Πρόβλημα με ΤΕΑRING και ΟΝΚΥΟ 906

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Καλημέρα σε όλους, έχω το εξής πρόβλημα που με παιδευει αρκετό καιρό. Από ένα ΗΤPC (ι5, ΑΤΙ 5570) δίνω με HDMI στον ΟΝΚΥΟ 906 και από εκεί σε μια SAMSUNG B7000. To πρόβλημα είναι ότι με αυτό τον τρόπο παρατηρώ έντονο frame tearing κατά την αναπαραγωγή. Αν το HDMI παρακάμψει τον ΟΝΚΥΟ και συνδεθεί με την τηλεόραση απευθείας τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται στον ONKYO? Καμιά ιδέα??

Με άλλη πηγή δοκίμασες? Έχεις playstation ή bluray? Σε άλλη εισοδο του ενισχυτή?
Αφού παίζει η τηλεόραση μάλλον δεν είναι θέμα pc.

Πάντως αν είναι θέμα ενισχυτή δοκίμασε να συνδέσεις με Ηdmi την κάρτα στον ενισχυτή μόνο για τον ήχο
και dvi --> hdmi στην τηλεόραση μόνο για την εικόνα.

To έχω κάνει αλλά η επέμβαση του ONKYO στην εικόνα είναι καταπληκτική. Παίζει να σχετίζεται το ISF του ΟΝΚΥΟ?

Αλλη πηγή δεν έχω που να κανει χρήση HDMI.

Last edited by a moderator:
Δύσκολα μπορώ να σε βοηθήσω αν δεν δεις τι γίνεται με άλλη πηγή,
από τη στιγμή που δοκίμασες με άλλη οθόνη.

Στο pc λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις πάντως.
Με ποιο πρόγραμμα παίζεις?
Δοκίμασες τουλάχιστον με κάποιον άλλο player?
Aπό drivers είσαι κομπλέ?

Δριωερσ δεν εχω δει ακόμα. Με το windows media player και το classic. θα τσεκάρω αυριο τι γίνεται με τους drivers. Γιατί με ρώτησες για άλλη πηγή? Πάει κάπου το μυαλό σου?

Ύστερα από πολλές δοκιμές νομίζω ότι βρήκα τι συμβαίνει. Όταν είχα ενεργοποιήσει την επιλογή για κλώνο των monitors (1. μέσω ONKYO και 2. απευθείας στην τηλεόραση - ώστε να μην υπάρχει πάντα ανάγκη για τον ενισχυτή) τότε το απευθείας έπαιζε τέλεια και ο ΟΝΚΥΟ παρουσίαζε tearing. Καταργώντας το ένα από τα δύο, και αφήνοντας τον ΟΝΚΥΟ μόνο δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα... Άντε να καταλάβεις τώρα...

Δοκίμασα, διαφορα framerates αλλά και pass through, χωρίς ιδαιέτερα αποτελέσματα. Λέω να πάρω νέα κάρτα και σκεφτόμουν προς nvidia (τώρα έχω 5570) GT640 Low profile - (αν και μπαίνω στοn πειρασμό για 7750LP η οποία όμως δεν ξέρω αν θα έχει διαφορά από τη δική μου)