πρόβλημα με το LFE

yesongs

New member
27 June 2006
3
Γεια χαρά,
έχω έναν πολυκάναλο ενισχυτή Maranz SR5300. Ξαφνικά διαπίστωσα οτι δεν παίζει το Sub. το σήμα δείχνει να έρχεται από το Player (ανάβει η σχετική ένδειξη). δοκιμάζοντας με τα test tone,διαπίστωσα οτι παίζει μεν, αλλά πολύ, μα πολύ σιγά.
Καμμιά ιδέα από κανέναν;;;

προσπαθησε να εισαι πιο περιγραφικος
δηλαδη
τι σαμπ εχεις
πως εχεις συνδεσει το dvd με τον Marantz
ποσα db εχεις δωσει στον marantz για το sub ,ποσα στα ηχεια
τι σταθμη εχεις στο sub

Το sub που έχω είναι από το 5.1 σύστημα ηχείων Roister HT2000. Το DVD το έχω συνδέσει τόσο αναλογικά (για χρήση με SACD και DVD-Audio) όσο και ψηφιακά. και στις δύο περιπτώσεις το sub δεν δίνει ήχο. Σημειωτέον οτι αυτό έγινε ξαφνικά, δηλαδή μέχρι και χτες άκουγα κανονικά χωρίς πρόβλημα και δεν έχω αλλάξει κάτι. Τα db είναι στο 0 όλα (όπως και πριν), αλλά ακόμα και αν τα αυξήσω, (αυτά του sub) το αποτέλεσμα είναι ελάχιστη διαφορά. Το sub δεν νομίζω να έχει "καεί" αφού έχω το φυσιολογικό "ήχο" όταν βγάζω ή βάζω το βύσμα της εισόδου του. Τέλος τη στάθμη του sub την έφτασα στο τέρμα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. (ο παραπάνω "ήχος" που ανέφερα είναι όμως σαφώς δυνατότερος.

κοιτα μηπως εχεις δηλωσει στα settings του ενισχυτη sub=no και δηλωσε προσωρινα ολα τα ηχεια σου σαν small και δες εαν ακουγεται.

λογικα παντα
απο τη στιγμη που κατι δεν αλλαξε στον ενισχυτη σου
τοτε κατι τρεχει με το σαμπ..........

το πιθανότερο είναι κάτι να "τρέχει" με το κανάλι των χαμηλών του ενισχυτή. Το setup είναι εντάξει (το ξαναέλεγξα), αλλά παρατήρησα οτι αλλάζοντας τη ρύθμιση του sub από yes σε no και αντίστροφα δεν ακούγεται το χαρακτηριστικό "κλικ" ´οπως γίνεται όταν κάνω το αντίστοιχο σε άλλα κανάλια (όπως π.χ. στα περιφερειακά ή το κεντρικό). Το μόνο που μου μένει φαντάζομαι ότι είναι η επικοινωνία με την αντιπροσωπεία!