Πρόβλημα με Subwoofer!!!

aggelos29

AVClub Enthusiast
22 October 2011
761
Καλησπερα!Εχω αγορασει αυτο το sub :http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...subwoofers/crystal-audio-tx-8sub-8q-timi.html αλλα δεν μπορω να το κανω να λαλησει!Το εχω συνδεσει πανω σε αυτον τον ενισχυτη : http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx.../yamaha-rx-v475bl-51-4k-network-usb-timi.html μ"ενα καλωδιο,δεν ξερω αν αυτο εχει σημασια που στη μια ακρη εχει 2 βυσματα.Εχω συνδεσει το ενα βυσμα στο audio in του sub και το ενα απο τα 2 της αλλης ακρης στην subwoofer out του ενισχυτη.Στο μενου του ενισχυτη το sub ειναι use,στην οθονιτσα του ενισχυτη υπαρχει η ενδειξη sw οπως υπαρχει και για τα αλλα ηχεια,αλλα το sub δεν βγαζει κιχ!Στο test tone δεν ακουγεται,η μονη φορα που ακουστηκε ηταν οταν εκανα την ισοσταθμιση με το ypao.Επισης το sub ανοιχτο απο το διακοπτη πισω,οπως επισης το volume του ειναι στη μεση.Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει???Ειναι δυνατον να ειναι απο μαμα ελατωματικο,μηπως φταει το καλωδιο,η μηπως φταει ο ενισχυτης???Η μηπως δεν εχω κανει εγω κατι σωστα σε καμια ρυθμιση απο το μενου του ενισχυτη για να παιξει το sub???Oπως και να "χει HELP!!!

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SUBWOOFER!!!

Σαν πρόβλημα καλωδίου ακούγεται. Δοκίμασε με κάποιο άλλο καλώδιο για έλεγχο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό συνηθισμένο καλώδιο rca για διαπίστωση.

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SUBWOOFER!!!

Αν τελικά δεν είναι το καλώδιο, τσέκαρε το mode του ενισχυτή (βάλε οποιοδήποτε surround).

Να παω να αγορασω παλι αλλο καλωδιο,35 ευρω πληρωσα αυτο που εχω!!!

Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SUBWOOFER!!!

Αν τελικά δεν είναι το καλώδιο, τσέκαρε το mode του ενισχυτή (βάλε οποιοδήποτε surround).

Οταν λες να βαλω οποιοδηποτε surround,τι εννοεις???Επισης τα surround δεν τα εχω βαλει ακομη,πρεπει να αγορασω καλωδια,καναλια κτλ.

Βάλε τότε το enhancer mode και ξαναδοκίμασε.
(θα το δεις στο remote control)

υπάρχει περίπτωση να μην παίρνει σήμα το sub στο stereo mode.
ένα δευτερόλεπτο θα σου πάρε η δοκιμή.

Δεν είπαμε να πας να αγοράσεις άλλο, να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό από αυτά τα τυπικά του ενός μέτρου απλά για δοκιμή. Αν χρειαστεί να πάρεις το sub κοντά στον ενισχυτή. Σε καλώδια rca κακής ποιότητας τυχαίνει συχνά να μην γίνεται καλή, η και καθόλου επαφή. Πόσα μετρά είναι το συγκεκριμένο καλώδιο?

Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SUBWOOFER!!!

Βάλε τότε το enhancer mode και ξαναδοκίμασε.
(θα το δεις στο remote control)

υπάρχει περίπτωση να μην παίρνει σήμα το sub στο stereo mode.
ένα δευτερόλεπτο θα σου πάρε η δοκιμή.
Eννοεις το enhancer στο on???Το εκανα αλλα τιποτα!

Δεν είπαμε να πας να αγοράσεις άλλο, να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό από αυτά τα τυπικά του ενός μέτρου απλά για δοκιμή. Αν χρειαστεί να πάρεις το sub κοντά στον ενισχυτή. Σε καλώδια rca κακής ποιότητας τυχαίνει συχνά να μην γίνεται καλή, η και καθόλου επαφή. Πόσα μετρά είναι το συγκεκριμένο καλώδιο?

Νομιζω οτι αυτο ειναι το καλωδιο :http://www.odes.gr/shop/kalodia/kal...fer/qed-qe5101-profile-subwoofer-3m-timi.html.

Σε ράδιο cd, και γενικά σε δυκάναλο πρόγραμμα ενδέχεται το sub να μην λειτουργεί αν έχεις δηλώσει τα κύρια ηχεία μεγάλα.

Tα κυρια ηχεια small τα εχω,το κεντρικο ειναι large δεν ξερω αν πρεπει να το αλλαξω,αλλα το sub τιποτα.Παντως και το ραδιο που παιζει σε 5καναλο προγραμμα το εχω να παιζει αλλα δεν...παω να βαλω μια ταινια απο το media player μπας και...

Τι να σου πω, φατσικώς δεν φαίνετε σκάρτο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις όλα είναι πιθανά.
Δοκίμασε χαμήλωσε την ένταση του sub τελείως και σύνδεσε το απευθείας σε μια πηγή για δοκιμή και σταδιακά με μικρά βήματα δυνάμωσε την ένταση στο sub για να δούμε τι γίνεται.

Τα είχαμε πει και στο άλλο νήμα. Δεν γίνεται τη μία να δουλεύει και την άλλη να μην δουλεύει. Αφού έβγαλε σήμα στο YPAO, πάει να πει ότι δουλεύει. Από την άλλη είναι πολύ περίεργο που στο test tone δεν βγάζει ήχο. Προς το καλώδιο σκέφτομαι κι εγώ ότι είναι το πρόβλημα. Μήπως πότε κάνει, πότε δεν κάνει επαφή; Είχες πει επίσης ότι ήταν δύο σε ένα. Βρες ένα κλασικό κόκκινο άσπρο RCA και σύνδεσε μόνο το κόκκινο ή μόνο το άσπρο και στις δύο πλευρές ενισχυτή και sub.

Τι να σου πω, φατσικώς δεν φαίνετε σκάρτο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις όλα είναι πιθανά.
Δοκίμασε χαμήλωσε την ένταση του sub τελείως και σύνδεσε το απευθείας σε μια πηγή για δοκιμή και σταδιακά με μικρά βήματα δυνάμωσε την ένταση στο sub για να δούμε τι γίνεται.
Οταν λες να το συνδεσω απευθειας σε μια πηγη???

Τα καλωδια για sub μονα δεν ειναι ?

Γιατι εχει μια μπανανα απο την μια και 2 απο την αλλη ?

Τα είχαμε πει και στο άλλο νήμα. Δεν γίνεται τη μία να δουλεύει και την άλλη να μην δουλεύει. Αφού έβγαλε σήμα στο YPAO, πάει να πει ότι δουλεύει. Από την άλλη είναι πολύ περίεργο που στο test tone δεν βγάζει ήχο. Προς το καλώδιο σκέφτομαι κι εγώ ότι είναι το πρόβλημα. Μήπως πότε κάνει, πότε δεν κάνει επαφή; Είχες πει επίσης ότι ήταν δύο σε ένα. Βρες ένα κλασικό κόκκινο άσπρο RCA και σύνδεσε μόνο το κόκκινο ή μόνο το άσπρο και στις δύο πλευρές ενισχυτή και sub.

Αχ που να βρω καλωδιο,δεν πρεπει να εχω απο αλλη συσκευη,ειναι και Δευτερα,παω να ψαξω!

Θα είναι διχάλα, Ντίνο. Με τέτοιο πάιζω και εγώ χωρίς πρόβλημα.

Αυτό που είπε ο Λεωνίδας αρκεί.
Ενα απλό rca, χρήση μόνο του κόκκινου (ή μόνο του λευκού) και το sub πρέπει να δουλέψει (αν δεν έχει γίνει κάποια λάθος ρύθμιση, πχ sw off ή zone B κτλ... ας τσεκάρει ο φίλος μας καλά τις ρυθμίσεις και το manual σχετικά με το sub).

Οταν λες να το συνδεσω απευθειας σε μια πηγη???

Σε ένα cd player, media player η κάποια άλλη εξωτερική πηγή ήχου με αναλογική έξοδο rca.
Εννοείτε το υπάρχον καλώδιο συνδεδεμένο στο sub και το άλλο άκρο στην πηγή.
Μην φοβάσαι μόνο χαμήλωσε τελείως την ένταση και σταδιακά δυνάμωσε την. Αν είναι θέμα καλωδίου η sub θα φανεί.

Λοιπον παιδια εκανα αυτο που ειπε ο ΑΝΤΩΝΗΣ-Κ,συνδεσα το sub με το media player στο r του audio out του και το sub πηρε μπροστα!!!Αρα τι φταιει ο ενισχυτης???