Πρόβλημα με τον ήχο σε σύνδεση SPDIF optical

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Για δώστε τα φώτα σας.

Μετά την αναλογική σύνδεση του HTPC από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου στον ενισχυτή παρατήρησα το εξής φαινόμενο:

Κατά την διάρκεια αναπαραγωγής ταινιών matroska (.mkv) με DD51 ή DTS ήχο, όταν η επιλογή είναι ο ήχος να περνάει μέσω του SPDIF και κατ' επέκταση στην οπτική ίνα, κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μικρές διακοπές. Αν το γυρίσω στην αναλογική, ο ήχος παίζει κανονικά.

Η αναπαραγωγή γίνεται με ffshow και Mplayer.

Any thoughts?

Απάντηση: Πρόβλημα με τον ήχο σε σύνεση SPDIF optical

Για δώστε τα φώτα σας.

Μετά την αναλογική σύνδεση του HTPC από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου στον ενισχυτή παρατήρησα το εξής φαινόμενο:

Κατά την διάρκεια αναπαραγωγής ταινιών matroska (.mkv) με DD51 ή DTS ήχο, όταν η επιλογή είναι ο ήχος να περνάει μέσω του SPDIF και κατ' επέκταση στην οπτική ίνα, κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μικρές διακοπές. Αν το γυρίσω στην αναλογική, ο ήχος παίζει κανονικά.

Η αναπαραγωγή γίνεται με ffshow και Mplayer.

Any thoughts?

Τι φίλτρο χρησιμοποιείς για τον ήχο?

Ξέρω γώ. Δεν το έχω κοιτάξει. Το φίτρο που έχει το ffshow. Αν θυμάμαι καλά οι μόνες ρυθμίσεις που είχα κάνει ήταν αυτές εδώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με τον ήχο σε σύνεση SPDIF optical

Επίσης, έχεις βάλει και reclock?

Δημήτρη όχι δεν παίζει reclock.

To θέμα είναι πως πριν την αναλογική σύνδεση δεν θυμάμαι να υπήρχε το πρόβλημα. Μπορεί να έχει καμμιά σχέση; Κουφό δεν είναι;

Επίσης σ' αυτό το thread βλέπω πως όποια προβλήματα με τον ήχο λύθηκαν προσθέτοντας το AC3 filter. Νομίζω το έχω βάλει αλλά το έχω απενεργοποιήσει.

Δοκίμασα διάφορα φίλτρα ήχου, συμπεριλαμβανομένου και του AC3 Filter αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Δεν δοκίμασα ακόμη αν αποσυνδέσω την αναλογική σύνδεση μήπως διορθωθεί. Μου κάνει όμως παράδοξο να είναι από αυτό.

Το ίδιο πρόβλημα είχα με την X-FI και τον CAV.
Πρόβλημα που δεν υπήρχε με τον 7400.
Τελικά επέλεξα την αναλογική οδό που έχει και καλλίτερα αποτελέσματα στον ήχο.

Off topic.
Στα dvd που έχω στο δίσκο ακούω κάτι τσάκ-τσάκ στον ήχο σαν ηλεκτρικές εκφορτίσεις.
Να επισημάνω οτι είναι σε συγκεκριμένο χρόνο σαν να υπάρχουν στην εγγραφή.

Το ίδιο πρόβλημα είχα με την X-FI και τον CAV.
Πρόβλημα που δεν υπήρχε με τον 7400.
Τελικά επέλεξα την αναλογική οδό που έχει και καλλίτερα αποτελέσματα στον ήχο.

Δηλαδή πιστεύεις πως μπορεί να είναι πρόβλημα κάρτα ήχου και ενισχυτή;

Τι κάρτα ήχου έχεις.
Ειχε βγάλει ανακοίνωση η creative οτι είναι ασυμβατότητα των drivers με τα προγράμματα αναπαραγωγής.
Μπορεί βέβαια να είναι τυχαίο.
Μπορεί να φταίει ο ενισχυτής μου.
Τεσπα αφού δεν έβγαλα άκρη προτίμησα τις αναλογικές εξόδους.

H κάρτα ήχου είναι onboard στο Asus Deluxe. Κι εγώ με τις αναλογικές παίζω αλλά με τρώει...

Με dvd player έχεις παρατηρείσει το φαινόμενο;
Απο ψηφιακή;

Οχι βρέ. Μα ούτε με το ίδιο το HTPC υπήρχε θέμα πριν τις αναλογικές συνδέσεις...

Αυτό θα κάνω αλλά μου κάθεται περίεργο να φταίει αυτό. Εκτός κι αν με την αναλογική σύνδεση κάτι παίζει με την κάρτα ήχου και μπερδέυει την SPDIF.