προβλημα με Viewsonic 22 lcd με Backlight Bleeding

alfa156

New member
7 December 2007
34
καλησπερα σε ολους.πηρα μια Lcd 22αρα kai διαπιστωσα στο σκοταδι και σε σκηνες που εχουν μαυρο μεσα,εμφανιζεται ενα ασπρο φως στην πανω και κατω πλευρα κατα μηκος του πανελ.
αυτο ειναι φυσιολογικο,καλυπτεται απο εγγυηση,τι κανουμε-νετε σε αυτη την περιπτωση?
η τηλεοραση ειναι 4 μερων κκαι κατα τα αλλα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος,μονο αυτο μου την χαλαει την δουλεια!
τι λετε?
ο τυπος της τηλεορασης ειναι NX2240W

Εαν προβάλεις μια μαυρη εικόνα, σου παρουσιάζει το ίδιο φαινόμενο?

Re: Απάντηση: προβλημα με Viewsonic 22 lcd με Backlight Bleeding

Εαν προβάλεις μια μαυρη εικόνα, σου παρουσιάζει το ίδιο φαινόμενο?
ναι ,ακριβως!δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να ασχοληθω με το θεμα μιας και δεν ειναι ακριβως βλαβη απο οτι καταλαβα ,αλλα κατασκευαστικη ατελεια λογο του χαμηλου κοστους κατασκευης πορφανως...
αλλα και να ασχολιομουν,..δεν νομιζω να βρω ευκολα ακρη!

Είναι ένα φαινόμενο που το παρουσιάζουν και καλύτερες εταιρίες. Οφείλεται καθαρά στη συναρμολόγηση του πάνελ της τηλεόρασης με το κέλυφος κατά την εργοστασιακή συναρμολόγηση. Μπορείς αφού είναι λίγων ημερών να ζητήσεις αντικατάσταση από εκεί που την πήρες. Εαν πάλι δεν σε ενοχλεί και τόσο πολύ και μπορείς να ζήσεις με αυτό, OK. Αλλά καλό θα είναι να τους ειδοποιήσεις εντός 10 ημερών από την αγορά και να ζητήσεις αλλαγή.

Είναι ένα φαινόμενο που το παρουσιάζουν και καλύτερες εταιρίες. Οφείλεται καθαρά στη συναρμολόγηση του πάνελ της τηλεόρασης με το κέλυφος κατά την εργοστασιακή συναρμολόγηση. Μπορείς αφού είναι λίγων ημερών να ζητήσεις αντικατάσταση από εκεί που την πήρες. Εαν πάλι δεν σε ενοχλεί και τόσο πολύ και μπορείς να ζήσεις με αυτό, OK. Αλλά καλό θα είναι να τους ειδοποιήσεις εντός 10 ημερών από την αγορά και να ζητήσεις αλλαγή.
μα καλα δεν τις ελενχουν καθολου οταν βγαινουν απο το εργοστασιο?δεν μπορω να το καταλαβω αυτο,αυτο ειναι κατι που σιγουρα φαινεται με την πρωτη ματια...
δηλαδη ειχαμε ολα τα ανχη για καμενα πιξελ κλπ..εχουμε να ελενχουμε και αυτο τωρα..ρε που μπλεξαμε!

Σωστές κι εύλογες οι απορείες σου. Ομως μπορεί το πρόβλημα να δημιουργείτε καμιά φορά και κατά τη μεταφορά τους. Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα αυτό (bleading λεγεται) δημιουργείται λόγω πίεσης του πλαισίου της τηλεόρασης σε εκείνα τα σημεία του πάνελ.

Σωστές κι εύλογες οι απορείες σου. Ομως μπορεί το πρόβλημα να δημιουργείτε καμιά φορά και κατά τη μεταφορά τους. Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα αυτό (bleading λεγεται) δημιουργείται λόγω πίεσης του πλαισίου της τηλεόρασης σε εκείνα τα σημεία του πάνελ.
το πανελ ενοεις το εξωτερικο πλαστικο κελυφος με την οθονη,η απο μεσα ειναι η δουλεια?εγω μιλησα με την αλμαν τωρα και μου ειπε οτι μεχρι 28 μερες απο την ημερομηνια αγορας γινεται αντικατασταση της οθονης με καινουργια,οποτε θα τους παρω τηλ να μου στειλουν καινουργια ,το θεμα ειναι οτι η καινουργια θα ειναι ενταξει?αυτο ειναι το θεμα....παντως πρπει αν την ηξεραν γενικα την δουλεια γιατι η γκομενα εκει την ψιλιαστηκε αμεσως και καταλαβε τι ηθελα να της πω...

αυτο που σκεπτομαι τωρα ειναι,αγορασα και μια Tft lg 22αρα και αυτη στην αρχη μου εκανε ενα ψιλο πανω ,αλλα απο οτι ειδα εχθες εστρωσε κατα μεγαλο βαθμο.γινεται αυτο να στρωσει με τον καιρο?

Υπάρχει ένας τρόπος, αλλά θέλει λίγο προσοχή, μην κάνεις καμιά ζημιά στο πάνελ. Θα πάρεις ένα πολύ μαλακό πανάκι, σαν αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλιά, και στο σημείο που εμφανίζεται το φαινόμενο θα κάνεις ένα χαλαρό "τρίψιμο-μασαζ" στο πάνελ. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται και στην περίπτωση που παρατηρήσουμε κάποιο καμμένο subpixel στο πάνελ της τηλεόρασής μας. Ομως όπως είπα και πριν, εαν είσαι και τυχερός μπορεί να επανέλθει, μπορεί και όχι. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, αλλά πάντα με προσοχή και μαλακά -bye-

Υπάρχει ένας τρόπος, αλλά θέλει λίγο προσοχή, μην κάνεις καμιά ζημιά στο πάνελ. Θα πάρεις ένα πολύ μαλακό πανάκι, σαν αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλιά, και στο σημείο που εμφανίζεται το φαινόμενο θα κάνεις ένα χαλαρό "τρίψιμο-μασαζ" στο πάνελ. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται και στην περίπτωση που παρατηρήσουμε κάποιο καμμένο subpixel στο πάνελ της τηλεόρασής μας. Ομως όπως είπα και πριν, εαν είσαι και τυχερός μπορεί να επανέλθει, μπορεί και όχι. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, αλλά πάντα με προσοχή και μαλακά -bye-

Βρε τι πάθαμε.... για να δουλέψει σωστά μια τηλεόραση θέλει και μασάζ!!!
...καλά ήμασταν με τις CRT!