Προβλημα με τη κινηση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Κάνε μια δοκιμή...

Τη Σόνυ την κλειδώνεις στα 24Hz, σωστά?

Δοκίμασε να την κλειδώσεις στα 60Hz και παρατήρησε αν έχει κάποια διαφορά με πριν και σε σχέση με το μόνιτορ...

Σωστός δεν το κάνει ποια αλλα έχω άλλο πρόβλημα κανε ένα kix κάθε 10-15 δευτερόλεπτα ακριβώς αυτό που έχω σημαδέψει. το οποιο ταρακουνάει όλοι την εικόνα.
Capture.JPG

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα με τη κινηση

να σας ρωτήσω κάτι αφού εχετε ATI 5xxx γιατί δεν χρησιμοποιεί κανεις DXVA?
έχετε παρατηρήσει αισθητή διαφορά απο το ffdshow DXVA decoder?
εμενα ειναι δυο ευθείες σαν ζιγκ-ζαγκ η μια πανω στην άλλη
και το ρολόι τρεμοπαιζει μεταξυ 99,xx% με 100,xx% έχω πρόβλημα να υπόθέσω?
αυτό γίνεται με καποιο πρόγραμα? με ρυθμίσεις στους Drivers η στο MPC-HC?

ευχαριστώ προκαταβολικά

Εγώ αυτό που βλέπω στην δεύτερη εικόνα είναι ότι το refresh rate τις οθόνης είναι στα 60hz γι αυτό παίρνεις τις 2 γραμμές πράσινη και κόκκινη σε αυτό το στιλ. Για να το διορθώσεις πήγαινε στους CCC catalyst -> Desktop management-> desktop properties.

σας ευχαριστώ πολύ.
Η τηλεόραση η δική μου δεν είναι Full HD.
Είναι λίγο παλιά.
LG3000 (δεν βρίσκω μενού να αλλάξω ρυθμίσεις στην οθόνη)
Στην κάρτα γραφικών έχω ίδιο μενου με σας, στο Settings-HDTV δεν μπορώ να μείνω σε επιλογη 720p 24Hz , όταν βαζω την επιλογή 24Hz μου κλειδώνει στο 1000p.
δεν μπορώ να δω διαφορά με πριν στο μάτι.

Σιγουρα ομως με ctrl+j οι γραμμες δεν είναι παράλληλες.
Συγκλίνουν υστερα απο ένα λεπτό περίπου συμπίπτουν ,μένουν ενα μικρό διάστημα μαζί ,διμιουργουν ενα σκαλοπατάκι και μετά πάλι ιδια ιστορία
συγκλινουν, ξανασυμπίπτουν παλι σκαλοπατάκι,κ.ο.κ.

είναι φυσιολογικό αυτό?

Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

σας ευχαριστώ πολύ.
Η τηλεόραση η δική μου δεν είναι Full HD.
Είναι λίγο παλιά.
LG3000 (δεν βρίσκω μενού να αλλάξω ρυθμίσεις στην οθόνη)
Στην κάρτα γραφικών έχω ίδιο μενου με σας, στο Settings-HDTV δεν μπορώ να μείνω σε επιλογη 720p 24Hz , όταν βαζω την επιλογή 24Hz μου κλειδώνει στο 1000p.
δεν μπορώ να δω διαφορά με πριν στο μάτι.

Σιγουρα ομως με ctrl+j οι γραμμες δεν είναι παράλληλες.
Συγκλίνουν υστερα απο ένα λεπτό περίπου συμπίπτουν ,μένουν ενα μικρό διάστημα μαζί ,διμιουργουν ενα σκαλοπατάκι και μετά πάλι ιδια ιστορία
συγκλινουν, ξανασυμπίπτουν παλι σκαλοπατάκι,κ.ο.κ.

είναι φυσιολογικό αυτό?
Η εικόνα να σου εκτος από το γράφημα του MPC είναι ok, βλέπεις καλά η σου δημιουργεί σπασίματα στην εικόνα ?
Εγώ θα σου πρότεινα να δεις και εδώ με κάποιες ρυθμίσεις να πειραματιστείς μήπως βγάλεις άκρη.

Capture.JPG

σε ευχαριστώ πάρα πολύ με τις οδηγίες.
Εκανα διαφορα πειράματα αλλα η οθόνη μου βγάζει κάτι μαυρες οριζόντιες σπασμένες γραμμες.
ΘΑ κρατησω την προηγούμενη ρύθμιση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Σωστός δεν το κάνει ποια αλλα έχω άλλο πρόβλημα κανε ένα kix κάθε 10-15 δευτερόλεπτα ακριβώς αυτό που έχω σημαδέψει. το οποιο ταρακουνάει όλοι την εικόνα.
Capture.JPG

Έχεις λάθος ρυθμίσεις και κάνεις 3:2 pulldown. Πρέπει να βάλεις στην κάρτα γραφικών τα "23" Hz, ωστε οι γραμμές να είναι παράλληλες και προπάντων ίσιες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Έχεις λάθος ρυθμίσεις και κάνεις 3:2 pulldown. Πρέπει να βάλεις στην κάρτα γραφικών τα "23" Hz, ωστε οι γραμμές να είναι παράλληλες και προπάντων ίσιες.

Ναι φιλε μου το γνωρίζω εάν δεις τα ποιο πίσω post κλειδώνει η κάρτα κανονικά. Δοκιμες κάνω για να βρω το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα με την τώρα ATI 5670.Το θέμα είναι ότι είχα την ATI 4670 πριν και δεν είχα πρόβλημα με το ιδιο setup. Άρα και από τηλεόραση είμαι ok μάλλον.

Το ερώτημα είναι:

Θα κλειδώσει η Σόνυ στα 23,976??

Νομίζω ότι δεν είναι θέμα τηλεοράσεις γιατί με την ATI 4670 έπαιζα νερό. Κάτι με τους Drivers πρέπει να τρέχει μάλλον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Νομίζω ότι δεν είναι θέμα τηλεοράσεις γιατί με την ATI 4670 έπαιζα νερό. Κάτι με τους Drivers πρέπει να τρέχει μάλλον.

Κωνσταντίνε, όντως μπορεί να είναι θέμα drivers. Αυτό που έγραψε ο Δημήτρης πιο πάνω είναι ότι η ΑΤΙ έχει 2 επιλογές στο refresh rate 24Hz και 23Hz που αντιστοιχούν στα 23,976. Η απορία μου είχε να κάνει με το κατά πόσον η τηλεόραση κλειδώνει και με τη δεύτερη επιλογή...-bye-

Κωνσταντίνε, όντως μπορεί να είναι θέμα drivers. Αυτό που έγραψε ο Δημήτρης πιο πάνω είναι ότι η ΑΤΙ έχει 2 επιλογές στο refresh rate 24Hz και 23Hz που αντιστοιχούν στα 23,976. Η απορία μου είχε να κάνει με το κατά πόσον η τηλεόραση κλειδώνει και με τη δεύτερη επιλογή...-bye-

Και που ακριβώς βλέπω εάν κλειδώνει η τηλεόραση στα 23.976 ?
Ευχαριστώ.

Και που ακριβώς βλέπω εάν κλειδώνει η τηλεόραση στα 23.976 ?
Ευχαριστώ.

Στα 1080 η κάρτα δεν έχει επιλογές 24 και 23Hz? Προσπάθησε να της δώσεις σήμα 1080 23Hz. Αν το δεχτεί και παίξει, είναι όλα οκ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Στα 1080 η κάρτα δεν έχει επιλογές 24 και 23Hz? Προσπάθησε να της δώσεις σήμα 1080 23Hz. Αν το δεχτεί και παίξει, είναι όλα οκ..

Capture.JPG

Ναι το έχω δοκιμάσει και κλειδώνει κανονικά εάν εννοείς αυτό.

Ναι, αυτό εννοώ!!

Και με αυτή την επιλογή συνεχίζει να σου παρουσιάζει το πρόβλημα?

Ναι ακριβώς το πρόβλημα όπως ανάφερα είναι στην κινήσει τις κάμερας. Oταν η κάμερα αρχίζει και μεταφέρεται και δεν είναι στατικό πλανώ. Εκεί πάει καρέ καρέ σε σημείο που δεν βλέπετε.
Χαραχτηριστικό είναι στην Ταινία Island που το σκάνε οι πρωταγωνιστές και δείχνει από ψιλά το πλανώ και αρχίζει εκεί το "πατατρακ".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Ναι ακριβώς το πρόβλημα όπως ανάφερα είναι στην κινήσει τις κάμερας. Oταν η κάμερα αρχίζει και μεταφέρεται και δεν είναι στατικό πλανώ. Εκεί πάει καρέ καρέ σε σημείο που δεν βλέπετε.
Χαραχτηριστικό είναι στην Ταινία Island που το σκάνε οι πρωταγωνιστές και δείχνει από ψιλά το πλανώ και αρχίζει εκεί το "πατατρακ".

Έχεις δοκιμάσει και με άλλους players και κάνει το ίδιο? Αν θέλεις, δοκίμασε και με VLC, KM για να αποκλείσουμε κάποιες παραμέτρους.

Έχεις δοκιμάσει και με άλλους players και κάνει το ίδιο? Αν θέλεις, δοκίμασε και με VLC, KM για να αποκλείσουμε κάποιες παραμέτρους.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα υποστηρίζουν υπότιτλους σε srt γνωρίζεις ?
Εάν ναι να κάνω τις δοκιμες μου αλλιώς δεν έχει νόημα μιας και τα 1.5 τέρα σε ταινίες που έχω είναι με srt υπότιτλους.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα υποστηρίζουν υπότιτλους σε srt γνωρίζεις ?
Εάν ναι να κάνω τις δοκιμες μου αλλιώς δεν έχει νόημα μιας και τα 1.5 τέρα σε ταινίες που έχω είναι με srt υπότιτλους.

Βεβαίως, χωρίς πρόβλημα.

Πάντως με το KMplayer όπως ακριβώς είναι χωρίς να πειράξω κάτι η να προσθέσω κάτι κάνει ακριβώς το ίδιο.