προβλημα με το κινητο πιατο (θορυβο)

sotos70

New member
25 January 2009
53
Καλημερα εδω και 2 μηνες εχω βαλει κινητο πιατο 1,20 με μοτερ engel . το προβλημα μου ειναι οτι κατα της βραδυνες ωρες , που εχει ησυχια στην οικοδομη ,ακουγετε πολλη θορυβος οταν αλαζω δορυφορο. γνωριζει καποιος να μου προτεινει καποιο τροπο να μειωσω τον θορυβο( κανει αρκετη φασαρια ). ευχαριστω για την βοηθεια.

Γράσο στον πύρο που πιάνει το πιάτο;
ή σπρέυ για μείωση τριγμών;

εννοείται ότι η εγκατάσταση είναι ΟΚ έτσι; χωρίς να πιέζονται περίεργα τίποτα σίδερα.

Re: Απάντηση: προβλημα με το κινητο πιατο (θορυβο)

αλλα ο θορυβος παραμενει........

εκανες οτι σου ειπε το παλικαρι παραπανω το να λεμε οτι κατι δεν δουλεβει δεν εχει νοημα
και δεν βοηθαει κανεναν μας
πραξε οπως σου λεει και μετα πες οτι συμπερασμα βγαλεις γραψτο

θα ηθελα να σημπληρωσω οτι ο θορυβος ειναι απο το απο μεσα απο το μοτερ που γυρηζει το πιατο και οχι (οπως καταλαβαινω απο εξωτερικους παραγοντες).ευχαριστω για το ενδιαφερων.

αν ειναι απο μεσα δυσκολα τα πραματα αλλα να σου πω κατι ποσο θορυβο κανει δηλαδη
εχεις ενοχλισει κανα ενοικο σε ταρατσα ειναι η κατασκεβη

καταρχας ευχαριστω για το ενφιαφερων ολους. μενω σε 4οροφη οικοδομη και στον 4 μενει ο οικοπεδουχος ετων 75, και με εχει τρελανει στησ ε πισκεψεις οτι τον ενοχλει και δεν μπορει να κοιμηθει κ. λ. π. γιαυτο για ναμην χασω αυτο το χομπι ψαχνω απελπισμενα μια λυση οπωσ π.χ εστω με μια εξωτερικη επενδυση να μειωσω τον θορυβο. ευχαριστω και παλι

κοιταξτε να δειτε πραγατικα θα ηταν ευχης εργο να μας λεγατε τον ακριβη τυπο του μοντελου
που εχετε στην εγκατασταση σας μηπως και εχει και αλλος το ιδιο Moter να μας ελεγε αν παρατηρει το
ιδιο κοινο προβλημα θορυβου πρωτα απο ολα για να δουμε μηπως το συγκεκριμενω που εχετε
εχει καποιο προβλημα και τυχον συμβαινει μονο σε εσας λογο καποιου τεχνικου λαθους εντος της
κατασκεβης
φυσικα το θεμα θα ειναι εν ζωη και πιστεβω να βρεθει καποια λυση στην πορεια

Στο μοτέρ δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι κλειστού τύπου και δεν επιδέχεται ..λάδωμα με την έννοια ότι τα γρανάζια περιστροφής είναι εσωτερικά.

Τώρα, το μόνο που ίσως βελτιώσει την κατάσταση είναι η απομόνωση της βάσης του κατόπτρου από την πλάκα με τη χρήση αντικραδασμικών ή και αποσβεστικών υλικών. Μπορείς να επισκεφτείς ένα κατάστημα με μονωτικά υλικά και να συζητήσεις το θέμα.
Πιθανότατα αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα να είναι ο συντονισμός που δημιουργεί το μοτέρ και όχι αυτή καθ' αυτή η κίνηση του.
Αν το πρόβλημα είναι ο θορυβώδης μηχανισμός, ίσως να βοηθούσε το τύλιγμα του με κάποιο υλικό.
Αρκετά μέλη της παρέας μας χρησιμοποιούν κινητά πιάτα και μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Αν πάντως αποφασίσεις να συμβουλευτείς κάποιο κατάστημα με μονωτικά υλικά, θα είχε ενδιαφέρον να μας μεταφέρεις τι σου πρότειναν.

καλησπερα και παλι, μενω θεσσαλονικη γνωριζετε καποιο μαγαζι για να ψαξω? ευχαριστω

Δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι. Η μόνη λύση που έχω βρει είναι να μην μετακινώ το πιάτο αργά το βράδυ. Αν θέλεις να δεις κάτι το βράδυ μετακίνησέ το από πριν.