήταν τελικά βρώμα.Εχω την εντύπωση πως τουλάχιστον μια φορά το χρόνο θα πρέπει όλα τα προβολικά να καθαρίζονται,ακόμα και αν το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα εμφανές.

Εχω την εντύπωση πως τουλάχιστον μια φορά το χρόνο θα πρέπει όλα τα προβολικά να καθαρίζονται,ακόμα και αν το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα εμφανές.

Ετσι είναι για να μην πω και νωρίτερα αν υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση του χώρου από τσιγάρα κλπ.