Πρόβλημα με τη λήψη σήματος

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Καλημέρα παιδιά. Αντιμετωπίζω εδώ και 10 μέρες το εξής πρόβλημα.

Πριν 10 μέρες είχαμε μια μεγάλη βροχή εδώ στη Ρόδο. Μετά από αυτή τη βροχή, αρχικά όταν άνοιγα το δέκτη, τη μια φορά έπαιζε κανονικά και την άλλη μου έδειχνε την ένδειξη "Χαμηλό σήμα".
Αυτή η εναλλαγή (δηλαδή τη μια φορά να παίζει και την άλλη να μου βγάζει πρόβλημα) έγινε 2-3 φορές. Από εκεί και πέρα μου δείχνει συνέχεια την ένδειξη χαμηλού σήματος. Άλλαξα και δέκτη, μήπως το πρόβλημα ήταν εκεί, αλλα και στον άλλο δέκτη πάλι δεν είχα σήμα. Επομένως το πρόβλημα πρέπει να είναι πιο πριν.
Χθες ανέβηκα στην ταράτσα για λίγο και κούνησα τα καλώδια, μήπως και έφυγε καμία σύνδεση, αλλά τίποτα. Και τα καλώδια φαινόταν να είναι μια χαρά κουμπωμένα πάνω στο DiSeq.
To πιάτο μου είναι ένα Televes 1.20m με 3 LNB (Astra 19.2º, Eutelsat 16.0º και Hotbird 13.0º). Το diseq δεν ξέρω τι μάρκα είναι, είναι ένα μπλε κουτί από ότι είδα χθες.

Τι λέτε να φταίει βρε παιδιά? :AFADF0:

- Δε μας λες αν το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλους τους δορυφόρους ή μόνο σε έναν.
- Αν εμφανίζεται σε όλους, και είναι όλα τα καλώδια στη θέση τους, αποκλείω να χάλασαν ταυτόχρονα όλες οι είσοδοι του διακόπτη και όλα τα lnb.
Μάλλον κουνήθηκε ελαφρά το κάτοπτρο..

-Πάρε δέκτη/TV στην ταράτσα και σύνδεσε τον κατευθείαν στο lnb. Κούνησε ελαφρά πάνω - κάτω - δεξιά - αριστερά το πιάτο. Αν σε κάποια κίνηση αυξάνεται το σήμα τότε έχεις μετατόπιση.
- Επειδή η εγκατάσταση σου είναι πρόσφατη, φωνάζεις τον τεχνικό που έκανε την δουλειά να σε μετρήσει με το εργαλείο του.. :grinning-smiley-043

Last edited:
Καλά, αυτό δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό, που έπρεπε να ήταν η πρώτη μου σκέψη!! Μάλλον θα κουνήθηκε το πιάτο... άντε πάλι στις ταράτσες πάνω :willy:

Καλημέρα παιδιά. Αντιμετωπίζω εδώ και 10 μέρες το εξής πρόβλημα.

Πριν 10 μέρες είχαμε μια μεγάλη βροχή εδώ στη Ρόδο. Μετά από αυτή τη βροχή, αρχικά όταν άνοιγα το δέκτη, τη μια φορά έπαιζε κανονικά και την άλλη μου έδειχνε την ένδειξη "Χαμηλό σήμα".
Αυτή η εναλλαγή (δηλαδή τη μια φορά να παίζει και την άλλη να μου βγάζει πρόβλημα) έγινε 2-3 φορές. Από εκεί και πέρα μου δείχνει συνέχεια την ένδειξη χαμηλού σήματος. Άλλαξα και δέκτη, μήπως το πρόβλημα ήταν εκεί, αλλα και στον άλλο δέκτη πάλι δεν είχα σήμα. Επομένως το πρόβλημα πρέπει να είναι πιο πριν.
Χθες ανέβηκα στην ταράτσα για λίγο και κούνησα τα καλώδια, μήπως και έφυγε καμία σύνδεση, αλλά τίποτα. Και τα καλώδια φαινόταν να είναι μια χαρά κουμπωμένα πάνω στο DiSeq.
To πιάτο μου είναι ένα Televes 1.20m με 3 LNB (Astra 19.2º, Eutelsat 16.0º και Hotbird 13.0º). Το diseq δεν ξέρω τι μάρκα είναι, είναι ένα μπλε κουτί από ότι είδα χθες.

Τι λέτε να φταίει βρε παιδιά? :AFADF0:

φανταζομαι οτι τσεκαρες εαν ο διακοπτης ή καποιο αλλο σημειο μπορει να εχει παρει νερο.....

.....και προσοχη:

μπορει ο διακοπτης να φαινεται στεγνος,δεν αποκλειεται ομως να εχει βραχ/σει και να θελει αλλαγμα.
δοκιμασε να βαλεις ενα απο τα lnb κατευθειαν στον δεκτη χωρις την παρεμβολη του διακοπτη για να δεις εαν φταιει αυτο.

Δημήτρη, το τσέκαρα και ο διακόπτης είναι απόλυτα στεγνός. Αυτό νόμιζα κι εγώ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να μετακινήθηκε λίγο το πιάτο, λόγω κακοκαιρίας.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με τη λήψη σήματος

Δημήτρη, το τσέκαρα και ο διακόπτης είναι απόλυτα στεγνός. Αυτό νόμιζα κι εγώ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να μετακινήθηκε λίγο το πιάτο, λόγω κακοκαιρίας.

κανε εναν κοπο και βαλε ενα lnb κατευθειαν στον δεκτη.
δεν εχει να χασεις τιποτε....

Νεώτερα από το μέτωπο. Προχθές Σαββάτο ανέβηκα στην ταράτσα και κούνησα το πιάτο, μήπως και μετακινηθηκε. Όσες βόλτες κι αν του έκανα, σήμα δεν είδα ποτέ!! Επομένως το πρόβλημα δεν ήταν η θέση του πιάτου αλλά κάτι άλλο τελικά. Λέτε να είναι το Diseq τελικά το πρόβλημα?

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με τη λήψη σήματος

Νεώτερα από το μέτωπο. Προχθές Σαββάτο ανέβηκα στην ταράτσα και κούνησα το πιάτο, μήπως και μετακινηθηκε. Όσες βόλτες κι αν του έκανα, σήμα δεν είδα ποτέ!! Επομένως το πρόβλημα δεν ήταν η θέση του πιάτου αλλά κάτι άλλο τελικά. Λέτε να είναι το Diseq τελικά το πρόβλημα?

στο λεω απο την πρωτη στιγμη που ανεφερες το προβλημα....-bye-

Πανο καλυσπερα το ιδιο προβλημα ειχα καποτε με το 3.1 ,ολα ξεκινουν μετα απο μια εντονη μπορα .Φιλε μου το προβλημα ειτανε το βισμα στην ενωση με το καλωδιο,και αναγκαστικα το κοντηνα 10 ποντους και μετα ολα μελι γαλα.Εσυ το μονο που εχεις να δοκιμασεις ειναι να αλαξεις σωστα τα καλωδια απο το lnb στο diseq και να τσεκαρεις το καλοδιο που φευγει απ το διακοπτη προς το δεκτη.προσοχη πολυ στις βισματωσεις ,και καλο θα ειταν πρωτα να κανεις αυτο που γραφει οΔημητρης Π.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ-bye--bye-