Πρόβλημα με σύνδεση

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Δεν ξέρω αν το βάζω στη σωστή κατηγορία. Αν όχι, ας το μετακινήσει κάποιος admin.

Λοιπόν,
Καινούργια σύνδεση double play.
Όταν router και τηλέφωνο συνδέονται στο ίδιο μπριζάκι, όλα καλά.
Αν όμως βάλω κι άλλο ασύρματο τηλέφωνο σε άλλο μπριζάκι, χάνεται η σύνδεση.
Το πρόβλημα λύθηκε με χρήση φίλτρου pstn αλλά παραμένει κάτι ακόμη.
Όταν μιλάω στο τηλέφωνο πάλι κόβεται η σύνδεση.

Στην εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν ότι είναι θέμα καλωδίωσης γιατί αποσυγχρονίζεται ο router, οπότε κάπου υπάρχει βραχυκύκλωμα (!!!???) και πρέπει να φωνάξω ηλεκτρολόγο
Εγώ - αν και μη σχετικός με το αντικείμενο - πιστεύω ότι λένε αρλούμπες :twoguns:και κάτι άλλο φταίει (ο router ϊσως).
Άλλωστε, θυμάμαι ότι είχα κάποτε ote + vivodi χωρίς να έχω το συγκεκριμένο πρόβλημα

Αν γνωρίζει κάποιος, ας δώσει τα φώτα του

Είναι On και μιλάω για Duplex.
Εχεις κάτι στο μυαλό σου?

Βγάλε τα ντουμπλεξ ασε μόνο μία συσκευή και είσαι έτοιμος δε θα έχεις ξανα πρόβλημα. Πάρε και την on να σου ξανακοιτάξει τη γραμμή για βραχυκύκλωμα. Δε θα βρει τπτ. Κλασσική περίπτωση ασθενούς τάσης. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με Forthnet.

Άρα λοιπόν, ό,τι τηλεφωνική συσκευή θέλω θα πρέπει να την έχω σε ένα μόνο μπριζάκι? Και με το συναγερμό που θέλω να βάλω επάνω τι θα γίνει?
Δε μ' αρέσει καθόλου αυτό.
Κάπως θα πρέπει να διορθώνεται το πρόβλημα.
Ενισχυτής τάσης ας πούμε?

Μήπως ειναι λάθος η συνδεσμολογία στις πρίζες τηλεφώνου;
Τον router τον έχεις συνδεμένο στην κεντρική πρίζα τηλεφώνου;
Το λέω γιατί είχα ανάλογο περίπου πρόβλημα,οταν είχα συνδέσει και 2 ασύρματο τηλεφωνο.
Αλλαξα την συνδεσμολογία και έγινε οκ...

Άρα λοιπόν, ό,τι τηλεφωνική συσκευή θέλω θα πρέπει να την έχω σε ένα μόνο μπριζάκι? Και με το συναγερμό που θέλω να βάλω επάνω τι θα γίνει?
Δε μ' αρέσει καθόλου αυτό.
Κάπως θα πρέπει να διορθώνεται το πρόβλημα.
Ενισχυτής τάσης ας πούμε?

Κατ'αρχην απ οσο ξερω κανενας εναλλακτικος του ΟΤΕ δεν υποστηρίζει συναγερμο. Δε νομιζω αυτο το θεμα να διορθώνεται, εγω τουλαχιστον δεν το εχω λυσει. Εκεινο που σου λέω είναι κάνε δοκιμες για αρχή, δλδ ασε μόνο μία συσκευή επάνω και δες εαν εχεις αποτελεσμα.

Μήπως ειναι λάθος η συνδεσμολογία στις πρίζες τηλεφώνου;
Τον router τον έχεις συνδεμένο στην κεντρική πρίζα τηλεφώνου;
Το λέω γιατί είχα ανάλογο περίπου πρόβλημα,οταν είχα συνδέσει και 2 ασύρματο τηλεφωνο.
Αλλαξα την συνδεσμολογία και έγινε οκ...

Δεν υπάρχει κεντρική πρίζα. Κανονικά όλες θα πρεπει να είμναι παράλληλα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Δεν μπορεί..
Μια είναι η κεντρική απο την οποία εισέρχονται τα τηλεφωνικά καλώδια μέσα στο σπίτι,και μοιράζει με την σειρά στις υπόλοιπες οι οποίες είναι τερματικές.

Δεν μπορεί..
Μια είναι η κεντρική απο την οποία εισέρχονται τα τηλεφωνικά καλώδια μέσα στο σπίτι,και μοιράζει με την σειρά στις υπόλοιπες οι οποίες είναι τερματικές.

Νομιζω (και ας με διορθωσει καποιος εαν κανω λαθος) ότι όπωςέρχεται το ζευγος απο το καφαου πηγαίνει παράλληλα απο πρίζα σε πρίζα, δεν ακολουθει τη λογική που ακολουθουν τα καλώδια πχ της κεραιας της TV που θέλουν τερματισμό. Αυτό ίσχυε στο ISDN όπου το netmod ήταν το τερματικό της γραμμής.