Πρόβλημα με Subwoofer!!!

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SUBWOOFER!!!

Έλα ντε!

Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ακόμα ότι μπορεί να είναι θέμα κακής επαφής καλωδίου η ρυθμίσεων.

Μήπως το sub, έχει κάποιο αυτόματο standby και περνάει σε off μετά από λίγη ώρα; Γιατί έτσι μπορεί να εξηγηθεί το μπέρδεμα κατά πολύ. Τα DSP δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να δεις αν δουλεύει το sub, αφού δεν στέλνουν όλα σήμα στο sub, εξαρτάται και από το τι ακούς εκείνη τη στιγμή, επίσης και από τις ρυθμίσεις του μενού.

Δεν τα βάζεις όλα small και το cross στα 200Hz μόνο για τη δοκιμή να σιγουρευτούμε περισσότερο;

Υποψιάζομαι ότι το test tone θα είναι κυκλικό και δε θα μένει αρκετή ώρα στο sub, όντας αυτό σε κατάσταση αναμονής εισερχόμενου σήματος, για να προλάβει να "πάρει".

Ρε παιδια στον ενισχυτη το sub το συνδεω εκει που λεει subwoofer pre-out σωστα???Οχι ακριβως αριστερα απο αυτη την υποδοχη που εχει 2 υποδοχες και γραφει audio ετσι???To εβαλα παλι στον ενισχυτη και δεν παιζει!Τι κανω???

Μήπως το sub, έχει κάποιο αυτόματο standby και περνάει σε off μετά από λίγη ώρα; Γιατί έτσι μπορεί να εξηγηθεί το μπέρδεμα κατά πολύ. Τα DSP δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να δεις αν δουλεύει το sub, αφού δεν στέλνουν όλα σήμα στο sub, εξαρτάται και από το τι ακούς εκείνη τη στιγμή, επίσης και από τις ρυθμίσεις του μενού.

Δεν τα βάζεις όλα small και το cross στα 200Hz μόνο για τη δοκιμή να σιγουρευτούμε περισσότερο;

Υποψιάζομαι ότι το test tone θα είναι κυκλικό και δε θα μένει αρκετή ώρα στο sub, όντας αυτό σε κατάσταση αναμονής εισερχόμενου σήματος, για να προλάβει να "πάρει".

PLEO το εκανα και αυτο που ειπες αλλα τιποτα.

Υπερβολικά χαμηλή ένταση του sub μέσα από το μενού του ενισχυτή ίσως;
Συνδυασμός χαμηλής έντασης μέσα από το μενού και επιλογή -10dB μήπως μέσω κάποιας ρύθμισης ταυτόχρονα;

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει.

Κοίτα, ακόμα υπάρχει η περίπτωση το καλώδιο να μην κάνει επαφή στην pre out του ενισχυτή. Αν στις ρυθμίσεις είσαι σωστός δύο πιθανότητες υπάρχουν, επαφή η πρόβλημα με τον ενισχυτή.
Βρες ένα άλλο καλώδιο για δοκιμή με τον ενισχυτή.

μια εκ παραδρομης ερωτηση. στα ποσα hz συνηθως μπαινει το crossover?

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SUBWOOFER!!!

Συνήθως ξεκινάς απο 80Ηz και ανεβαίνεις μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Δηλαδη απ"οτι φαινεται παιδια δεν ειναι το προβλημα το sub,γιατι ειχα σκοπο να το παω στην crystal audio και δεν εχω κ χρονο να το κανω.Οποτε μαλλον επικεντρωνομαστε στο καλωδιο,που χλωμο το κοβω να εχει τελικα προβλημα,αφου δουλεψε με το media player κ μαλλον με βλεπω να εχω θεμα με τον ενισχυτη,ποσο γκαντεμης???Παρακαλαω να εχω κανει καμια πατατια στις ρυθμισεις,που αν το χα κανει θα το πιανατε εσεις και να μην μπλεξω με service με καινουργιο συστημα,γιατι ηδη εχω ξενερωσει αρκετα...Αυριο λεω να παρω sub και ενισχυτη και να παω στο καταστημα που το πηρα,να δοκιμασουμε καποιο αλλο καλωδιο,να καταληξουμε τι φταιει,αυτοι κατι παραπανω θα ξερουν,η δουλεια τους ειναι.

Last edited:

Πριν τον πάρεις παραμάσχαλα δοκίμασε να κάνεις και ένα <reset> επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αν δεν επιτύχει ούτε αυτό ολοταχώς για το κατάστημα.

Να πάρεις και το καλώδιο. Πόσες φορές έχω δει κακής ποιότητας καλώδια να μην κάνουν καλή επαφή μόνο σε κάποιο μηχάνημα δεν φαντάζεσαι. :vollkommenauf:

Λοιπον πηρα τηλεφωνο στο καταστημα που τ"αγορασα κ ο κυριος εκει,επιμενει οτι αφου δουλεψε το sub με αλλη πηγη δεν ειναι το προβλημα ουτε του sub ουτε του καλωδιου,αλλα θεωρει οτι ειναι του ενισχυτη.Πηρα λοιπον μετα στο σερβις της yamaha και εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων,αλλα και παλι τιποτα!Τ"απογευμα θα το παω απο το υποκαταστημα σερβις της yamaha στο Περιστερι,γιατι το κεντρικο τους στην Παιανια μου πεφτει πολυ μακρια!Αν δεν βγαλουν ακρη και εκει,θα το στειλουν Παιανια και καλα κρασια!Να δω ποτε θα δουλεψει σωστα αυτο που πηρα,μαμω την γκαντεμια μου!Η πλακα θα ειναι να δουλεψει το sub που θα δοκιμασουνε αυτοι πανω στον ενισχυτη και να ψαχνουμε παλι απο την αρχη να δουμε τι φταιει.Εγω καλου κακου θα παρω μαζι και το καλωδιο που συνδεω το sub,ετσι ωστε αν δουλεψει με το δικο τους να κανουμε μια δοκιμη,να δουμε αν ισως φταιει το καλωδιο,ρε που εμπλεξα με καινουργια μηχανηματα!!!!

Καλησπερα!Πηγα λοιπον χθες τον ενισχυτη στο εξουσιοδοτημενο σερβις της yamaha και οντως το προβλημα το ειχε αυτος.Η εξοδος subwoofer out δεν δουλευε,τον αφησα εκει με την προοπτικη να τον ανοιγε σημερα και να εβλεπε τι ειχε.Με πηρε το πρωι το παιδι απο το σερβις και μου ειπε οτι του εκανε ενα reset,το μεγαλο μου ειπε στο hardware και οτι δουλευει μια χαρα!!!Οτι υπαρχουνε 2 ειδη reset παντως πρωτη φορα το ακουω!Αυριο παω να τον παρω και ελπιζω και οταν ερθω σπιτι και τα συνδεσω να δουλεψουνε ολα σωστα!Για να δουμε....

Τέλος καλό όλα καλά.:smile: Στο manual αναφέρονται 2 reset το ένα αφορά κωδικούς στο remote control και το άλλο την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (ΙΝΙΤ)

Αμ δε που τελος καλο,ολα καλα.Παω στο σερβις της yamaha σημερα να παρω τον ενισχυτη,μου λεει ο τυπος εκει ολα καλα κτλ. ελα να το ακουσεις κ εσυ οτι λειτουργει.Συνδεει την εξοδο του sub μ"ενα ηχειο,ακουγεται βεβαια χαμηλα και καπως περιεργα,μου βαζει και την ενταση στο sub απο το μενου του ενισχυτη στο +10 τερμα δηλαδη και μου λεει οτι εκει πρεπει να το εχω.ΟΚ λεω και φευγω.Παω σπιτι με χαρα να τα συνδεσω και επιτελους ν"ακουσω σωστα αυτο που αγορασα,αλλα παλι τα ΙΔΙΑ!!!Το sub δουλευει πια,αλλα ισα που ακουγεται,ειτε στο ραδιο,ειτε σε ταινια με καταιγισμο απο ειδικα εφε και παρ"ολο που το volume του ειναι πολυ δυνατα!Ξανασυνδεω το sub στο media player και παλι καμια σχεση το μπασο.Ξαναπερνω το σερβις,μιλαει ο τυπος απο κει με τα κεντρικα και με παιρνει κ μου λεει οτι πρεπει να το παω παλι απο κει.Το πηγα λοιπον και αυτη τη φορα του πηγα μαζι και το sub.Για αντικατασταση η αντιπροσωπεια δεν το συζηταει,που τους εκανε λογο το παιδι του σερβις,εγω τα εχω παρει στο κρανιο,μ"εναν καινουργιο ενισχυτη 1 μηνος και να καθομαι τοσες μερες και να ψαχνω να βρω τι φταει και αυτη να μου πουλανε τρελα,οτι αντικατασταση γινεται μονο ενος 10 ημερων.Πηρα και το καταστημα που το αγορασα να τους κανω παραπονα και μου ειπαν οτι θα μιλησουνε με yamaha και θα επικοινωνησουνε κ αυτοι μαζι μου.Απαραδεκτοι παντως εκει στη yamaha,να με παιδευουνε ετσι μ"ενα προιον 1μηνος!Τι κανω ρε παιδια????Πως μπορω να απαιτησω αντικατασταση????

Ήρεμα ψύχραιμα και θα βρούμε την λύση.:vollkommenauf: Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Yamaha ουδέποτε είχε η έχει κάποια βλάβη. Ήθελε ένα απλό reset και τίποτα άλλο, συμβαίνουν αυτά.

Το γεγονός ότι στο αφιλτράριστο σήμα του media player το sub παίζει πολύ πιο δυνατά δεν καταδεικνύει κάποια βλάβη στον ενισχυτή, αλλά είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει με όλους τους ενισχυτές. Αν θυμάσαι πιο πάνω όταν σου είπα να το συνδέσεις σε μια εξωτερική πηγή αυτό είχα υπόψη όταν σου είπα χαμήλωσε τελείως την ένταση στο sub για να μην κάνουμε καμία ζημία. Τέλος αυτό..

Αν εδώ τώρα υπάρχει ένα θέμα που δεν είμαστε ακόμα σίγουροι είναι με την δύναμη του sub.
Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι να τρέχεις το αυτόματο setup του ενισχυτή (ypaο) και για σωστά αποτελέσματα να εξακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες όπως αυτές αναφέρονται στο manual.

Ξεκίνα με την ένταση για αρχή στο sub πιο πάνω από την μέση και την συχνότητα αποκοπής πάντα στο μέγιστο και αν η ένταση στον ενισχυτή δεν πέσει κάτω από το +10 επανέλαβε την μέτρηση με την ένταση στο max. Αν και στην τελευταία περίπτωση δεν πέσει κάτω από +10 τότε έχεις θέμα με την ένταση του sub και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθείς .

Αν εδώ τώρα υπάρχει ένα θέμα που δεν είμαστε ακόμα σίγουροι είναι με την δύναμη του sub.
Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι να τρέχεις το αυτόματο setup του ενισχυτή (ypaο) και για σωστά αποτελέσματα να εξακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες όπως αυτές αναφέρονται στο manual.

Ξεκίνα με την ένταση για αρχή στο sub πιο πάνω από την μέση και την συχνότητα αποκοπής πάντα στο μέγιστο και αν η ένταση στον ενισχυτή δεν πέσει κάτω από το +10 επανέλαβε την μέτρηση με την ένταση στο max. Αν και στην τελευταία περίπτωση δεν πέσει κάτω από +10 τότε έχεις θέμα με την ένταση του sub και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθείς .
Αντωνη για τις οδηγιες που λες απο το manual,μακαρι να ειχε ενα αναλυτικο manual να ηξερα και εγω πως να δουλεψω τον ενισχυτη που ειμαι ασχετος και εχω 1002 αποριες.Ελα μου ομως που το manual του ενισχυτη ειναι 2 σελιδιτσες σε καθε γλωσσα πλην της ελληνικης.Αυτο που λες για την συχνοτητα αποκοπης,δυστυχως δεν το καταλαβαινω,γενικα ολο αυτο το κομματι που μου προτεινεις να κανω,δεν το πιανω!!!:BDGBDGB53: αν μπορουσες να γινεις λιγοπιο αναλυτικος...θα σου ημουν υποχρεος!!!Παντως ενα προιον με τοσες λειτουργιες να μην εχει ενα λεπτομερες manual για ολα το θεωρω απαραδεκτο,υπαρχει και κοσμος που αγοραζει κατι για πρωτη φορα και πρεπει και εμεις καπως να μαθουμε και να μην ζαλιζουμε τα forum!!!

Πριν απο λιγο με πηρε ο τεχνικος απο το σερβις της yamaha και μου ειπε οτι δοκιμασε τον ενισχυτη με το sub και οτι του αυξησε το crossover και ακουγεται μια χαρα!!!Αντε να βγαλω ακρη!Να ειναι το sub τοσο ψοφιο τελικα???Ενα 2.1 sony που ειχα πριν,το sub του επαιζε πολυ δυνατα,τωρα το 8αρι crystal audio ειναι τοσο ψοφιο???

http://download.yamaha.com/search/p...maha.com&category_id=16446&product_id=1752268

Για αρχή αναλυτικό αγγλικό manual θα το κατεβάσεις από εδώ. Γενικά πολιτική όλων εταιριών τα τελευταία χρόνια είναι η κατάργηση των εγχειριδίων στην συσκευασία και αντικατάσταση τους με ηλεκτρονικά έντυπα που κατεβάζεις από την ιστοσελίδα.

Συχνότητα αποκοπής είναι το δεύτερο ρυθμιστικό πίσω στο sub που θα το ρυθμίσεις τέρμα στην μεγαλύτερη ένδειξη. Αυτό μάλλον που έκανε και ο τεχνικός.

Ακλούθησε τις οδηγίες του manual και θα τα καταφέρεις.
Οπωσδήποτε ξεκινά με το αυτόματο setup του ενισχυτή (ypaο)

Το sub πισω τα μονα που εχει ειναι το ρυθμιστικο για το volume και ενα διακοπτακι για το phase,που εχει 2 θεσεις,αυτο εννοεις???

Το sub πισω τα μονα που εχει ειναι το ρυθμιστικο για το volume και ενα διακοπτακι για το phase,που εχει 2 θεσεις,αυτο εννοεις???

Φυσικά και όχι! Φαίνετε ότι πάει και αυτό για κατάργηση όπως τα manual! :shot:

Υπάρχει όμως κάτι ανάλογο στις ρυθμίσεις cross ηχείων του ενισχυτή που φαίνεται αυτό είναι άλλαξε ο τεχνικός.

Δεν υπάρχει ρυθμιστικό cross στο sub δεν πειράζει δεν θα πέσουμε και σε κατάθλιψη θα συνεχίσεις με τα υπόλοιπα όπως σου εξήγησα και με οδηγό το manual.