Πρόβλημα με Soundmax interface σε Win7 και MB Asus Rampage Extrteme II

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223
Χρειάζομαι την βοήθεια των κομπιουτεράδων παρακαλώ...

Εχθές αποφάσισα να τακτοποιήσω λίγο τα καλώδια στο tower, να βάλω μια τάξη στα USB που κρεμόντουσαν από δω και από κει, και να συνδέσω πάλι το DAC μου στην έξοδο spdif coaxial της κάρτας (Soundblaster X-fi Fatality)... και πρόσθεσα και ένα ενεργό usb hub. (motherboard Asus Rampage extreme II).

Όλα καλά αρχικά... μετά λέω δεν κάνω και ένα ξεκαθάρισμα στις ταινίες/μουσική που έχω σε τρεις USB σκληρούς.

Τι το ήθελα να τους βάλω όλους ταυτόχρονα και την κάρτα τηλεόρασης στο hub?

Σταματάει να λειτουργεί κάρτα και σταματάει ο ένας δίσκος.

Οκ λέω δεν τρέχει τίποτε βγάζω την κάρτα TV και κάνω μια επανεκκίνηση...

Μια χαρά όλα, αλλά παρατήρησα ότι ενώ έπαιζε το foobar κανονικά δεν κλείδωνε το DAC πια... από όλες τις εξόδους όλα καλά εκτός της spdif...

Κοιτάω καλύτερα και διαπιστώνω ότι το interface του driver της Soundmax είχε εξαφανιστεί... και το spdif είχε αλλάξει και είχε μείνει στο optical spdif, και δεν υπήρχε τρόπος να το αλλάξω σε coaxial εφόσον δεν υπήρχε πια το interface... ούτε στον πίνακα ελέγχου ούτε μπορούσε να δουλέψει από τον φάκελο win/programfiles/analogdevices/soundmax

Μετά από δυό ώρες εγκαταστάσεων απεγκαταστάσεων drivers και software δεν κατάφερα τίποτε... η κάρτα λειτουργεί άψογα, αλλά δεν έχω τρόπο να αλλάζω πια τις εξόδους της...

Κοίταξα παντού και δεν βρήκα αναφορά σχετική στο net...

Επειδή ο υπολογιστής έχει της Παναγιάς τα μάτια επάνω... δεν θα ήθελα φορματ...

Ευχαριστώ.

Κάποια λύση τύπου install / uninstall drivers και ότι άλλο σχετικό στο add/remove programs

Ή αν έχεις κάποιο recovery point

Δηλαδή προφανώς περιπέτειες με τον driver της X-fi έχεις.

Θεωρώ τον εαυτό μου δεινό power user... αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά.

Εννοείτε ότι το πρώτο που κάνω είναι εγκατάσταση του νεότερου οδηγού... δυστυχώς αυτός είναι ο ίδιος που είχα.

Αφού δεν είχα καλυτέρευση, roll back... τίποτε.

Αφαίρεση του driver,... και επανεγκατάσταση, τίποτα.

Αφαίρεση του driver, αφαίρεση του υλικού, επανεκκίνηση... και μπαίνουν αυτόματα οι drivers από τα windows... πας να βάλεις τους Soundmax πάλι τα ίδια δεν έχεις το προγραμματάκι...

Η συγκεκριμένη κάρτα επάνω σε αυτή την ΜΒ έχει δύο drivers, έναν Sounndmax HD Audio, και έναν Soundblaster X-Fi (μαζί με τα παραφερνάλια της Creative).

Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς αλλά ποτέ μα ποτέ δεν μπόρεσα να έχω το προγραμματάκι ρύθμισης των εξόδων.

Προγραμματάκι εννοώ μέσα στον πίνακα ελέγχου Soundmax properties, και τον hardware wizard...

Μπορώ να κάνω όλα τα χαζά της Creative, 2/4,1/5,1 Crystalizer και μ@λ@κίες κλπ αλλά δεν μπορώ να ρυθμίσω κατά βούληση ποιά έξοδος θα παίξει... δεν με ενδιαφέρουν οι αναλογικές... μόνο η coaxial spdif...

και ρε γμτ δεν ήταν να κολλήσει στην coaxial... κόλλησε στην optical...:bigcry:

Το περίεργο είναι ότι όλα λειτουργούν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑ... και η οπτική spdif...

ΥΓ. Τα Recovery τα φοβάμαι όπως ο διάολος το λιβάνι...έχω πάθει νίλες... είπα ότι ο υπολογιστής έχει πολλά επάνω... και δεν έχω τουλάχιστον αυτή την χρονική στιγμή την δυνατότητα (χρονική) να τον φορμάρω... που είναι ίσως η καλύτερη λύση...

Έχω βαρεθεί τα καταραμένα pc...
:BDBDG54:

Last edited:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα… δηλαδή είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι τα έχουμε περάσει …. Έχεις την υποστήριξη μας
Φυσικά η κατανόηση δε λύνει και το πρόβλημα
Αν θες την άποψή μου οτιδήποτε έχει τη στάμπα creative πια είναι να το αποφεύγεις… για τα προβλήματα με τους drivers τους.
Τελικά για αυτό μου αρέσει και το usb 2.0 audio compliant, αν και η MS ως 24/96 Υποστηρίζει , αλλά ευτυχώς οι drivers από τρίτους είναι καλοι.

Από την άλλη τα ‛control panels’ που δίνουν οι καλές κάρτες ήχου είναι ένα εργαλείο από μόνο τους που κάποιες φορές αξίζει όσο τίποτε άλλο.

Εν ολίγοις, αν δε βρίσκεις άκρη… ξεκίνα εγκατάσταση σε άλλο δίσκο , κράτα τον υπάρχον όπως είναι, μέχρι να τελειώσεις το Migration.
Ως τότε καλή τύχη, εύχομαι να βρεις άκρη :-)

Χρήστο έχεις την (ηθική τουλάχιστον) συμπαράσταση μας. Βέβαια δεν αρκεί, αλλά τι να κάνουμε.

Θα πρότεινα τα εξής:

Αφαίρεσε το ενεργό USB Hub. Μήπως έχεις από εκεί κάποιο Hardware conflict. Θεωρητικά απίθανο, αλλά στον κόσμο των υπολογιστών ποτέ μη λες ποτέ.

Πλήρες Uninstall της κάρτας της Creative.
Το ίδιο και για την κάρτα της TV.

Μην αρκεστείς στο Add/Remove Programs. Μπες στο registry και αφαίρεσε όλες τις σχετικές εγγραφές, αν βέβαια μπορείς να το κάνεις και με τη δέουσα προσοχή.

Επανεγκατάστησε τους drivers της Creative.

Καλή τύχη...

Ευχαριστώ παιδιά!...

Το hub το έβγαλα, δεν έχει να κάνει μάλλον... την κάρτα και φυσικά την έβγαλα... πρώτη πρώτη.

Δεν ασχολήθηκα με την registry... είναι το τελευταίο βήμα...

Παίζει επίσης το πρόβλημα να προϋπήρχε, και απλά το σύμπτωμα να εμφανίστηκε τυχαία κατά το κόλλημα της κάρτας.

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση -bye-

Όχι... υποψιάζομαι τους νέους drivers της ΑΤΙ το digital out hdmi μάλλον τα έχει κάνει όλα μούτι...

Μάλλον πάω για format... όταν έχω κανά διήμερο άχρηστου χρόνου ασχολίας με το PC...:vollkommenauf:

Πήγαινε στο device manager και απενεργοποίησε την συγκεκριμένη κάρτα , χωρίς να απεγκαταστήσεις τους drivers της κάρτας ήχου.
Είναι πολύ σημαντικό να μην κάνεις uninstall τους drivers, έτσι ώστε τα windows «να αναγνωρίσουν» ότι κάτι λείπει.
Μετα κάνε reboot.
Κατά την επανεκκίνηση του συστήματος θα αναγνωρίσει το «άγνωστο» device και λογικά τα windows θα κάνουν fix το οποιοδήποτε πρόβλημα έχει δημιουργηθεί.
Αν η αυτή η διαδικασία δεν γίνει αυτόματα , πρόσθεσε χειροκίνητα την κάρτα μόνος σου πάλι στο device manager.

Last edited:
Το έχω κάνει και αυτό ακριβώς όπως το περιγράφεις... zippo (δλδ τπτ)...

Αυτό είναι ακριβώς το περίεργο που περιγράφω, και δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ... παρότι δηλαδή το driver λειτουργεί (αναγνωρίζει το λειτουργικό την συσκευή και όλα λειτουργούν ρολόι...) δεν εμφανίζεται το manager του.

Δεν υπάρχει νορμάλ διαδικασία που να μην έχω κάνει... εδώ πρόκειται για ένα conflict που έχει δημιουργηθεί με κάτι που δεν έχω ανακαλύψει...

Ευχαριστώ πάντως!