Προβλημα με USB εξωτερικο δισκο

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,318
Homeless
Μολις χθες αγορασα 1 Usb δισκο Western Digital 1 Terrabyte. Εκανα format ολα καλα. Απο κει και περα ομως οταν πηγα να κανω restart ο υπολογιστης δεν μπουταρει. Με βγαζει σε μια αρχικη μασκα που λεει "Press del to enter setup or press tab to configure Bios). Παταω del τιποτα. Παταω tab τιποτα. Δεν μπουταρει με τιποτα. Αφου ειδα οτι δεν γινεται τιποτα εβγαλα τον δισκο απο πανω και ανοιξα το pc μπηκα στο BIOS να δω μηπως και αλλαξε το configuration και τυχον μπουταρει απο τον USB οποτε και δεν φορτωνουνε τα XP. Στο Bios ειδα οτι μπουταρει κανονικα απο τον δισκο που εχω ορισει. Φυσικα απουσια του USB πανω ισως και το Bios να αλλαξε. Δυστηχως δεν μπορω να μπω με τιποτα στο Bios και να ειναι συνδεδεμενος ο USB δισκος ετσι ωστε να κανω ρυθμίσεις. Πάντως απουσια του δισκου το pc μπουταρει κανονικα. Ισως το προβλημα μου να ειναι ασήμαντο αλλα εχω ελαχιστες γνωσεις απο pc και δεν μπορω να βγαλω ακρη.

Την βοηθεια σας παρακαλω

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα μάλλον, απλώς να σου αναφέρω πως μου συμβαίνει το ίδιο σε αρκετά pc. Ενώ στο boot order έχουν τον local disc, με το που συνδέω τους usb, δεν ξεκινάνε, πάνε να κάνουν boot από εκεί. Βέβαια, δεν το έψαξα ιδιαίτερα μετά να σου πω την αλήθεια. Απλώς τους συνδέω αφού κάνω Boot.

Το προβλημα απο οτι καταλαβα ειναι οτι δεν μπορει να μπει στο Bios ενω ο δισκος ειναι συνδεδεμενος. Εαν βγαλω τον δισκο απο πανω με del μπαίνω στο Bios.

Καμια ιδεα?

Μηπως μπορουμε μεσα απο τα windows να κανουμε κατι?

Το προβλημα απο οτι καταλαβα ειναι οτι δεν μπορει να μπει στο Bios ενω ο δισκος ειναι συνδεδεμενος. Εαν βγαλω τον δισκο απο πανω με del μπαίνω στο Bios.

Καμια ιδεα?

Μηπως μπορουμε μεσα απο τα windows να κανουμε κατι?

καπου στα bootsettings λεει "boot other device" ή καπως ετσι.
για καντο disable...

Δεν έχει επιλογή τέτοια το BIOS. Η μητρική είναι Asus P4P800 Deluxe

δεν μπορει ρε φιλε....
καπου εχει boot priority.
πρεπει να ειναι εκει που του δηλωνεις απο που να μπουταρει πρωτα.
εκει πρεπει να εχει αυτη την επιλογη που σου λεω.
ασε μονο τον εσωτερικο σκληρο και κλεισε ολα τα αλλα.

Με συνδεμένο τον usb δίσκο σου, πήγαινε στο BIOS και έλεγξε το boot order.
Το 1st boot device ,πρέπει να είναι ο δίσκος του λειτουργικού.

Σακη το ειδα αυτο το menu μονο που δεν μπορω να μπω στο Bios οταν ειναι συνδεδεμενος ο δισκος και εκει ειναι και το προβλημα. Οταν βγαλω τον δισκο απο πανω τοτε μπαινω και τα βλεπω ολα αυτα. Οταν ομως ειναι πανω δεν με αφηνει να μπω στο Bios.

Οχι δεν νομίζω. Γιατί δεν μπορείς να μπεις στο bios? πατάς DEL και σε γράφει δηλαδη?