Πρόβλημα με το sub ή με την ρύθμιση του ενισχυτή?

Chris35

New member
31 January 2009
6
Xαιρετώ όλο το forum.

Είμαι καινούργιος στον χώρο του πολυκάναλου ήχου και φυσικά άσχετος!!!
Έχω στην κατοχή μου τα ηχεία της crystal audio plasma & 10''THX Sub http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-plasma-10thx-sub-system-51-p-1976.html και ενισχυτή τον marantz sr4002 http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?13682
Ενώ το sub παίζει κανονικά, μετά από 3' λεπτά περίπου σβήνει μόνο του.
Το λαμπάκι λειτουργίας από πράσινο γίνεται κόκκινο.
Εάν 'παίξω' με το διακοπτάκι, (on-off) θα λειτουργήσει μέχρι να σταματήσει πάλι μετά από λίγο.
Τι να κάνω?

Καλώς ήρθες φίλε μας κοντά μας...
Το πρόβλημα που έχεις σχετικά με το sub μου φαίνεται κάπως περίεργο.Θα ήθελα να μας πείς, εαν σταματάει ξαφνικά ενώ παίζει...δηλαδή έχεις παρατηρήσει ότι την στιγμή που σταματάει περνάει ηχητική πληροφορία σε αυτό η σταματάει σε κάποιες στιγμές που δεν περνάει ηχητική πληροφορία σε αυτό;Επίσης πές μας τι ακριβώς διακόπτες έχει πάνω του...θα την βρούμε την άκρη εαν είναι θέμα ρυθμίσεων...

Καλώς ήρθες! -bye-

Μπορείς να μας πει πού στο κάνει αυτό. Σε μουσική, ταινίες, σε τι mode δουλεύει ο ενισχυτής?

Ευχαριστώ εκ προοιμίου για το ενδιαφέρον.

Σταματάει ξαφνικά είτε παίζει είτε όχι. Ακούγεται ένα κλικ και σβήνει.
Το δοκίμασα παίζοντας μουσική από το tuner αλλά ταινία από dvd.

Στην πίσω μεριά έχει 3 διακόπτες.
  • On auto on - off
  • phase \ normal – reverse
  • var – thx
  • o ροοστάτης για το volume
Να σημειώσω πάντως πως το set των ηχείων ήταν εκθεσιακό κομμάτι.
Το ποδαράκι του sub ήταν ελαφρός ‘καταπονημένο’ ίσως από κάποια πιθανή πτώση. Ο υπεύθυνος του καταστήματος μου διαβεβαίωσε για την καλή λειτουργία του , για την οποία πάντως έχω αρχίσει να ανησυχώ…

Το διακοπτάκι πηγαίνει μόνο πάνω που είναι η θέση λειτουργίας :
•On - auto on\off (Aυτά ακριβώς γράφει , με την συγκεκριμένη σειρά)
Και κάτω που σβήνει την συσκευή
•Off

Τον ενισχυτή τον έχω σε mode 5/1 στις ταινίες και 2/1 για μουσική εάν εννοείς αυτό JoeBar

Όσον αφορά την σύνδεση του sub στον ενισχυτή ακολούθησα το σχέδιο και το συνέδεσα στο sw pre out του ενισχυτή…

Πάρε τηλέφωνο στο 210.6137100 (τα γραφεία της Crystal) και πες να σε συνδέσουν με το σέρβις. Eπειδή εγώ απο τεχνικά δεν ξέρω, αν όντως είναι πρόβλημα, έλα κι όλα λύνονται! :)

Τελικά αυτό που φταίει είναι η ρύθμιση του ενισχυτή.
Το sub σε χαμηλές εντάσεις δεν αντιλαμβάνεται εισερχόμενο σήμα και κάνει auto standby. Όταν ανεβάσεις (αρκετά) το volume περνάει σε κατάσταση λειτουργίας.
Από το service της εταιρίας μου είπαν να ρυθμίσω την έξοδο του ενισχυτή έτσι ώστε το sub να λειτουργεί και σε πιο χαμηλές εντάσεις.
Παίρνω λοιπόν το manual και αρχίζω να ψάχνομαι με τον marantz
Αλήθεια οδηγίες στα Ελληνικά δεν υπάρχουν? Στο internet δεν βρήκα πάντως κάτι αξιόλογο.

:a0210:

Πρέπει να πας στο speaker setup από το μενού του SR4002.
Μάλλον παίζει να μην έχεις δηλώσει τα ηχεία small.
Αλλά για να μην μπερδευτείς, ζήτα τις ελληνικές οδηγίες από τον αντιπρόσωπο.

Παίζει μήπως κάποιο τηλέφωνο?
Γιατί απ´ότι άκουσα άλλαξε ο αντιπρόσωπος.