Πρόβλημα με "Τα έγγραφά μου"

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
3,149
Πρόσφατα "κάηκε" η μητρική ενός παλιού υπολογιστή. Ευτυχώς υπήρχαν μια-δυο επιπλέον
για μια ώρα ανάγκης :flipout:. Ο παλιός δίσκος λειτουργεί αλλά επειδή δεν έκανε boot με τη
καινούρια μητρική έβαλα σε ένα δεύτερο δίσκο τα windows για να μη χαθούν τα δεδομένα
που είχε ο παλιός σκληρός.

Το πρόβλημα τώρα είναι πως τα "έγγραφα μου" έχουν χαθεί ή τουλάχιστον ψάχνω σε λάθος
σημείο. Κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάποιο φάκελο χρήστη στο
"Ε:\Documents and Settings\..."; Στο φάκελο του administrator ο φάκελος "τα έγγραφα μου"
είναι κλειδωμένος αλλά φαίνεται να είναι και κενός.

Το μόνο που βρίσκω από την αναζήτηση είναι συντομεύσεις οι οποίες ακόμα κι αν αλλάξω
τη διεύθυνση (συγκεκριμένα το C:\ με E:\) δεν δείχνουν σε κάποιο υπαρκτό αρχείο.
Δοκίμασα και με το free undelete αλλά δε βρίσκω κάτι.

Οποιαδήποτε βοήθειο ευπρόσδεκτη. -bye-

Πληκτρολογούμε Start > Search > for files or folders και μετά πληκτρολογούμε το όνομα ενός αρχείου (π.χ doc) που υπήρχε στο My Documents. Πατάμε το Search και αρχίζει η αυτόματη αναζήτηση (φροντίζουμε να έχουμε συμπεριλάβει όλους τους δίσκους στο πεδίο Look in. Στο τέλος και στο επάνω μέρος της μπάρας θα εμφανιστεί όλη η διαδρομή και κατά συνέπεια η θέση του αρχείου. Καλή επιτυχία. -bye-

Γεια σου Ντίνο -bye-
Το έχω κάνει αλλά το μόνο που μου βγάζει είναι οι συντομεύσεις από τα αρχεία οι οποίες δείχνουν σε "άκυρες" διαδρομές.
Όταν προσπαθώ να διορθώσω τη διαδρομή αλλάζοντας το γράμμα του δίσκου που είναι πλέον το Ε μου βγάζει μήνυμα πως η διαδρομή δεν υπάρχει/είναι άκυρη.

Άλο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι το ενδεχόμενο να είχε αλλάξει θέση όλο το My Documents, σε κάποιο άλλο σκληρό ή σε κάποιο άλλο partition (μια και υπάρχει η σχετική δυνατότητα στα properties των My Documents). Επίσης είναι χρήσιμό να ελεγχθεί μήπως τα αρχεία να έχουν χαρακτηριστεί hidden. Ίσως βοηθήσει μια εκ νέου προσπάθεια με το search παίζοντας με τα advanced options. Αλλιώς θα χρειαστεί ειδικό πρόγραμμα με δυνατότητα ανάκτησης αρχείων, αν φυσικά υπάρχει η σιγουριά πως τα αρχεία βρίσκονται κάπου στο δίσκο, έστω και διαγραμμένα. Παλιά είχα χρησιμοποιήσει το Easy Recovery pro ευτυχώς μία μόνο φορά και ανέκτησα αρχεία εξαφανισμένα με μεγάλη επιτυχία. Μονό τα ονόματα είχαν αλλοιωθεί αλλά τα αρχεία ήσαν ακέραια. :computer:

Δοκίμασε αυτό:

Άνοιξε ένα κουτί DOS και γράψε (όπως το βλέπεις, κάνε copy-paste)

cd %USERPROFILE%\My Documents

Δύσκολα τα πράγματα...
Τα αρχεία σου είναι εκεί αλλά είναι "προστατευμένα" από τα windblows...
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα utility το οποίο να μπορεί να δει NTFS μέσα από dos περιβάλλον και να κάνεις boot με αυτό...
Γιατί αν ξεκινήσουν τα windblows θα σου ξανακλειδώσουν το directory για τον χρήστη που του ανήκει...
Κυκλοφορούν πολλά freeware, just google it...

Κανα-δυο φορές μου είχε τύχει αυτό και η λύση ήταν το... linux!

Έκανα boot από εκεί και ξεκλείδωνε τα ασχεία στο NTFS partition για πλάκα!

Δοκίμασα αυτό...

Δούλεψε :flipout::flipout::flipout::flipout:
Καμια φορά γίνονται και θαύματα :grinning-smiley-043
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.-bye-