Πρόβλημα με σύνδεση Yamaha rx-v373 με TV

tem1990

New member
18 February 2013
3
Γεία σας πρωτη φορά γραφω εδώ και θα ήθελα να ζητήσω την επιείκεια σας!
Μπαίνω όμως στο θέμα.Έχω ένα Yamaha rx-v373 και δεν μπορώ να τον συνδέσω με την tv μου η οποία δεν έχει hdmi πάνω.Η TV είναι η Daewoo DTK-29G2K-100D.Αυτό που θέλω είναι να έχω εικόνα από τον Yamaha για να μπορέσω να κάνω ρυθμίσεις στο on screen menu.Προσπάθησα να πάρω απο το monitor out του Yamaha με rca στην tv αλλά δεν τα κατάφερα.Καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κατ' αρχάς καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Aπ' ότι βλέπω στο manual της συσκευής σου, οι ενδείξεις στην οθόνη της τηλεόρασης απεικονίζονται μόνο όταν είναι συνδεδεμένη με τον A/V μέσω HDMI.

Αν όχι, τότε πρέπει να βλέπεις τις ενδείξεις απ' ευθείας στην οθόνη του ενισχυτή.

http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=en&site=au.yamaha.com&asset_id=54045 (Σελ. 28)

Καλώς σας βρήκα!
Αυτο που λες νομίζω από ότι διαβάζω είναι ότι όταν συνδέεις μία hdmi συσκευή στον Yamaha δεν μπορεί να βγεί στην οθόνη από άλλη σύνδεση εκτός της hdmi.Δηλαδή αν βαλεις μια είσοδο hdmi θα πάρεις έξοδο από hdmi.Εγώ όμως δεν θέλω να συνδέσω κάτι πάνω του απλά θέλω να δώ το menu του Yamaha στην TV μου.
Ευχαριστώ πάντως για την άμεση ανταπόκρισή σου!

Αυτό που γράφεις είναι γνωστό και ισχύει σε όλους τους A/V, αφού δεν γίνεται υποβιβασμός σήματος από HDMI σε χαμηλότερης ποιότητας έξοδο (component ή composite)....

Αυτό που έγραψα πριν αναγράφεται χαρακτηριστικά στην σελίδα 28 του manual (σχετικά με το πως βλέπεις το menu του ενισχυτή στην οθόνη):

"Operations with TV screen are available only when your TV is connected to the unit via HDMI. If not, carry out operations while viewing the front display"

Έχεις απόλυτο δίκιο δεν το πρόσεξα.Σε ευχαριστώ πολύ.Ξέρεις μήπως θα μπορούσα με κάτι σαν adaptor να κάνω την σύνδεση?