Πρόβλημα με Western digital σκληρό

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Δε μου κάθεται,δε μου κάθεται....

Τις προάλλες αγόρασα αυτό το μαραφέτι αφενός για να συμμαζέψω λίγο τα αρχεία μου και αφετέρου γιατί το βρήκα σε σκανδαλιστική τιμή (getitnow).

Βραδιά πρώτη,έβαλα 300 gbyte τραγουδιών να μεταφερθούν στον καινούργιο μου δίσκο με αποκοπή.
Χρόνος περαίωσης; 26 ώρες!

Βραδιά δεύτερη, το σύνδεσα με το wd player για να δώ μια matroska.Εννοείται δεν κατάφερα να δω τίποτα...

Βραδιά τρίτη,απόψε,πήρα τη χθεσινή matroska με αντιγραφή στον υπολογιστή μου για να τη δω απο εκεί.Αποτέλεσμα;
ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Στα specs o κατασκευαστής λέει:

Serial Bus Transfer Rate (USB 2.0) 480 Mb/s (Max)

Τι μπορεί να φταίει;

Μήπως ο υπολογιστής; (netbook)
Μήπως ο σκληρός;
Μήπως το καλώδιο;
Ο ανάδρομος Ερμής;;;

Και επίσης τι μπορώ να κάνω;
Είναι λόγος επιστροφής στο κατάστημα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Το netbook μπορεί να φταίει.
Το δοκίμασες με κάποιον ισχυρότερο υπολογιστή? Δοκίμασα μια παρόμοια αντιγραφή με ένα αρχείο 4,2Gb απ' τον Windows Home Server μου (από SATA) σε έναν (USB) Seagate FreeAgent και πήρε 3 λεπτά. Αναλογικά είναι 8 φορές περίπου, πιό γρήγορα απ' τις μετρήσεις σου.
Παίζουν ρόλο:
Ο δίσκος του PC που διαβάζεις, για να αντιγράψεις στον USB.
Ο επεξεργαστής του PC που έχει τον δίσκο με τα αρχεία που διαβάζεις.. Στη περίπτωσή μου, ο WHS μου έχει έναν (μέτριο) Pentium 2160 @ 1,8GHz.

Πιθανότατα ο δίσκος σου αναγνωρίζεται σαν USB1 device (oxi USB2). Checkare ta specs του netbook στα USB ports (το πιθανότερο είναι ότι είναι USB2 εκτός αν είναι πάνω από 5 χρονών παλιό). Ίσως να χρειάζεται κάποιο update o USB driver του netbook-ψάξε στο site του κατασκευαστή. Μία ένδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος είναι όταν βάζεις ένα USB2 device σε πορτ που υποστηρίζει μόνο USB1 να σου βγάλει ένα μήνυμα "το device μπορεί να αποδώσει καλύτερα αν συνδεθεί σε USB2 θύρα". Οταν αντιγράφεις από flaskaki αρχεία τι ταχύτητες πιάνεις?

To USB 2.0 βγάζει περίπου 30MB/sec
To eSATA πάνω από 100ΜΒ/sec

Προτιμάτε eSATA

Μάλλον είναι πρόβλημα του netbook. Τι σκληρό δίσκο έχει;
Το πιθανότερο να είναι η version του USB όπως ειπώθηκε παραπάνω.

καλησπερα,

έχω και εγώ ενα mybook το οποίο από το Σάββατο δεν παίζει
το βάζω στο ρεύμα, αρχίζει λίγο να δουλεύει και μετά σταματάει
το μπλε λαμπάκι δεν ανάβει ποτέ
μπορεί κάποιος να βοηθήσει? έχω μέσα απο φωτό του γάμου μου και αρχεία της δουλείας εως mkv..και έτσι και τα χάσω θα φρικάρω:shot:

Ίσως είσαι τυχερός και έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό σου. Αν μπορείς, βρες από κάποιον φίλο / γνωστό ένα ίδιο τροφοδοτικό και κάνε μία δοκιμή.

Πέραν αυτού, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, χωρίς να ρισκάρεις να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στα δεδομένα σου.

Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε επαγγελματία.

Επίσης, στο μέλλον, να παίρνεις και backup. Αποδίδει...

Αν δεν βγάλειs άκρη με ένα άλλο τροφοδοτικό,όπωs σου προτείνει και ο Δημήτρηs,η μόνη λύση είναι να τον βγάλειs από το κουτί και και να τον χρησιμοποιήσειs πλέον σαν εσωτερικό.

Να συμπληρώσω επίσηs ότι αν δεν μπορείs να τον έχειs εσωτερικό,τότε θα υποχρεωθείs να πάρειs ένα κουτί.

Last edited:
οκ ευχαριστώ..
εχω για backup εναν toshiba 1TB...το θέμα είναι ότι τον συνδέω και αυτόν στο WD, αρχικά κάνει ότι τον διαβάζει κα μετα από 5δτλ σταματάει....αν είσαι γκαντέμης:mad:

Για δοκίμασε να βγάλεις από την πρίζα το WDTV για λίγο. Μήπως μετά τους αναγνωρίζει κανονικά τους δίσκους;

ο σκληρός της WD πρέπει να τα έχει παίξει δεν νομίζω ότι φταιει το wd live. έχω και ένα μικρό passport και παίζει κανονικά από εκει. ελπίζω μόνο να μην έχω χασει data και να ειναι retrievable
τον άλλο θα τον δοκιμάσω σε PC να δω

ειχα το ιδιο ακριβως προβλημα και το ελυσα . θα γραψω αργοτερα ολες τις κινησεις που πρεπει να κανεις γιατι τωρα δεν προλαβαινω.