Προβλημα με... τηλεπαθητικη σχεση αναμεσα σε λαπτοπ και ηχεια

nikos_f3n

New member
12 October 2010
65
Δραμα
Εχω τρελαθει τις τελευταιες μερες. Λοιπον στον ενισχυτη μου για πισω ηχεια εχω συνδεσει ενα ζευγαρι logitech z2300 ως suround back. Βλεπω ταινια απο TV και ολα καλα.. ΑΛΛΑ μονο οταν εχω στην ιδια η σε αλλη πριζα το λαπτοπ μου να φορτιζει και ταυτοχρονα να ειναι συνδεδεμενο στην εξοδο ακουστικων ενα καλωδιο jack 3,5mm. Αν βγαλω απο το λαπτοπ τον φορτιστη η το καλωδιο για τα ακουστικα, τα logitch βγαζουν βουητο-θορυβο... Να πω οτι το λαπτοπ ειναι κλειστο και δεν εχει καμμια σχεση με το τι κανω εκεινη την στιγμη, μπορει να ειναι πεταμενο στην αλλη ακρη του δωματιου. Πρεπει δηλαδη για να μην βγαζουν θορυβο να εχω το λαπτοπ στην πριζα και αλλα καλωδιο 3,5mm συνδεδεμενο στην εξοδο... Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει, αλλαξα πριζες, εβγαλα εβαλα καλωδια, τπτ ειναι ερωτευμενα με το λαπτοπ... καμμια ιδεα τι μπορει να φταιει...

Ground loop μυρίζει...
Ή no ground at all...
Έχεις άλλη συσκευή πάνω στον ενισχυτή σου εκτός από τα ηχεία, την τηλεόραση και το laptop;
Δοκίμασε π.χ. να συνδέσεις με τα RCA του ένα cd player που να μπαίνει κανονικά σε schuko και να γειώνεται.

Λοιπον σε μια πριζα, ενισχυτης, TV, αλλη πριζα logitech, αλλη πριζα λαπτοπ. Μονο τα logitech βγαζουν θορυβο οχι τα μπροστινα. Τα logitech περνουν σημα απο το pre out με rca to jack3,5 μετατροπεα, δηλαδη υπαρχει ενα καλωδιο 7 περιπου μετρων μεχρι τα logitech. Και αντε υπαρχει θορυβος, γιατι σταματαει μολις βαλω καλωδια στο κλειστο λαπτοπ...

Και η τηλεοραση και το λαπτοπ ειναι schuko. Αυτο που ειναι απλο διπολικο ειναι τα ηχεια στην πριζα απευθειας χωρις πολυπριζο... λες αν βαλω τα ηχεια σε πολυμπριζο shuko και οχι απευθειας στην πριζα να γινει κατι, μηπως ειναι προβλημα πριζας?

Σε ότι πολύπριζο και να το βάλεις γείωση δε θα αποκτήσεις στα ηχεία...
Άλλαξε φάση στο schuko της τηλεόρασης από την άλλη πλευρά και δες αν υπάρχει διαφορά...

Πάντως το ότι σταματάει όταν βάζεις το jack στο laptop είναι τόσο περίεργο που χρήζει εξορκισμό... :BDGBGDB55:

Βασικά, στα ηχεία δοκίμασες να αλλάξεις φάση; Γιατί άμα έχεις θέμα γείωσης εκεί είναι πιο σημαντικό, μια και τα διπολικά φις περνάνε τη γείωση στον ουδέτερο.

Οι συσκευες ειναι σε πολυπριζο APC P5B-GR Surge που λεει εχει ενδειξη με λαμπακι αν οι συσκευες ειναι σωστα συνδεδεμενες, εγω βλεπω οτι τα λαμπακια ειναι πρασινα οποτε μαλλον ΟΚ. Τα ηχεια τα δοκιμασα και αυτα σε αλλη φαση αλλα τπτ. Τελος παντον αφου δουλευει με την πατεντα του λαπτοπ ετσι θα το δουλευω.

Προσπάθησε να δεις από ποια συσκευή ξεκινά το πρόβλημα βγάζοντας τες μία μία από τη μπρίζα. Μετά δοκίμασε να βάλεις την συγκεκριμένη συσκευή σε άλλη μπρίζα.

Αν βγάλεις την TV από τη πρίζα έχεις πάλι βόμβο;

Πολύ περίεργο. Τι να σου πω...
Supernatural βλέπεις;
Όπως έχεις ανοιχτό το laptop άδειασε πάνω του μισό μπουκάλι αγιασμό!
Αν είναι δαιμονισμένο θα βγει μαύρος καπνός από μέσα.
:grandpa: Το κακό είναι ότι κατά 99% ο ξενιστής πεθαίνει από τη στιγμή που θα βγει ο δαίμονας από μέσα του...

Μπα οχι ρε θα επιζησει ο ξενιστης, δεν ειναι εποχες για να χανουμε λαπτοπ και να χρειαζομαστε καινουργια... θα δοκιμασω να βγαλω σημερα μια μια τις συσκευες αν και νομιζω πως το λαπτοπ θα αγριεψει σε καποια τετοια κινηση και θα χουμε μαχες... παντος μεγαλυτερο προβλημα ειναι πως το ηχοσυστημα παιζει ολη μερα τη φραουλιτσα για την μικρη, παρα ο βομβος... :BDGBGDB55:

Ωχ... Προτείνω να ξανασκεφτείς τη λύση με τον αγιασμό...

:grandpa: Και εμένα από Φραουλίτσα ξεκίνησε και πλέον παίζει συνέχεια Ντόρα!

Λοιπον εκανα πειραματα χθες και... ο μονος τροπος να μην εχω θορυβο ειναι να μην εχω και τπτ στην πριζα που ειναι το πολυπριζο που εχει την TV, ενισχυτη. Ακομα και αν εχω μονο την tv η τον ενισχυτη στην πριζα κλειστη και χωρις πολυπριζο παλι εχω θορυβο στα logitech που να θυμησω βρισκοντε σε αλλη πριζα στο σαλονι... γιατι νομιζα οτι φταιει το πολυπριζο αλλα τελικα οτι συσκευη και να συνδεσεις στην πριζα παλι θορυβο εχεις... μηπως φταινε και τα καλωδια που εχω? (pre out=>2x rca 1m + rca to jack+ 5m jack=>logitech) τα rca ειναι 15 χρονων καλωδια ξεσκισμενα στις ακρες που τα εχω κλεισει με μονωτικη, μηπως αυτα περνουν θορυβο?

Εμ...
Δεν δοκιμάζεις και κάποια άλλα καλώδια;
Ή να επιδιορθώσεις αυτά (αν μπορείς να τα ξανακολλήσεις στο βύσμα αντί για μονωτική ταινία);
Δοκίμασε επίσης να βάλεις το πολύπριζο σε άλλη πρίζα η οποία θα παίρνει από άλλη ασφάλεια.
Μάλλον το δίκτυό σου έχει θέμα...

Κανονικα θα επρεπε να αλλαξω ολα τα jack και βλακειες παλια καλωδια, με σωστα rca και να φανταστεις οτι ειχα 10 μετρα rca καλωδια για το αμαξι, και τα εδωσα για αποσυρση μαζι με το αμαξι... ΜΑΓΚΙΑ!!!!! Ειναι και ακριβα γμτ...

Παιδια κατι ακομα ποιο περιεργο που παρατηρησα χθες. Ο θορυβος κανει loading... δηλαδη. Ακουω μουσικη, ολα τα καλωδια συνδεδεμενα οπως ειπαμε ποιο πανω για να μην εχω θορυβο, αλλα μετα απο κανα δυο τραγουδια ακουω αρκετο θορυβο απο ολα τα ηχεια, αν λοιπον κλεισω το πολυπριζο του λαπτοπ και το ξανα ανοιξω, θορυβος μηδεν, εξαφανιζεται, μετα απο κανα 2 τραγουδια παλι θορυβος, ανοιγοκλεινω το πολυπριζο και παλι οκ... αλλα ετσι δεν γινεται να ακουσεις μουσικη ειναι πραγματικα περιεργο και σπαστικο! απο που μπορει να μαζευεται ο θορυβος?

Θα θεωρησω ποιο πιθανο να εχω προβλημα στην ιδια εγκατασταση του σπιτιου γιατι ειναι ψιλοαπαραδεκτο το σπιτι... συνεχιζω να υποπτευομαι παντος τα ιδια τα καλωδια αλλα δεν μπορω να δοκιμασω αλλα...