Πρόβλημα με την τάση;

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,887
Θεσσαλονίκη
Ακούω ξαφνικούς θορύβους στο δεξί ηχείο σαν τσσκκ με μεγάλη ξαφνική ένταση
σαν στατικό ηλεκτρισμό ή σαν ξαφνική άνοδο στην τάση του ρεύματος.
Άλλαξα τα ηχεία δεξί-αριστερό και πάλι ακούγεται από το δεξί.
Το φαινόμενο είναι πολύ έντονο με τον καινούργιο ενισχυτή (AS-1000).
Στην αρχή φοβήθηκα ότι είναι χαλασμένος αλλά μετά θυμήθηκα ότι το άκουγα και με τον παλιό αλλά όχι τόσο έντονα.
Ακούγεται επίσης και με τα ακουστικά τόσο στον παλιό όσο και στον καινούργιο.
Άλλαξα λοιπόν πολύμπριζο και έβαλα ένα ''καλό'' από το -πλαίσιο- και το φαινόμενο σχεδόν εξαφανίστηκε από το ηχείο αλλά ακούγεται με τα καλά
ακουστικά μου.
Η εγκατάσταση του σπιτιού είναι παλιά και η ΔΕΗ δεν φημίζεται για το καλό της ρεύμα και για αυτό πιστεύω ότι είναι θέμα της τάσης.
Αν όντως είναι θέμα τάσης και όχι κάτι άλλο υπάρχει κάποιο σπέσιαλ πολύμπριζο ή κάτι που να μπαίνει στον πίνακα και να κόβει το φαινόμενο με το μαχαίρι;

Α μαν ..για πες για πες....
τώρα που το σκέφτομαι δύο καινούργιες πρίζες που είχα βγάλει μου είχε πει ο ηλεκτρολόγος ότι το σπίτι είναι πολύ παλιό και οι πρίζες δεν έχουν επίσημες κανονικές γειώσεις και έβγαλε γείωση ''μαϊμού''.
Τι κάνω?Να κρεμαστώ? :hanged: ή υπάρχει λύση?

Βέβαια τώρα που έριξα μια ματιά στα φις του ενισχυτή και του player είναι απλά διπολικά δεν έχουν γείωση άρα μήπως δεν φταίει η γείωση....

Αν εννοείς την πρίζα, ναι είναι η ίδια με το πολύπριζο που χρησιμοποιώ να είναι ένα Trust ολίγον της πλάκας και αρκετά παλιό.
Σε συζήτηση με τον μηχανικό ήχου του Νάκα μου είπε ότι το πρόβλημα είναι η τάση (και σε καμιά περίπτωση ο ενισχυτής) και να προσανατολιστώ στην χρήση πρίζας με σταθεροποιητή τάσης ή και ακόμα καλύτερα ένα UPS ώστε να έχω προστασία και στις πτώσεις τάσης.

Τελικά το πρόβλημα ήταν του ενισχυτή.
Μάλλον ψυχρή κόλληση ή ζημιά στο κύκλωμα κατά την μεταφορά με αποτέλεσμα να γειώνει το σασί και να έχει πρόβλημα με τον στατικό.
Φυσικά τον άλλαξαν αμέσως....