Πρόβλημα με την Pioneer 428XD

hariskar

Established Member
5 July 2006
287
Καβάλα
Πρόβλημα με την Pioneer 428XD ή το Oppo 981HD;

Έμεινε το είδωλο μίας εικόνας για λίγη ώρα, το οποίο φαινόταν και όταν δεν έβλεπα dvd και έβλεπα κανάλια, έβαλα τις κινούμενες μπάρες και σε 3-4 λεπτά ξαφνικά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.
Μετα 10 λεπτά περίπου έβαλα το Plasma break in dvd και ξαναπαρουσιάστηκε μία περίεργη εικόνα.
Πρόκειται για Image retention ή για macroblocking προβλημα του oppo;

Τι πρέπει να κάνω;

Last edited:
Re: Πρόβλημα με την Pioneer 428XD ή το Oppo 981HD;

Λιγο δυσκολο να καταλαβω απο την περιγραφη. Ειναι δηλαδη καποιο ειδος Image retention? Τι ακριβως βλεπεις στην οθονη?

Έβλεπα μία εικόνα που παρέμεινε σαν είδωλο. Όταν έγινε έβλεπα DVD. Μετά φαινόταν και στα τηλεοπτικά κανάλια, έβαλα τις κινούμενες μπαρες και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Μετά από λίγα λεπτά και ενώ έπαιζε το Plasma break in dvd (το οποίο δείχνει μόνο μονόχρωμές εικόνες που αλλάζουν κάθε 30'') εμφανίστηκε πάλι μία ασαφής εικόνα. Έκλεισα την tv για 10-15 λεπτά και μετά όλα ΟΚ.

Το ειδωλο δηλαδη εφυγε αλλα η καρδια σου πηγε στην κουλουρη!

Καλες οι Κuro δεν λεω αλλα αυτο το καταραμενο το image retention ακομη δεν εχει λυθει ουτε σε αυτες.

image retention ήταν τελικά; Έπαθε κάτι η οθόνη τώρα ή ήταν κάτι που πέρασε και δεν επιρεάζει πλέον; Γιατί έγινε;;;

Όπως το περιγράφεις μάλλον image retention ήταν. Δεν νομίζω πως πρέπει να αγχώνεσαι ιδιαίτερα πάντως, όσο θα γράφει ώρες η τηλεόραση τόσο πιο απίθανο θα είναι να εμφανιστεί κάτι παρόμοιο.

Χαρη...οταν εχεις το οππο ανοιχτο και εμφανιζετε το screen saver..στην οθονη της τηλεορασης...οταν αλλαζει θεση το λογοτυπο oppo, αφηνει καθολου σημαδια στην οθονη?

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με την Pioneer 428XD

Χαρη...οταν εχεις το οππο ανοιχτο και εμφανιζετε το screen saver..στην οθονη της τηλεορασης...οταν αλλαζει θεση το λογοτυπο oppo, αφηνει καθολου σημαδια στην οθονη?

Όχι, εμεινε το είδωλο της εικόνας στην οθόνη ακόμα και όταν δεν έπαιζε το oppo. Το περίεργο είναι ότι δεν είχα στατική εκόνα και ότι έφυγε ξαφνικά.

Re: Πρόβλημα με την Pioneer 428XD ή το Oppo 981HD;

Έμεινε το είδωλο μίας εικόνας για λίγη ώρα, το οποίο φαινόταν και όταν δεν έβλεπα dvd και έβλεπα κανάλια, έβαλα τις κινούμενες μπάρες και σε 3-4 λεπτά ξαφνικά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.
Μετα 10 λεπτά περίπου έβαλα το Plasma break in dvd και ξαναπαρουσιάστηκε μία περίεργη εικόνα.
Πρόκειται για Image retention ή για macroblocking προβλημα του oppo;

Τι πρέπει να κάνω;

φιλε μην τρελενεσαι...
τα εχουν αυτα οι plasma.
εμενα η 427xd,εχει παιξει γυρω στις 1000 ωρες και παραυτα μετα απο καποιες στατικες εικονες εχω το γνωστο φαινομενο.
μετα απο λιγο εξαφανιζεται.
don`t panic..
καμια συσκευη δεν ειναι τελεια...:BXVZCBXZ6:

υ.γ εαν ακουσεις τιποτε τσαφ-τσουφ απο το πανελ ,μην τρομαξεις...
ειναι οι φωσφωροι που σκανε(ειδικα εαν την εχεις σε φουλ καταναλωση ρευματος)

Χαρη πόσες ωρες λειτουργίας εχει η KURO. Σε ρωτάω γιατι και εγω μόλις την πήρα και δεν θέλω να εχω προβλήματαν με image retention.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με την Pioneer 428XD

Χαρη πόσες ωρες λειτουργίας εχει η KURO. Σε ρωτάω γιατι και εγω μόλις την πήρα και δεν θέλω να εχω προβλήματαν με image retention.

Από την περασμένη Τετάρη την έχω. Δεν ξέρω πόσες ώρες έχει παίξει, λίγες πάντως.

πιστεύω πως δεν είναι κάτι σοβαρό και εύχομαι να μην χρειαστεί να ξαναασχοληθείς.Ομως αυτό το σαράκι είναι που με έκανε να σιχαθώ τις πλάσμα

πιστεύω πως δεν είναι κάτι σοβαρό και εύχομαι να μην χρειαστεί να ξαναασχοληθείς.Ομως αυτό το σαράκι είναι που με έκανε να σιχαθώ τις πλάσμα

Όμως εχθές είδα μία ταινία dvd και με αποζημίωσε... Φοβερή εικόνα. Χαλάλι της, ας κάνει και κανένα image retention (αν ξανακάνει).

Τι λέτε για αυτό; Όσες φορές έγινε σχετίζεται με έναρξη dvd player, είτε από hdmi είτε από scart. Συνήθως βλέπουμε dvd χωρίς πρόβλημα... Μέχρι τώρα διορθωνότανε, τώρα έχει μείνει η εικόνα αρκετές ώρες έτσι.

Attachments

• x 001.jpg
    x 001.jpg
    37.6 KB · Views: 145
  • x 002.jpg
    x 002.jpg
    50.1 KB · Views: 156
Τι λέτε για αυτό; Όσες φορές έγινε σχετίζεται με έναρξη dvd player, είτε από hdmi είτε από scart. Συνήθως βλέπουμε dvd χωρίς πρόβλημα... Μέχρι τώρα διορθωνότανε, τώρα έχει μείνει η εικόνα αρκετές ώρες έτσι.

Ωχ ασχημα τα πραγματα. Παρε τηλεφωνο την Pioneer , δεν ειναι φυσιολογικο αυτο να συμβαινει.

Κοιτα ρε που και η Μονικα μπελουτσι ειναι τιγκα στην κυταριτιδα ........... και δεν το χαμε παρει χαμπαρι .
Α ρε hariskar ειπες και συ να παρεις οτι καλυτερο κυκλοφορει και σου εκατσε η στραβη .
Εδω η δουλεια φωναζει " Πασοκ " ..........αλλαγη εδω και τωρα.

ΥΣ
Σκεψου να εριχνες κανενα dvd πονηρο .....και να σου μενε καμμια ξεβρακωτη Υπομονη και ελπιζω να μην αρχισουν τα " υδραυλικα προβληματα " με την αντιπροσωπεια , μονο και μονο τα λεφτα που δινεις σε σαλταρει τετοια κατασταση.

Επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία να τους πεις για το πρόβλημα. Αν καταλαβαίνω από τις photo δεν έχει σχέση με image retention. Οι φωτογραφίες είναι λες και μπαίνεις σε safe mode των Windows με την οθόνη να προβάλλει μόνο 16 χρώματα.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με την Pioneer 428XD

Επιστροφή άμεσα... Δεν το συζητάω... Έχω ακριβώς την ίδια, δεν έχω κάνει κανένα απολύτως στρώσιμο κι ακόμα και μετά από 5 ώρες στο ίδιο κανάλι δεν αφήνει το παραμικρό ίχνος ούτε για κλάσμα του δευτερολέπτου.
Προφανώς είναι προβληματικό κομάτι.