Πρόβλημα με UPS Turbo-X 650SD

http://www.skroutz.gr/c/41/ups.html?keyphrase=apc+smart+ups+750

Δεν είναι πολλά λεφτά.
Μπορείς να βρεις κι απο άλλες μάρκες. Στην σελίδα με τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού θα λέει αν είναι true sinewave ή όχι.
Αν δεν λέει , μάλλον δεν είναι.

Δεν θα συμφωνήσω καθόλου με τον netblues. Με active pfc ή βάζεις true sinewave ή τίποτα.
Αλλά το ρίσκο είναι δικό σου :)

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με UPS Turbo-X 650SD

http://www.skroutz.gr/c/41/ups.html?keyphrase=apc+smart+ups+750

Δεν είναι πολλά λεφτά.
Μπορείς να βρεις κι απο άλλες μάρκες. Στην σελίδα με τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού θα λέει αν είναι true sinewave ή όχι.
Αν δεν λέει , μάλλον δεν είναι.

Δεν θα συμφωνήσω καθόλου με τον netblues. Με active pfc ή βάζεις true sinewave ή τίποτα.
Αλλά το ρίσκο είναι δικό σου :)
Τροφοδοτικού ή UPS;
Το συγκεκριμένο που προτείνεις είναι true sinewave;

Επειδή έχω ήδη αρχίσει το ψάξιμο, πρέπει να αναγράφει στα χαρακτηριστικά του UPS ''true sinewave'' ή και μόνο ''sinewave'';
Όπου αναγράφει ''simulated sinewave'' το αποφεύγω;

Στα χαρακτηριστικά του ups πρέπει να δεις το ημίτονο, μου ξέφυγε :)

sinewave = true sinewave = ημίτονο
Τα simulated δεν είναι ημίτονο και ενδέχεται να σου προκαλέσουν παρόμοια προβλήματα.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με UPS Turbo-X 650SD

Τροφοδοτικα με active pfc κυκλοφορουν αρκετο καιρο πλεον.
Ειναι πολυ κουλο ενας κατασκευαστης ups να μην εχει βαλει ενα επανω.
Εξαλλου, εσυ ο ιδιος εγραψες οτι το δοκιμασαν μπροστα σου στο πλαισιο, με χαμηλοτερο φορτιο και δουλεψε..
Simulated Sinewave, για φυσιολογικα switching psu ειναι μια χαρα, φτανει να μην ξεπερναμε την ονομαστικη ισχυ.
Η εκτιμηση ειναι οτι με ενα 1200Va simulated θα εισαι οκ με το τροφοδοτικο που εχεις.

Λίγο μπέρδεμα η κατάσταση. Κι αρχίζω κι αναρωτιέμαι: τι την ήθελα την αλλαγή τροφοδοτικού;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με UPS Turbo-X 650SD

Εξαλλου, εσυ ο ιδιος εγραψες οτι το δοκιμασαν μπροστα σου στο πλαισιο, με χαμηλοτερο φορτιο και δουλεψε..
Φίλε jousis, όντως αυτό έγινε. Τροφοδοτικό και UPS δούλεψαν μαζί. Στο δικό μου όμως Η/Υ όχι. Εξηγείται αυτό, σύμφωνα με αυτά που με συμβούλεψες;

Τελικά ανακάλυψα κι άλλον που είχε παλιότερα (2007) πρόβλημα με το UPS (της APC) και μάλιστα χειρότερο: του κάηκε. Από την εταιρεία του είπαν ότι δεν ήταν συμβατό με το active PFC τροφοδοτικό του. Έπρεπε να πάρει UPS με sinewave ρεύμα ή τροφοδοτικό με passive PFC.
www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=227611
Είχε λοιπόν δίκιο ο φίλος jousis.
Τώρα βρίσκομαι κι εγώ στο ίδιο δίλημμα: αλλαγή πάλι τροφοδοτικού ή UPS;
Μάλλον θα κάνω το πρώτο λόγω κόστους.
Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση και βοήθεια τους.

Last edited:
Εκτος και αν εχεις πολυ συχνες διακοπες ρευματος και δουλευεις πανω σε σημαντικα πραγματα ...προσωπικη μου αποψη παρε ενα σταθεροποιητη τασης και ασε τα ups ...σιγα μην αλλαξεις τροφοδοτικο για να παρεις συμβατο ups.

Στο λεω γιατι και εγω ειχα μπει στο ψαξιμο και μετα απο διαβασμα περι των ημιτονων κλπ αποφασισα οτι δεν αξιζει η αγορα. Το θεμα τελικα για μενα ειναι να μην μου καψει κατι απο εκει και περα 1-2 φορες το χρονο που πεφτει το ρευμα (και ειμαι στο pc) δεν εγινε και τπτ.

Δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να παρει κανεις σταθεροποιητη τασης οταν εχει τροφοδοτικο με active pfc..(κατι που σημαινει και διαφορα αλλα πραγματα ως προς τις δυναοτητες σταθεροποιησης, συνηθως εχουν εισοδο 90-260vac ) Δεν εχει να του προσφερει απολυτως τιποτε.
Τωρα αν το ups δεν ειναι απο τα φτηνα που βγαζουν τετραγωνο, μια χαρα θα εισαι, με μια σχετικη υπερδιαστασολογηση..

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με UPS Turbo-X 650SD

Εκτος και αν εχεις πολυ συχνες διακοπες ρευματος και δουλευεις πανω σε σημαντικα πραγματα ...προσωπικη μου αποψη παρε ενα σταθεροποιητη τασης και ασε τα ups ...σιγα μην αλλαξεις τροφοδοτικο για να παρεις συμβατο ups.

Στο λεω γιατι και εγω ειχα μπει στο ψαξιμο και μετα απο διαβασμα περι των ημιτονων κλπ αποφασισα οτι δεν αξιζει η αγορα. Το θεμα τελικα για μενα ειναι να μην μου καψει κατι απο εκει και περα 1-2 φορες το χρονο που πεφτει το ρευμα (και ειμαι στο pc) δεν εγινε και τπτ.

Δυστυχώς έχω συχνά πτώσεις τάσης ή μικροδιακοπές (δευτερολέπτου). Αυτό συμβαίνει 1-2 φορές την εβδομάδα.

Τελικά όντως το πρόβλημα ήταν η ασυμβατότητα μεταξύ τροφοδοτικού και UPS. Έβαλα και πάλι άλλο τροφοδοτικό (αυτή τη φορά Passive PFC) και λειτουργεί κανονικά το UPS. Θα έπρεπε οι κατασκευαστές τροφοδοτικών και UPS να το αναφέρουν, για να μην την ''πατάει'' ο κόσμος και ''ψάχνεται'' για το τι φταίει.