Προβλημα με τον ενισχυτη

ggeorgecv

Established Member
29 December 2007
264
Πεύκη- Αthens
γεια σας. Δεν Ξερω αν τοποθετω σωστα το τοπικ, αλλα αντιμετωιζω ενα προβλημα. Εχω τον Ενισχυτη ΝΑD Τ743 και τις τελευταιες μερες εκει που δουλευει κανονικα κολλανε οι ενδειξεις στην οθονη. Μερικες φορες σβηνει τελειως, καποιες αλλες γραφει μονο ενα Α , ενα Β , μια - , r ή τελοσπαντων κατι ασχετο και δεν ανταποκρινεται σε κανενα πληκτρο, ουτε της συσκευης ουτε του τηλεχειριστηριου. Η μουσικη παιζει κανονικα ομως. Για να ξαναδουλεψουν τα κουμπια πρεπει να τον κλεισω και να τον ξανανοιξω μονο με το πισω κουμπι το POWER. Ετσι δουλευει κανονικα αλλα μετα απο λιγο αν παω να αλλαξω σταθμο ή ενταση, ξανακολλαει. Το εβγαλα και απο την πριζα αλλα παλι τα ιδια. Γνωριζει κανεις κατι πριν επικοινωνησω με το service; Ο ενισχυτης δουλευε απροβληματιστα 1 χρονο και 2 μηνες.

Πιθανόν να χρειάζεται κάποιο reset, το οποίο μπορείς να κάνεις και εσύ διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης, γιά να δείς με τποιόν συνδιασμό πλήκτρων γίνεται...εαν γίνεται δηλαδή.Γνωρίζω πολλούς ενισχυτές που έχουν αυτη την δυνατότητα και ίσως να γίνεται και στον NAD.Εαν πάλι υπάρχει αυτη η δυνατότητα και δεν γίνει τίποτα δεν γλυτώνεις μάλλον τον δρόμο προς το servis.

ακομα δεν εχω βρει ακρη. Οταν ειναι κλειστος για ωρα λειτουργει σωστα για πιο πολυ. Οταν ζεσταθει λιγο μαλλον σε 3 με 5 λεπτα κολλαει. Αυριο θα επικοινωνησω με το Νακα να δουμε τι θα μου πουν.

Μηπως καποιο ολοκληρωμενο "την εχει δει" και μολις αυξανει θερμοκρασια λειτουργιας ... απλα αποσυντονιζει το συμπαν..?

Το σερβις δεν το γλυτωνεις κατα τη γνωμη μου... δεν ειναι θεμα ρεσετ

Μηπως καποιο ολοκληρωμενο "την εχει δει" και μολις αυξανει θερμοκρασια λειτουργιας ... απλα αποσυντονιζει το συμπαν..?

Το σερβις δεν το γλυτωνεις κατα τη γνωμη μου... δεν ειναι θεμα ρεσετ
Aυτη τη στιγμη που γραφω ειναι ηδη ανοιχτος 3 ωρες και παιζει σε καλες σταθμες που σιγουρα εχει ζεσταθει αλλα δεν κολλησε. Συνηθως το κανει οταν παιζω πολυ με τα πληκτρα εντασης και οταν αλλαζω σταθμους. Το απογευμα τον εσβηνα να φυγω απο το σπιτι και ξαναναβε μονος του. Τωρα δουλευει κανονικα, μην τον ματιασω κιολας. χαχ αχα

Σημερα μιλησα με το σερβις στο Νακα και μου ειπε οτι χρειαζεται αλλαγη ο επεξεργαστης. Περιεργο μου φαινεται, νομιζω ειναι θεμα software. Τελος παντων, οπως και να χει ο ενισχυτης καλυπτεται με 2 χρονια εγγυηση οποτε ειναι μεσα στην εγγυηση.

Μετα απο καιρο επανερχομαι στο θεμα να σας πω πως ακριβως λυθηκε το προβλημα. Αφου ρωτησα και στη NAD πως γινεται reset και το δοκιμασα κι αυτο το μονο που απεμεινε ηταν το service.
Πηγε στο Νακα ο ενισχυτης και αλλαχτηκαν οι 2 επεξεργαστες οπως μου ειχε πει ο τεχνικος. Παντως σχεδον 2 μηνες τωρα ο ενισχυτης δουλευει κανονικα χωρις προβλημα.