προβλημα με VALAB dac

Παντως τους πυκνωτες τους κοιταξα, και δεν πρεπει να εχει σκασει κανενας, τουλαχιστον δεν φαινεται κατι με ματι. Θα αλαξω την αντισταση να δω αν γινεται τιποτα, να κανω και εγω καμια κοληση με τα χερια μου:)
και μετα βλεπουμε.

Παντως τους πυκνωτες τους κοιταξα, και δεν πρεπει να εχει σκασει κανενας, τουλαχιστον δεν φαινεται κατι με ματι. Θα αλαξω την αντισταση να δω αν γινεται τιποτα, να κανω και εγω καμια κοληση με τα χερια μου:)
και μετα βλεπουμε.

Σωστός.
Το πιο πιθανό είναι οτι δεν έχεις άλλη ζημιά.
Άλλαξε την αντίσταση και δες τι γίνεται.
Ενημέρωσε μας, αν θες, μας για το αποτέλεσμα ....

και μετα βλεπουμε.

δες αν εχει κανενα τρανζιστορ τριγυρω η διοδο.

αν οχι αλλαξε την το πολυ πολυ να την ξανακαψη.

μπορει ομως να εισαι τυχερος.

Την αντισταση την αλλαξα, αλλα τελικα ειναι και ο πυκνοτης διπλα στην αντισταση, αυτος ο κιτρινος, καμμενος και αυτος. Θα τον αλλαξω αυριο, λεει 0,047 uF, ποσα volt ομως ειναι?στο τρανσφορμερ λεει 0-7,5 volt, αυτο ειναι?
διοδους και τρανζιστορ δεν εχει κοντα, δοξα το θεο:)

Αυτό πρέπει να είναι κανένα φίλτρο στο πρωτεύον του μετ/τή. Βάλε 400 βολτ πυκνωτή και 2 βαττ αντίσταση. Μυστήριο πάντως που κάηκε, εκτός αν αστόχησε ο πυκνωτής (είναι της πλάκας)

okz ,ευχαριστω.
Θα τον παρω αυριο και θα δουμε....αν βγαζει η νιππον τετια, θα βαλω απο αυτην:)
ετσι να μαθαινω κιολας, αστοχησε ο πυκνωτης τι ακριβως σημαινει?

Μια φορά ένας πυκνωτής που έσκασε δεν αστόχησε με πέτυχε στο λαιμό, σε τέτοια περίπτωση μιλάμε για ευστοχία υλικού;

προφανώς ειναι κάποιο rc σε σειρά και όλο παράλληλα στα 220 αρα έσκασε ο πυκνωτής (ευτυχώς αστόχησε) και αμεσως φούντωσε και η αντίσταση.
βγάζοντας την αντίσταση δουλεύει το dac?

αλαξα τον και τον πυκνωτη αλλα τιποτα....
το DAC αναβει και αναβει και το λαμπακι ΟΝ, απλα αντι να βγαζει ηχο βγαζει ενα θορυβο, και δεν αναβουν τα LOCK και USB...