Προβλημα με τη κινηση

m_dalis

Established Member
10 October 2008
117
Ηρακλειο
Εδώ και μερικές εβδομάδες χρησιμοποιώ το καινούργιο μου htpc για αναπαραγωγή ταινιών blu ray ,αφήνοντας για λίγο στην άκρη το ps3fat (το οποίο έκανε εδώ και 4 χρόνια αυτή τη δουλειά, εντελώς απροβλημάτιστα )και μπορώ να πω ότι ΔΕΝ είμαι ικανοποιημένος καθόλου από την εικόνα..
Αρκετό καιρό τώρα ακούω και διαβάζω (ακόμη και στα περιοδικά )για κορυφαία αναπαραγωγή μέσο ενός καλοστημένου htpc (αλήθεια άραγε, ποιο είναι ένα καλοστημένο.??) ,έχει γίνει πολλές φορές λόγος είτε για κορυφαία stand allows br players που τα <<πλησιάζουν >>σε απόσταση αναπνοής, με πολλαπλάσιο φυσικά κόστος ,είτε για δοκιμές και συγκριτικά πανάκριβων βιντεοπροβολεων πάντα μέσω ενός htpc
Όλα αυτά μου θύμισαν παλιές εποχές του dvd όπου με κάποιο δυνατό pc το windvd για player και φυσικά μια κάρτα γραφικών της ati έπαιρνες εικόνα HQV και pixel plus μαζί…!!
Δυστυχώς εγώ τώρα δεν έχω δει κάτι καλύτερο σε σχέση πάντα με το ps3 ,παρόλο που περίμενα να δω τεράστια διαφορά . Το αντίθετο θα λεγα .. .
Χρησιμοποιώ την έξοδο hdmi της ati hd 5750 προς τον pioneer lx 50 τον οποίον μάλιστα τον διαβάζει σαν pioneer 2017... και επιτέλους κατάφερα να του δώσω bit stream αλλά μόνο από το tmt5 και όχι από το power dvd10 mark ii από το οποίο πήρα μόνο pcm (ισως επειδη εχω την trial version)
Τα προβλήματα τώρα είναι στη εικόνα και ειδικά στο θέμα της κίνησης ,παρόλο που το pure motion του optoma κάνει φιλότιμες προσπάθειες (με το ps3 είναι βούτυρο) υπάρχουν έντονα σπασίματα κατά διαστήματα καθώς και κάποια θέματα συγχρονισμού με τον ήχο Σε κάποιες σκηνές με το tmt5 και όταν δώσω bit stream στον av αρχίζουν τα προβλήματα συγχρονισμού , η εικόνα δείχνει να κολλαει ,και από εκεί και μετά ο ήχος προπορεύεται από την εικόνα ,κάτι σαν να βλέπεις παλιές μεταγλωττισμένες ταινίες καράτε δλδ
Εννοείτε ότι και η τηλεόραση LG 50pk 550 αλλά και ο optoma hd82 και ο av υποστηρίζουν τα 24 καρέ που δίνω από το ccc της ati ενώ και στα προγράμματα έχω επιλέξει το H.A. στα video settings
Δεν έχει βεβαίως στο ccc επιλογή στα 23,976 παρά μόνο 23 και 24 και υπόψη ότι και to 23 να επιλέξω, δεν το κραταει και το γυρίζει από μόνο του, πάλι στα 24 και δεν ξέρω εάν φταίει κι αυτό
Κατά τα άλλα ούτε χρωματικά είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά ούτε και στην ευκρινεια .Εκεί που υπάρχει κάποια βελτίωση θα έλεγα ότι είναι στο contrast όπου φαίνεται πιο πλούσια η εικόνα με περισσότερο βάθος και με περισσότερες διαβαθμίσεις στα σκοτεινά πλάνα ,αλλά και με λίγο παραπάνω θόρυβο..
Παρακαλώ αν γνωρίζει κάτι κάποιος κυρίως για το θέμα της κίνησης …??

το htpc για να παιξει σωστα,θελει πολλες ρυθμισεις και υπομονη.
με λιγα λογια,δεν ειναι σε καμια περιπτωση plug&play.
στην κατηγορια των υπολογιστων,εχει πολλους οδηγους για htpc και αναπαραγωγη αρχειων.
διαβασε τους και βαση αυτων,κανε οποια επιπλεον ρυθμιση νομιζεις.
θα παρεις το απολυτο,αλλα θελει αρκετο κοπο και υπομονη.

Quote:
Originally Posted by giorgos th. View Post
οκ το θεμα λυθηκε...
περασα μια custom αναλυση απο τους Catalyst (1080p @ 23.976Hz),στο μενου του MPC @ autochange βγηκε κι εκει,η τηλεοραση κλειδωσε κανονικα και πλεον εχω κανονικη αναπαραγωγη στα 23.976..
Αυτα με την 4350..
με τους Intel HD δεν κλειδωνει στα 23.976 κι ετσι απορριπτονται..
Μήπως μπορείς να γράψεις πως το έκανες αυτό ?
Γιατί με την Ati 5670 που έβαλα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

......????? custom ρυθμηση στο ccc ..Πως γινεται αυτο?

Απάντηση: Re: Προβλημα με τη κινηση

Quote:
Originally Posted by giorgos th. View Post
οκ το θεμα λυθηκε...
περασα μια custom αναλυση απο τους Catalyst (1080p @ 23.976Hz),στο μενου του MPC @ autochange βγηκε κι εκει,η τηλεοραση κλειδωσε κανονικα και πλεον εχω κανονικη αναπαραγωγη στα 23.976..
Αυτα με την 4350..
με τους Intel HD δεν κλειδωνει στα 23.976 κι ετσι απορριπτονται..
Μήπως μπορείς να γράψεις πως το έκανες αυτό ?
Γιατί με την Ati 5670 που έβαλα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

......????? custom ρυθμηση στο ccc ..Πως γινεται αυτο?

Εγώ πάντως κλειδώνω κανονικότατα με τον INTEL i3 στα 24p μέσα απ' τον Pioneer vsx-lx70 και την LG pk550.

Για να τα καταφέρω δήλωσα 23p στους drivers της INTEL (στους τελευταίους)

Δεν χρειάζεται καμία custom ρύθμιση... Όλα παίζουν μόνα τους.

Αν στo CCC επιλέξεις 23 τότε έχεις 23,976. Το ότι δεν μένει εκεί είναι πρόβλημα του μενού.

Το βασικότερο είναι να μην εγκαταστήσεις παπάδες στο μηχάνημα και κομπλάρουν μεταξύ τους. Για όλες σχεδόν τις ανάγκες αναπαραγωγής ο MPC-HC και το ffdshow είναι αρκετά.

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα με τη κινηση

Εγώ πάντως κλειδώνω κανονικότατα με τον INTEL i3 στα 24p μέσα απ' τον Pioneer vsx-lx70 και την LG pk550.

Για να τα καταφέρω δήλωσα 23p στους drivers της INTEL (στους τελευταίους)

Σοβαρά; Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot από MPC-HC με τα στατιστικά και το γράφημα να φαίνονται; (Ctrl-J)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλημα με τη κινηση

Σοβαρά; Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot από MPC-HC με τα στατιστικά και το γράφημα να φαίνονται; (Ctrl-J)

Με clean install σε win 7 και έχοντας την TV στο Just Scan εγκατέστησα τους τελευταίους οδηγούς της Intel και ενω ποτέ δεν κλείδωναν χωρίς overscan ούτε στα 60/50/24hz, ξαφνικά κλείδωσαν χωρίς overscan και χωρίς θολούρα στα 23hz. Με απενεργοποιημένο πάντα το UAC των win 7 για να μπορέσουν να περιορίσουν στο ελάχιστο το πρόβλημα των Intel Hd Graphics στα 24p

Δημήτρη να ανεβάσω ότι θές, προσωρινά τρέχω το XBMC αλλά θα εγκαταστήσω το απόγευμα και τον MPC-HC για να τεστάρω την κίνηση.

Να ψάξω για κάτι συγκεκριμένο στα στατιστικά και το γράφημα του MPC-HC;

Σε Linux πάντως δεν κατάφερα να περιορίσω τα σπασίματα στην κίνηση στο XBMC αλλά στα Win7 τα πάντα "δείχνουν" πολύ καλύτερα!

Last edited:

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να δεις είναι πατώντας ctrl-j τις δυο γραμμές, την πράσινη και την κόκκινη. Αν τρέχουν παράλληλα ή συμπίπτουν (με υλικό στα 23.976Hz πάντα) όλα είναι καλά.

Τρέχουν πάντα παράλληλα, εκτός απ' το ρημάδι το frame που χάνει o i3, ένα ανά 40" περίπου. Και η Intel εξακολουθεί να μην το θεωρεί bug και βέβαια δεν το διορθώνει ούτε στους Clarkdale αλλά ούτε και στους Sandy Bridge.

Πάντως νομίζω πως δεν είναι τόσο ενοχλητικό, διότι δεν είναι πάντα ορατό και βέβαια δεν το καταλαβαίνουν οι πάντες.

capturedph.jpg

Last edited:
Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω και εγώ το οποιο πραγματικά έχω σπάσει το κεφάλι μου να λύσω είναι το καρέ-καρέ τις εικόνας όταν έχει πλανα το έργο με κινήσει στην κάμερα ( Δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω)
Που είναι σαν να μένει από μνήμη το Pc ένα πράγμα.
Το σύστημα μου είναι:
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz, Ram 4Gb, ATI 5670 1GB, Win7 64bit.
Drivers κάρτας CC 11.2 Software MPC mega pack 32 και 64 bit (Οτιδήποτε άλλο δοκίμασα είναι χειρότερα)
Τα αποτελέσματα από την ακτινογραφία ειναι αυτά. Έχω δοκιμάσει και με DXVA ON.
Capture.JPG

Να πω ότι με ίδιο σύστημα αλλα με ATI 4670 512mb δεν είχα κανένα πρόβλημα και έβλεπα μια χαρά.
Για βάλτε κανένα χέρι ρε παιδιά μπας και το λύσουμε

Κάτι ποιο καινούργιο δεν έχει από 11.2 και ποιο παλιό δεν έχω κρατήσει κατ'αλλά τα βλέπεις όλα καλά ?

Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Στην ίδια οθόνη έχεις κάνει τις δοκιμές με την παλιά και τη νέα ΑΤΙ? Για ποια οθόνη, πάνελ, προβολέα, μιλάμε?

Sony KDL40W5500. Ναι ήταν και είναι στην ίδια δεν έχει αλλάξει κάτι.
Εκτος από την κάρτα.
Και κάτι άλλο ακόμα στην ίδια κάρτα έχω συνδέσει και μια 24άρα Samsung με DVI που είναι στα 60hz. Εκεί γιατί δεν παρουσιαζει αυτό το πρόβλημα και η εικόνα τρέχει νερό ?

Αυτό είναι το αποτέλεσμα το Task Manager την ώρα που παρακολουθώ στην Sony. Ο επεξεργαστείς φτάνει έως το 34% μέγιστο και 18% μίνιμουμ.

Capture.JPG

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Sony KDL40W5500. Ναι ήταν και είναι στην ίδια δεν έχει αλλάξει κάτι.
Εκτος από την κάρτα.
Και κάτι άλλο ακόμα στην ίδια κάρτα έχω συνδέσει και μια 24άρα Samsung με DVI που είναι στα 60hz. Εκεί γιατί δεν παρουσιαζει αυτό το πρόβλημα και η εικόνα τρέχει νερό ?

Κάνε μια δοκιμή...

Τη Σόνυ την κλειδώνεις στα 24Hz, σωστά?

Δοκίμασε να την κλειδώσεις στα 60Hz και παρατήρησε αν έχει κάποια διαφορά με πριν και σε σχέση με το μόνιτορ...

να σας ρωτήσω κάτι αφού εχετε ATI 5xxx γιατί δεν χρησιμοποιεί κανεις DXVA?
έχετε παρατηρήσει αισθητή διαφορά απο το ffdshow DXVA decoder?

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να δεις είναι πατώντας ctrl-j τις δυο γραμμές, την πράσινη και την κόκκινη. Αν τρέχουν παράλληλα ή συμπίπτουν (με υλικό στα 23.976Hz πάντα) όλα είναι καλά.

εμενα ειναι δυο ευθείες σαν ζιγκ-ζαγκ η μια πανω στην άλλη
και το ρολόι τρεμοπαιζει μεταξυ 99,xx% με 100,xx% έχω πρόβλημα να υπόθέσω?

2SpGz.jpg

Οπότε παραμένει μόνο το θέμα του 23.976Hz.. κατά τα άλλα καλά.. :smile:

αυτό γίνεται με καποιο πρόγραμα? με ρυθμίσεις στους Drivers η στο MPC-HC?

ευχαριστώ προκαταβολικά

Last edited: