ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ WD TV HD MEDIA PLAYER ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ MKV

thanos30

New member
9 November 2011
8
Φίλοι μου Γειά σας,
Είμαι νέος στο site και ύστερα από παρότρυνση κάποιου φίλου που είναι μέλος του site σας παραθέτω το πρόβλημα που έχω με 2 εδώ και 2 χρόνια αγορασμένα WD TV HD MEDIA PLAYER πρώτης γενιάς
Ενώ παίζαν κανονικά τα mkv παρατηρώ ότι εδώ και λίγους μήνες δεν μου παίζει καθόλου τα mkv που κατεβάζω ενώ τα παλιότερα μου τα παίζει κανονικά...!!!
Όταν τα βάζω να παίξουν κολλάει το player και δεν δείχνει τίποτα (ούτε εικόνα, ούτε ήχο) και ύστερα για να ξαναπαίξει οτιδήποτε παλιό μου έπαιζε πρέπει να τα βγάλω από την πρίζα.
Αναβάθμιση έχω κάνει και από ότι βλέπω στο site της wd δεν υπάρχει κάτι άλλο σε αναβάθμιση πέραν από το 2009 για το συγκεκριμένο player.Nα επισυμάνω ότι είναι το μοντέλο πριν το wd tv live.
Ακόμα και στην τv που έχω πάρει πρόσφατα και έχει ενσωματωμένο player (samsung) έχω το ίδιο πρόβλημα.
Yπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω...;;;
Mήπως υπάρχουν αναβαθμίσεις για το εν λόγω player εκτός από αυτές που προτείνει ο κατασκευαστής...;;;
Aπό ότι καταλαβαίνω τα καινούργια mkv έχουν κωδικοποίηση διαφορετική που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα <<παλιά>> player...;;;
Mα είναι δυνατόν player 2 χρόνων και να μην παίζει η τουλάχιστον να μην υπάρχει μια αναβάθμιση που να υποστηρίζει αυτό που λέει ό κατασκευαστής ότι δηάδη παίζει το εν λόγω player τα mkv...;;;
Tι να πω...
Αν μπορείτε να με βοηθήσετε...;;;
Eυχαριστώ εκ τον προτέρων
Θάνος.

Παρομοιο προβλημα εχω κι εγω! Αναβαθμισεις δεν υπαρχουν και μαλλον φταιει η νεα κωδικοποιηση των mkv, παμε για αλλα!

Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ WD TV HD MEDIA PLAYER ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ MKV

Μα είναι αλητεία αυτό...Player 2 χρόνων και να μην παίζει τα mkv που λέει ότι παίζει ακόμα και αν είναι με νεά κωδικοποίηση...;;;
Θα έπρεπε να βγάλουν Firmware για όλα τα player ακόμα και για αυτά της πρώτης γενιάς!!!
Στην tv μου πριν λίγο αναβάθμισα το player με αναβάθμιση της Samsung από το site τους και τα παίζει μια χαρά...!!!

Πρέπει να κάνεις remux τις ταινίες mkv που δεν μπορεί να δει το player σου, ώστε να μπορέσει να τις διαβάσει. Το ίδιο κάνω κι εγώ για πολλές ταινίες με το Egreat M34 που έχω. Δυστυχώς επειδή είναι πιο παλιά players έχουν τα θεματάκια τους με τέτοια αρχεία, που προφανώς χρησιμοποιούνται νεώτεροι codecs για την δημιουργία τους.

παίρνει χρόνο αυτή η διαδικασία...;;;Η ποιότητα της εικόνας και του ήχου είναι η ίδια...;;;Mπορείς να μου στείλεις link του προγράμματος αυτού...;;;

ok το κατέβασα...ποιές ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο mkvtoolnix για να γίνει η μετατροπή στο mkv αρχείο και να το παίζει...;;;

Kατέβασα την έκδοση του προγράμματος την 2.9.8 αλλά τέτοια επιλογή στο File>Options>mmg>Disable header removal compression δεν βλέπω να έχει...Μήπως είναι κάπως αλλιώς...;;;

δοκίμασε να περάσεις την ταινία μια φορά με το mkvmerge gui έκδοσης 4.0.0 και πίσω. (εγώ χρησιμοποιώ το 4.0.0)
http://www.videohelp.com/tools/MKVto...sions#download
Απ' ευθείας link για το 4.0.0. είναι αυτό.
http://www.bunkus.org/videotools/mkv....0.0-setup.exe
Η διαδικασία είναι απλή. Στο input μπορείς να σύρεις την ταινία της μορφής .mkv και τους υπότιτλους που έχεις (σε περίπτωση που θέλεις να τους ενσωματώσεις, προτείνεται να το κάνεις). Κάτω από το input θα όλα τα αρχεία....ταινία, ήχος, υπότιλους. Λογίκα είναι (και πρέπει να είναι όλα τικαρισμένα). Επιλέγεις με το ποντίκι πάνω στον υπότιτλου (να είναι μπλε δηλαδή) και κάτω στο general track options και δίνεις:
track name: Greek (για ελληνικούς υπότιλους)
language: gre (Greek)
και μετά πατάς το start muxing
Στον φάκελο που είχες την ταινία, θα σου δημιουργήσει έναν ακόμη φάκελο με το όνομα της ταινίας και την κατάληξη 1. κρατάς αυτό κ σβήνεις το παλιό κ έτοιμος!
Δοκίμασε και πες μας.
(τον ήχο σε τι συσκευή τον δίνεις? αναπαράγει dts ή χρειάζεσαι σε downmix σε stereo?)

Παιδιά αυτό που έκανα είναι να περάσω την ταινία μαζί με τον ήχο τσεκάροντας το DISABLE HEADER REMOVAL COMPRESSION FOR AUDIO AND VIDEO TRACKS BY DEFAULT με την έκδοση 5.0.1 του mkvmerge αλλά και πάλι το νέο αρχείο που δημιουργεί δεν το παίζει...κολλάει στο Western Digital...μήπως πρέπει να κάνω και κάτι ακόμα...;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ WD TV HD MEDIA PLAYER ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ MKV

Παιδιά αυτό που έκανα είναι να περάσω την ταινία μαζί με τον ήχο τσεκάροντας το DISABLE HEADER REMOVAL COMPRESSION FOR AUDIO AND VIDEO TRACKS BY DEFAULT με την έκδοση 5.0.1 του mkvmerge αλλά και πάλι το νέο αρχείο που δημιουργεί δεν το παίζει...κολλάει στο Western Digital...μήπως πρέπει να κάνω και κάτι ακόμα...;;;

να κατεβασεις την εκδοση 4.0.0

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ WD TV HD MEDIA PLAYER ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ MKV

Λοιπόν φίλοι μου για εσάς που λόγω καινούργιας κωδικοποίησης των mkv δεν παίζουν σας έχω κάτι το οποίο και ποιό γρήγορο είναι από το mkvmerge και ύστερα από ψάξιμο και δοκιμές τα παίζει τέλεια τα mkv τα καινούργια στο παλιό σας mkv player με λίγα λόγια τα φτιάχνει...!!!
Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες στο link που σας δείνω και όταν δουλέψει και σας βγάλει στην μαύρη οθόνη μην τον κλείσετε αλλά περιμένετε να ολοκληρωθεί η διεργασία και να σας βγάλει το μύνημα καθώς και να γίνει η ενσωμάτωση στο παλιό αρχείο...θα δείτε δουλεύει τέλεια ο κώδικας...!!!

http://forum.doom9.org/showpost.php?p=1526954&postcount=19

Βασικά πάει και καλεί το mkvmerge στο παρασκήνιο αλλά μου φάνηκε και ποιο γρήγορο και ενσωματώνει την ταινία την φτιαγμένη στην παλιά!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ WD TV HD MEDIA PLAYER ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ MKV

πιο γρήγορο δεν είναι...απλά η ταχύτητα είναι ανάλογη με το μέγεθος του αρχείου, του πόσο καλα δουλεύει ο σκληρός κτλ