- 17 December 2006
- 278
Το έτος 2003 αγόρασα τον πολυκάναλο ενισχυτή της Pioneer VSX-AX5Ai-S .Απο την πρώτη στιγμή δεν μου έκανε αυτόματη ρύθμιση της στάθμης των καναλιών.Αφου ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ ,μήπως εγώ έκανα κάτι λάθος ,τον έστειλα στο επίσημο service την ASTRA. Αφου τον κράτησαν πολυ καιρό ,μη καταλαβαίνοντας τι τους έλεγα καί μη μπορώντας να κάνουν οι ίδιοι αυτόματο set-up ,αφου εξαντλήθηκε η υπομονή μου αποτάνθηκα σε κάποιον Δ/ντή της Intersys καί μου έστειλαν άλλον καινούργιο χωρις επιβάρυνσή μου.Αυτος ο δεύτερος ενισχυτής δούλευε κανονικά μέχρι προχτές .δηλαδή έπαιζαν όλα τα κανάλια .Επειδή πούλησα τα δύο μπροστινά ηχεία μου ,συνέδεσα την έξοδο του προενισχυτή των δύο μπροστινών καναλιών στην by-pass είσοδο του στερεοφωνικού προενισχυτή μου ενός καινούργιου sugden masterclass ,ώστε τα δύο μπροστινά κανάλια του πολυκάναλου ν'ακούγονται απο τα ηχεία του στερεοφωνικού μου.Εβγαλα απο τον πολυκάναλο ενισχυτή μου τα καλώδια των παλιών ηχείων ,έβαλα το ειδικό μικρόφωνο καί άρχισα να κάνω αυτόματο set-up ώστε να ρυθμιστεί ο πολυκάναλος με τα νέα δεδομένα ,δηλ. νέα μπροστινά ηχεία καί νέους τελικούς για τα ηχεία αυτά.Το set-up έγινε κανονικά καί η ηχοβολή γινόταν κανονικά απο όλα τα ηχεία ,δύο (νέα) μπροστινά ,κεντρικό ,δύο πίσω και υπογούφερ.Οταν όμως έβαλα να παίξω ταινια ,ακουγόταν μόνο τα δύο (νέα) ηχεία μου μέσα απο τους νέους τελικούς καί δεν υπήρχε καθόλου ήχος απο το κεντρικό ,τα πίσω ηχεία καί το υπογούφερ.Οι συνδέσεις είναι κανονικές γιατι η ηχοβολή των σημάτων για την ρύθμιση γινόταν κανονικά απο όλα τα ηχεία ,ομως η αναπαραγωγή γίνεται μόνο απο τα δύο μπροστινά.Πρέπει να σημειωθεί οτι στην οθόνη του πολυκάναλου ενισχυτή κατα την αναπαραγωγή uπήρχε η ένδειξη τόσο του ψηφιακού σήματος όσο καί εκείνης των 5+SW .Επισης οτι έγινε μόνο αυτόματο set-up ,οπότε δεν υπήρχει ανάγκη να δηλωθούν τα ηχεία .Για καλο καί για κακο ,μπήκα στο μενου της χειροκίνητης ρύθμισης και είδα οτι είχαν ανιχνευτεί κανονικά όλα τα ηχεία με τα μεγέθη τους.Διάβασα όλες τις τις σελίδες των οδηγιών τόσο στα ελληνικά όσο καί στα αγγλικά αλλα δεν βρήκα λύση στο πρόβλημα.Φυσικά έλεγξα καί τις πιθανές αιτίες στο κεφάλαιο των προβλημάτων .Επίσης ο πολυκάναλος παίζει κανονικά σαν στην στέρεο καί direct.Yποψιάζομαι οτι έχει υποστεί βλάβη στην αναπαραγωγή των καναλιών ,πλην των δύο μπροστινών, αλλα πως εξηγείται οτι ακούγονται τα σήματα για αυτόματη ρύθμιση απο όλα τα κανάλια ;Mπορεί κανείς να δώσει εξήγηση ή βοήθεια