Πρόβλημα με τηλεχειριστήριο για AKAI CT-2157 E/ET.

613 The Evil

New member
22 December 2014
33
Έχω ένα πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο. Δεν νομίζω πως εδώ είναι το κατάλληλο thread αλλά δε βρήκα κάποιο να ταιριάζει περισσότερο. Παρακαλώ μετακινήστε το αν μπορείτε.

Αγόρασα ένα αποκωδικοποιητή, τον εγκατέστησα, όλα μια χαρά. Το θέμα είναι, ο default ήχος είναι κάπως χαμηλός και δεν μπορώ, με το υπάρχον τηλεχειριστήριο, (όχι του αποκωδικοποιητή), να τον αποθηκεύσω σε ψηλότερη στάθμη, με αποτέλεσμα όποτε κλείνει και ξανανοίγει η τηλεόραση να χρειάζεται ανέβασμα του βασικού ήχου είτε με το τηλεχειριστήριο, είτε από τα κουμπιά πάνω της. Πιστεύω με καταλαβαίνετε. Πάμε τώρα στα μοντέλα... Μιλάμε για αρχαιότητες. Η τηλεόραση είναι η AKAI CT-2157 E/ET, CRT προφανώς: http://i.imgur.com/fPVs29U.jpgΤα τηλεχειριστήρια (δύο που μάλλον είναι εντελώς ίδια) τα αγοράσαμε πριν καιρό, αλλά βλέπω ακόμα δουλεύουν. Είναι το Click 1:1 από την Sun Electronics, δεν κατάφερα να βρω τηλεχειριστήρια στο link που δίνει στο συνοδευτικό φυλλάδιο: http://imgur.com/a/zUo7i Το θέμα είναι, το ένα είναι συγχρονισμένο με την τηλεόραση, το άλλο όχι. Και δεν καταφέρνω να βρω το συνδιασμό κουμπιών για να το συντονίσω, να «δει» την τηλεόραση. Θέλω να το δοκιμάσω, γιατί ακόμα και με το πρώτο που αναγνωρίζει την τηλεόραση και δουλεύουν τα κουμπιά, αλλάζει κανάλια κλπ., δεν μπορώ να αποθηκεύσω την στάνταρ ένταση ήχου που θα έχει όταν ανοίγει η τηλεόραση. Το σε ποιες ακριβώς εντολές αντιστοιχούν τα κουμπιά και τα κουμπιά αφού πατήσουμε το Shift κουμπί είναι κάπως ασαφές σε περιπτώσεις, για αυτό σας το δείχνω μήπως βγάλετε άκρη εσείς. Το θέμα είναι, είναι ταλαιπωρημένα τα τηλεχειριστήρια και τα κουμπιά π.χ. για πάνω κάτω σε κανάλι και ένταση, θέλουν λίγο ζόρι στο πάτημα. Το λέω αυτό, γιατί όταν προσπαθώ να πατήσω τα κουμπιά αφού πατήσω το Shift (και ανάψει το κόκκινο λαμπάκι-ένδειξη πως θα ακολουθήσει εντολή shift, όχι η απλή) δεν γίνεται τίποτα και το λαμπάκι του Shift παραμένει ανοιχτό. Για αυτό αποτυγχάνω μάλλον να αποθηκεύσω την default ένταση και για τον ίδιο λόγο μάλλον δεν καταφέρνω να κάνω το δεύτερο τηλεχειριστήριο να αναγνωρίσει την τηλεόραση. Συγγνώμη αν δεν εξήγησα αρκετά καλά το πρόβλημα και μακρηγορώ, αλλά κάνω ό,τι μπορώ. Αν το thread είναι λάθος μην διαγράψετε το μύνημα, σεβαστείτε τον κόπο μου. :) Απλά θέλω να μην χρειάζεται κάθε φορά να ανεβάζεις την default ένταση του ήχου, να χρησιμοποιούμε μόνο το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή (Lifeview LV6TBOXHDA2), χωρίς να χρειαστεί να αγοράσω νέο τηλεχειριστήριο μόνο και μόνο για αυτό. Ευχαριστώ.