Πρόβλημα με συνδεση TV σε PC

Hasomeris

New member
30 March 2010
1
Γεια σε όλους..ειναι η πρωτη φορα που κανω post αν και παρακολουθω το forum εδω και πολυ καιρο..
Προσφατα αγορασα την Samsung 32B530.H tηλεοραση συνδεθηκε με τον υπολογιστη μου μεσω DVI to HDMI.Oλα καλα ως εδω καθως η εικονα μεταφερεται τελεια.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να καταφερω να συνδεσω τον ηχο.Ως τωρα εχω δοκιμασει με jack to RCA (απο καρτα ηχου σε audio in) καθως και με jack to jack (καρτα ηχου σε PC/DVI AUDIO IN ) χωρις επιτυχια.

Nα αναφερω οτι η καρτα γραφικων μου ειναι η νωιδια 9500gt και δεν εχει HDMI για συνδεση ΗDMI to HDMI.

Οι θυρες της τηλεορασης φαινονται εδω
0002jiv.jpg

Καλώς ήρθες στην παρέα μας...

...με τον αντάπτορα DVI σε HDMI δεν μπορείς να περάσεις ήχο, το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με μια παλιά ΑΤΙ που είχα στο προηγούμενο PC και το είχα συνδέσει στην Panasonic PX80...

...η λύση που έδωσα για τον ήχο ήταν η σύνδεση του PC με jack to RCA από την κάρτα ήχου στην audio in που είχε για το PC, το επόμενο βήμα ήταν η ρύθμιση ήχου της θύρας HDMI1, είχε τις επιλογές για Αυτόματο, Ψηφιακό και Αναλογικό με την επιλογή Αναλογικό είχα ήχο κανονικά.....στην Panasonic μόνο η θύρα HDMI1 έχει αυτή την επιλογή (όλες οι άλλες δέχονται ήχο μόνο μέσω της HDMI)...

...απ' ότι βλέπω στις συνδέσεις που έχει στη φωτο, είσοδο ήχου από PC έχεις minijack, οπότε θα συνδέσεις σε αυτή την έξοδο ήχου του PC και θα δεις μετά αν ρυθμίζεται η θέση από την οποία θα παίρνει εντολή η HDMI να λαμβάνει τον ήχο.

Καλησπέρα! Βασικά να ρωτήσω και εγώ τις γνώμες σας.
Έχω το εξής σύστημα
1x Tv
1x htpc
1x av receiver
Αρχικά προσπάθησα να συνδέσω το pc με HDMI, στον ενισχυτή αλλά η εικόνα μου έκανε οριζόντιες γραμμές.. οπότε το σύνδεσα απευθείας στην tv με hdmi και μετά στον ενισχυτή με οπτική ίνα. Όλα οκ.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Το περισσότερο υλικό που βλέπω πλέον είναι αρχεία .mkv μέσω του Gom player (στον οποίο έχω κατεβάσει και το AC3 φίλτρο για HD ήχο).. Δεν μπορώ να πω πως ακούω σωστό 5.1 ήχο... Αν νοικιάσω blue ray δισκάκι και το βάλω στο ps3 (το οποίο είναι μόνο με hdmi στον ενισχυτή) ακούω ΠΟΛΥ καλύτερο ήχο ειδικά από τα πίσω ηχεία..

1. Θεωρείτε πως καλύτερα θα ήταν να συνδέσω το pc με HDMI (παρά με οπτική?) μέσω του ενιχυτή και αν ναι έχετε να προτείνετα κάτι να διορθώσει τις οριζόντιες γραμμές στην εικόνα??

2. Θεωρείτε πως μπορεί να φταίει ο gom player?? Αν ναι προτείνετε κάποιον καλύτερο--αν γίνεται να είναι freeware??

3. Θεωρείτε πως μπορεί να φταίνε αποκλειστικά τα αρχεία και ότι και να κάνω δε θα ακούσω ποτέ σωστό ήχο DTS ήχο από htpc και από .mkv αρχεία?? (ας πούμε από αρχεία dvdrip βάζω τον ενισχυτή στην επιλογή 5.1 stereo αλλιώς αν το αφήσω στο 5.1 prologic 2 cinema η ταινία δεν ακούγεται...)

4. Οτιδήποτε άλλο??

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με συνδεση TV σε PC

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Το περισσότερο υλικό που βλέπω πλέον είναι αρχεία .mkv μέσω του Gom player (στον οποίο έχω κατεβάσει και το AC3 φίλτρο για HD ήχο).. Δεν μπορώ να πω πως ακούω σωστό 5.1 ήχο... Αν νοικιάσω blue ray δισκάκι και το βάλω στο ps3 (το οποίο είναι μόνο με hdmi στον ενισχυτή) ακούω ΠΟΛΥ καλύτερο ήχο ειδικά από τα πίσω ηχεία..

1. Θεωρείτε πως καλύτερα θα ήταν να συνδέσω το pc με HDMI (παρά με οπτική?) μέσω του ενιχυτή και αν ναι έχετε να προτείνετα κάτι να διορθώσει τις οριζόντιες γραμμές στην εικόνα??

2. Θεωρείτε πως μπορεί να φταίει ο gom player?? Αν ναι προτείνετε κάποιον καλύτερο--αν γίνεται να είναι freeware??

3. Θεωρείτε πως μπορεί να φταίνε αποκλειστικά τα αρχεία και ότι και να κάνω δε θα ακούσω ποτέ σωστό ήχο DTS ήχο από htpc και από .mkv αρχεία?? (ας πούμε από αρχεία dvdrip βάζω τον ενισχυτή στην επιλογή 5.1 stereo αλλιώς αν το αφήσω στο 5.1 prologic 2 cinema η ταινία δεν ακούγεται...)

4. Οτιδήποτε άλλο??

Καλημέρα και σε σένα και Χριστός Ανέστη!!

Καταρχάς, ποιος είναι ο ενισχυτής σου?

1. Άλλο 5.1 ήχος (DTS, DD) και άλλο πεντακάναλος ήχος HD. Ο δεύτερος περνάει ψηφιακά μόνο μέσω HDMI και όχι μέσω οπτικού ή ομοαξονικού καλωδίου.

2. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν φταίνε οι players αλλά τα σεταρίσματα μέσω των φίλτρων που κάνουμε ή δεν κάνουμε σωστά. Στην κατηγορία HTPC Guides υπάρχει ένας οδηγός του Δημήτρη για τον Media Player Classic καθώς και για τον KM player. Δοκίμασέ τον αν θέλεις.

3. Μια χαρά ήχο DTS ακούς μέσω ομοαξονικής ή οπτικής από τις ματρόσκες σου. Έχε υπόψιν σου ότι στις ματρόσκες δεν είναι, κατά βάσιν, περασμένος ο HD ήχος, αν και τώρα τελευταία υπάρχουν και ματρόσκες που το κάνουν. Επομένως για να τον ακούσεις χρειάζεσαι, software που να τον παίζει, hdmi σύνδεση για να περνάει και ενισχυτή που να αποκωδικοποιεί HD.

Τώρα για τις γραμμές στη σύνδεση ενισχυτή-προβολέα, παίζουν πολλά...

Δοκίμασες άλλο καλώδιο?
Σε τι ανάλυση κλείδωσες το σήμα?
Με τι ρυθμό ανανέωσης (refresh rate)?

Καλημέρα! Αληθώς!

Ο ενισχυτής μου είναι ο denon 3310

Κοίτα είμαι λίγο άσχετος με τα διαφορετικά format ήχου (και πιο γενικά θα έλεγα).. Εγώ βάζω τον ενισχυτή στην θέση DTS PL2 Cinema για αρχεία .mkv και για αρχεία .avi ή γενικά dvdrip στην θέση 5.1 stereo γιατί απλά στην πρώτη επιλογή τα περισσότερα αρχεία δεν ακούγονται...

Θα δοκιμάσω μάλλον και τους Players που λες με τα setup που προτείνουν μιας και στον player που έχω γίνεται ένας χαμός στις ρυθμίσεις που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν τα σκαλίσματα...

Οι γραμμές είναι από το pc--hdmi--ενισχυτής--hdmi--tv
Επειδή στην αρχή είχα κάνει το σαλόνι μαντάρα για δύο μέρες και βαρέθηκα να το ψάξω τώρα πάίζει
Pc--hdmi--tv (μόνο εικόνα)
Pc--spdif--ενισχυτής (για ήχο)

Καλώδιο δοκίμασα και άλλο μία απ τα ίδια
Τα άλλα που λες μου φαίνονται κινέζικα... please help
(ανάλυση λες μήπως το 1920x κάτι??-- μπορώ να το δω όταν πάω σπίτι δεν θυμάμαι τώρα)

Εδώ είναι ο οδηγός. Αν τον ακολουθήσεις, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα..

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

Ναι, για την ανάλυση μίλαγα (1920χ1080 στα 24 Hz). Προσπάθησε να του δώσεις και 50-60 Hz ή και διαφορετική ανάλυση για να δούμε τι φταίει στο πρόβλημα με τις γραμμές.

Το μόνο πρόβλημα με αυτή τη συνδεσμολογία (πλην των γραμμών στην τηλεόραση, προφανώς) είναι ότι δεν περνάει HD ήχος μέσω ομοαξονικού ή οπτικού καλωδίου. Κατά τα άλλα, με τον ίδιο τρόπο έχω συνδέσει και 'γω το προβόλι και μέσω ομοαξονικού καλωδίου έναν Denon 1906. Τις ματρόσκες σου μ' αυτό τον τρόπο θα τις ακούς μια χαρά, αλλά δοκίμασε τον οδηγό και τα ξαναλέμε...:a0210:

Φίλε μου με το που γύρισα σπίτι άρχισα το σκάλισμα στο AC3 φίλτρο και πάνω-κάτω το έφτοιαξα (κατά τύχη κατέληξα σε σχεδόν ότι έλεγε και ο οδηγός!!! με μόνη διαφορά ότι άλλαξα το cutof tou sub στα 140Hz--ένας εδώ μου είπε να το βάλω πάνω στο sub σε αυτή τη θέση και θεώρησα να βάλω και στο pc το ίδιο. αν έχεις παρατήρηση είμαι όλος αυτιά) και θεωρώ πως τώρα είναι οκ ακόμα και από τον GOM player που χρησιμοποιώ. Αν βρω χρόνο κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και με άλλους players να δω αν υπάρχει διαφορά! Ευχαριστώ!

Για την ανάλυση πάντως την έχω στο 1920x1080 στα 60Hz μιας και όταν σετάριζα την tv σχεδόν καμία άλλη ανάλυση δε μου "γέμιζε" την οθόνη.. (σόρυ που δε στα πα νωρίτερα αλλά ένα-ένα μου 'ερχονται γιατί έχει περάσει και καιρός από το πρώτο σετάρισμα..).. Ο ενισχυτής πάντως δουλεύει οκ γιατί έχω συνδέσει PS3 πάνω του μόνο me HDMI και όλα οκ.

Πάντως μετά την ρύθμιση μου φαίνεται κομπλέ! Θεωρείς πως αξίζει να ασχοληθώ με το HDMI?? Θα κερδίσω τίποτα? Ο HD ήχος από ποιά αρχεία προέρχεται??

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με συνδεση TV σε PC

Για την ανάλυση πάντως την έχω στο 1920x1080 στα 60Hz μιας και όταν σετάριζα την tv σχεδόν καμία άλλη ανάλυση δε μου "γέμιζε" την οθόνη.. (σόρυ που δε στα πα νωρίτερα αλλά ένα-ένα μου 'ερχονται γιατί έχει περάσει και καιρός από το πρώτο σετάρισμα..).. Ο ενισχυτής πάντως δουλεύει οκ γιατί έχω συνδέσει PS3 πάνω του μόνο me HDMI και όλα οκ.

Πάντως μετά την ρύθμιση μου φαίνεται κομπλέ! Θεωρείς πως αξίζει να ασχοληθώ με το HDMI?? Θα κερδίσω τίποτα? Ο HD ήχος από ποιά αρχεία προέρχεται??

Οκ!!!:a0210::a0210:

Προσπάθησε να δώσεις, αν γίνεται 24Hz από την κάρτα σου για καλύτερη κίνηση στις ματρόσκες. Η τηλεόραση ποιο μοντέλο είναι?

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω ακούσει HD ήχο, αλλά, όσοι το έχουν κάνει έχουν μείνει εκστασιασμένοι από τη διαφορά σε σχέση με το απλό DTS. Άλλωστε, το έγραψες και μόνος σου παραπάνω ότι ακούς πολύ καλύτερα με το PS3 το οποίο παίζοντας Blu Ray σου δίνει HD ήχο..