Πρόβλημα με sub;

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
είχα να το ανοίξω καιρό...καθώς ήταν παραγκωνισμένο, κι αυτό και το αντίστοιχο καλώδιο.

συνδέω το καλώδιο στον ενισχυτή και στο in του sub με τη φορά που δείχνει το καλώδιο, ανοίγω ρεύματα και volume του sub και ακούω ένα βρρρρρρρρρ
Όσο δυναμώνω τόσο πιο δυνατό γίνεται. Στην ουσία σείεται ο γύρω χώρος από το μπουμάρισμα. αν το ανοίξω πολύ μετακινείται κι αυτό!

Ξέχασα να πω, πως τον AV είτε ανοιχτό τον έχω, είτε κλειστό, το ίδιο συμβαίνει. Με κλειστό AV, μόλις συνδέσω πάνω του το καλώδιο, το sub σκούζει...

παίζω λίγο με το καλώδιο εκεί που είναι η σύνδεση το μετακινώ ελάχιστα και εξαφανίζεται ο θόρυβος.
Παίζει να είναι πρόβλημα του καλωδίου; Δυστυχώς δεν έχω άλλο να δοκιμάσω.
Το sub δεν το άκουσα να δουλεύει πάντως, αλλά νομίζω οτι είναι καλώδιο χωρίς να είμαι σίγουρος. Τι λέτε;

Το είχα πάθει στην αρχή, δεν κάνει καλή επαφή το βύσμα rca, εγώ προσωπικά πήρα μια πένσα και πολύ ελαφρά με την στρογγυλή πλευρά το έσφιξα και από τότε δεν το ξανάκανε.

Αν οπως λες "παιζεις" με το καλωδιο κι ο ηχος αυτος εξαφανιζεται το πιο πιθανο ειναι να χει χαλασει-χαλαρωσει η συνδεση του καλωδιου με το βυσμα. Αν ειναι λυομενο κοιτα μηπως μπορεις εσυ να το φτιαξεις, αν ειναι "φιξ" μαλλον πας για καινουριο. Αν εσυ η καποιος φιλος εχεις καποιο φθηνο για επιβεβαιωση θα εβγαζες συμπερασμα.

Δυστυχώς υποψιάζομαι πως τελικά δεν είναι καλώδιο, αλλά κάτι παίζει με τις rca του sub ή κάτι άλλο...
το καλώδιο (ultralink) όπως βλέπεις είναι ένα κομμάτι δεν χαλάει.

όταν ασκώ λίγη πίεση στη βάση εκεί που συνδέονται τα 2 rca και προς τη φορά που βλέπετε, σταματάει το μπουμάρισμα (βέβαια δεν ξέρω αν τελικά παίζει σωστά το sub καθώς είναι δύσκολο να το δοκιμάσω, αλλά φαντάζομαι πως θα παίζει). Λες και με κάποιο τρόπο έχουν μετακινηθεί ελάχιστα τα rca του sub.

δοκίμασα και με ένα 2-1 rca και πάλι τα ίδια. δεν πιστεύω είναι θέμα καλωδίου.

Attachments

• DSC_3246.jpg
    DSC_3246.jpg
    68.5 KB · Views: 55
  • DSC_3243.jpg
    DSC_3243.jpg
    86.1 KB · Views: 55
  • DSC_3244.jpg
    DSC_3244.jpg
    73.7 KB · Views: 55
  • DSC_3245.jpg
    DSC_3245.jpg
    87.9 KB · Views: 55
Τότε δυστυχώς έχει χαλάσει εσωτερικά το βύσμα στο υπογούφερ, κάτι που σημαίνει είτε ότι το πας σε ηλεκτρονικό για επισκευή είτε αν πιάνουν τα χέρια σου να το ανοίξεις μήπως κι είναι κάτι απλό που δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις κι εργαλεία.

Αν δοκίμασες και με ένα δεύτερο καλώδιο, το πιο πιθανό είναι να χάλασαν οι κολλήσεις του rca στο sub.

Λέω να δοκιμάσω να το ανοίξω μόνος μου σε πρώτη φάση. Θα ανεβάσω καμία φωτό μόλις το κάνω
χμ...περίεργο πρόβλημα, ουσιαστικά είναι καινούργιο παρότι το έχω χρόνια (χρήση: πιο ελάχιστη και από το ελάχιστη).

ΠΡΟΣΟΧΗ όταν ανοίγουμε συσκευές να σιγουρευτούμε ότι δεν είναι στο ρεύμα, όσο για την ακινησία η προσωπική μου πάντα εμπειρία έχει δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό συσκευών οικιακών και μη, βγάζουν βλάβες μετά από ακινησία παρά στη λειτουργία.