πρόβλημα με θέαση 3d σε samsung led σειρα d6100

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
1,110
Κηφισια Αττικής
Καλησπέρα έχω την παραπάνω τηλεόραση και σήμερα πήγα και πήρα τα 3d γυαλιά της samsung τα 4100GB. Δεν έχω 3d blueray αλλά θέλω να βλέπω της ταινιες και τα σήριαλ του σκληρού μου δίσκου με την μετατροπή 2d-3d που κάνει η τηλεόραση. ξέρω δεν είναι όπως η blueray θέαση αλλά δε με πειράζει αρκούμε και με την ψευδομετατροπή. αφού ακολούθησα τις οδηγίες ζεύξης πιστά και τα γυαλιά συντονίστηκαν, πάω να δω μια ταινία σε 3d και τίποτα, ενώ βλέπω οτι τα γυαλιά "σκουραίνουν" και κλείνοντας το ένα μάτι βλέπω μια εικόνα και με το άλλο την άλλη, με τα δύο ταυτόχρονα βλέπω μια ζαλούρα...τη μια εικόνα επάνω στην άλλη, σαν να έχω βάλει 3d και να μην φοράω γυαλιά. Άσε που μου αλλάζει και η ποιότητα του ήχου.....γιατί...?
ευχαριστώ πολύ.
το μοντέλο τηλεόρασής μου είναι το UE40D6100.

Παιδιά πήρα της samsung και μου το έλυσε το θέμα. Λέει οτι όταν αναπαράγεις ένα αρχείο απο usb δίσκο ΔΕΝ είναι επιτυχημένη η μετατροπή σε 3d. και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές φταίει η κωδικοποίηση του αρχείου. Τα περισσότερα αρχεία είναι κωδικοποίηση xvid ή H264. Καλό θα ήταν μου είπαν να είναι mpeg4 η κωδικοποίηση για να παρουσιαστεί σωστά το 3d (αλλά αυτά δεν τα λένε απο την αρχή βλέπεις...!!!).
Σήμερα αυτό μπορεί να γίνει και live σε εκπομπή του ερτHD και στα περισσότερα της nova. Δηλαδή εκεί που κοιτάς δυσδιάστατα, να πατήσεις το 3d και να σου κάνει μετατροπή σωστά....
Αυτά...

Το αποτελεσμα της μετατροπης απο 2d σε 3d? Ειναι αξιολογο? Αξιζει?
Για τα δικά μου γούστα, αν και νομίζω σχεδόν για όλους, ανάξιο λόγου με οτιδήποτε πηγή και αν γίνεται.