Πρόβλημα με TheaterTek 2.5.9.0. και windvd 8 platinum

SieraVictor

New member
21 July 2006
38
Χρησιμοποιώ για τις ταινίες που βλέπω από τον υπολογιστή στο δεύτερο home cinema τα εξής προγράμματα
1)powerdvd 7.33, 2) windvd 8 platinum, και 3) TheaterTek 2.5.9.0.

Στην κάρτα ήχου (sound blaster audigy) έχω συνδέσει 4 ηχεία (2 μπροστά και 2 πίσω), έχω ανοίξει το creative speaker settings, έχω δηλώσει τα 4 αυτά ηχεία και έχοντας κάνει το speaker test είμαι σίγουρος ότι λειτουργούν εντάξει.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι το εξής, όταν ανοίγω avi αρχεία, ήχο surround (για τα πίσω) παίρνω μόνο από το powerdvd το οποίο έχει και την χειρότερη εικόνα από τα άλλα δύο. Το windvd αναγνωρίζει 4 ηχεία αλλα οι υπόλοιπες ρυθμίσεις (Audio Technology settings όπως τα ονομάζει) είναι απενεργοποιημένες με αποτέλεσμα να παίρνω ήχο μόνο από τα 2 μπροστινά.
Τα πράγματα γίνονται χειρότερα με το TheaterTek αφού αυτό βλέπει μόνο δύο ηχεία (μπροστά) και όπως είναι φυσικό βγάζει μόνο στέρεο ήχο.

Όταν βάζω κάποιο dvd τότε ο ήχος και η εικόνα από το windvd βγαίνει κανονικά (λειτουργούν και τα surround) και οι ρυθμίσεις Audio Technology settings είναι ενεργοποιημένες, ενώ το TheaterTek αρνείται πεισματικά να ανοίξει μέχρι και την εικόνα.
το μόνο που παίζει κανονικά όλα τα παραπάνω είναι το powerdvd αλλά η εικόνα που βγάζει σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι υποδεέστερη παρόλο που χρησιμοποιώ και το purevideo της nvidia. Αυτό δεν σημαίνει ότι παίζει άσχημα αφού μπορεί να ανταγωνιστεί το oppo από το κύριο home cinema.
Ίσως οι «μυημένοι» στο htpc να μπορούν να δώσουν κάποια λύση.

Έχεις σετάρει το theatertek βάσει οδηγού;;;
graph έχεις φτιάξει;
ποιον audio decoder χρησιμοποιείς;

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με TheaterTek 2.5.9.0. και windvd 8 platinum

Έχεις σετάρει το theatertek βάσει οδηγού;;;
graph έχεις φτιάξει;
ποιον audio decoder χρησιμοποιείς;

γειά σου Ζεβ. έχεις να προτείνεις οδηγίες για την διαμόρφωση? στέλνω μερικές φώτο μήπως βοηθήσουν.

Attachments

• DSC03061.JPG
    DSC03061.JPG
    122.1 KB · Views: 12
  • DSC03062.JPG
    DSC03062.JPG
    127.7 KB · Views: 11
  • DSC03064.JPG
    DSC03064.JPG
    146.8 KB · Views: 7
  • DSC03065.JPG
    DSC03065.JPG