Πρόβλημα με ταινία LED πίσω από την TV

Warlord1981

New member
29 December 2011
58
Καλημέρα σε όλους,

Αγόρασα απο ebay αυτο το RGB 5050 LED κιτ
και αυτα τα L connectors (για τις γωνιες)

Η ταινία πριν την κοψω σε κομμάτια δούλευε αψογα ολοκληρη αλλαζωντας χρωματα με το remote.

Αφαίρεσα σύμφωνα με το παρακάτω video την μόνωση στα Pins.

www.youtube.com/watch?v=CGMfXvOG6dA

Όταν έκοψα 4 κομμάτια (2x0.5m και 2x1m) και τα σύνδεσα με τα L connectors (οι επαφές πατάνε καλα) τα κομμάτια ή δινουν διαφορετικά χρώματα η κάποια κιόλας δεν ανάβουν καν. Ακόμα κ όταν συνδέω μόνο τα 2x0.5m. Επίσης οταν τα κουνάω πάνω στις επαφες μπορεί να αλλάξουν σε κάποιο άλλο τυχαίο χρώμα. Το μόνο κομμάτι που παραμενει πάντα σωστό είναι το πρώτο που είναι ενωμένο με το controller.

Μηπως γνωρίζετε τι φταιει?

Ευχαριστώ :)

Re: Πρόβλημα με Ταινία LED πίσω από την TV

Αυτό που σου συμβάινει είναι πολύ σύνηθες. Αυτοί οι connectors πάντα δημιουργούν πρόβλημα. Η λύση είναι μία: κολλητήρι. Θα δεις ότι μετά όλα θα δουλεύουν ρολόι.

ευχαριστω για την απαντηση. Το προβλημα δηλαδη τελικα ειναι οι connectors λες? Υπαρχουν καποιοι άλλοι για να γλιτωσω τον χρονο, το παιδεμα κ την αγορα κολλητηριου?

δεν γνωρίζω κάποιον συγκεκριμένα που να δουλευει 100%. Αν δεν έχεις εμπειρια από κολλητηρια επειδή πρέπει συνολικά να κάνεις 8 κολλήσεις σε κάθε ένωση και είναι λεπτοδουλειά πήγαινε σε ένα ηλεκτρονικό σε μαγαζί να στο κάνει. Δεν νομίζω να σου πάρει πάνω από 10 ευρώ και θα γλυτώσεις τον κόπο και την αγορά κολλητηριού.

εχω εμπειρια αλλα να κατσω να κανω 8 κολλησεις επι 3 ενωσεις = 24 κολλησεις κ στο τελος να μην δουλεψει κιολας δεν θα την παλεψω θα μου σπασουν τα νευρα :P
καλα θα δω μηπως δανειστω απο κανα φίλο να τεσταρω τουλαχιστον μονος μου με 1 ενωση οτι δουλευει 100% κ βλεπουμε..
απλα φοβομουν μηπως ηταν κατι στο τροφοδοτικο η στο controller.
anyway σευχαριστω :)

Δοκίμασε στην πρώτη ένωση και αν δεις ότι φταίει όντως δουλεύει προχωράς σιγά σιγά με τις επόμενες.