Προβλημα με woofer ΒΟΗΘΕΙΑ

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Γεια σας !! λοιπον ο γάτος μου επειδή του αρέσει να παίζει με τις κλωστές είδε μια που ήταν πάνω στο ηχείο και χωρίς να το θέλει μου έσκισε λίγο το λάστιχο γυρω απο το woofer μου..Να το αλλάξω?μπορώ να βάλω καλύτερη μονάδα? Το woofer που έχει ειναι για της Seas σειρά excel και είναι 6,5''. Το έβαλα να παίξει και δεν έχει πρόβλημα αλλα το θέμα είναι οτι με τον καιρό θα ανοίγει πιστεύω.. Το ηχειο ειναι το Jamo Concert 11 (D870)

Στις φωτογραφιες δεν φαίνεται πολυ καλά..

Attachments

• CAM00031.jpg
    CAM00031.jpg
    34.3 KB · Views: 254
  • CAM00032.jpg
    CAM00032.jpg
    19.5 KB · Views: 252
Last edited:
Μπορεί να αλλαχθεί μόνο το λάστιχο σε έναν από τους ειδικούς τεχνίτες (πχ Πανταζόπουλος 2103822001, Γουσέτης 2109578496).

Αν δεν το έχεις πειράξει ακόμα θα έλεγα να μην κάνεις τίποτα, αφού δεν σου κάνει διαφορά στον ήχο και, αν ανοίξει κι άλλο, το φτιάχνεις τότε.
Αν του μπει χέρι τώρα ίσως περάσεις σε μια κατάσταση κατά τι χειρότερη από την παρούσα.
Πιστεύω πως θα μείνει έτσι για πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Νά τι παθαίνει κανείς όταν δεν κάνει πεντικιούρ στο γάτο του!Σοβαρά τώρα,καλύτερα μην ανοίγεις δουλειές, εκτός και εάν ακούσεις χειροτέρευση του ήχου του συγκεκριμένου μεγαφώνου.Σχετικά με την αντικτατάσταση με κάτι καλύτερο,επειδή το έχω σκεφθεί και εγώ,ως κάτοχος των Concert 8,το W17E που φοράνε τα Concert ,έχει αντικατασταθεί εδώ και καιρό από το W18,το οποίο δυστυχώς έχει μεγαλύτερη διάμετρο σασσί και δεν χωράει στην υπάρχουσα πατούρα της πρόσοψης.Άν κάποιος φίλος γνωρίζει για καλύτερο ταιριαστό μεγάφωνο,ας βοηθήσει, αν το επιθυμεί.

Aν επιτρέπεται ποιά W17E είχε και με ποιά W18 αντικαταστάθηκαν?
Αν έχεις πετύχει το αντιστοιχο σε 18 θα δουλευει ικανοποιητικά στο κουτί με το κρος.
Δεν μπορεις ευκολα να ταιριάξεις κάτι αλλο γιατί δεν ειναι μονο η διάμετρος το κριτήριο.
Μπορείς να αυξήσεις την πατούρα κατά 3 χιλιοστά και να μην πληρώσεις μεγάφωνα γιατί τα συγκεκριμένα είναι πολύ καλά
δεν ειναι δυσκολο το έχω κάνει 2-3 φορές, τα παλιά 6,5'' ειχαν διάμετρο 170.4χιλιοστα και τωρα min175, συμβαίνει συχνά...

Φίλε με τον γάτο,
αν δεν ακους κάποιο πρόβλημα
δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι άμεσα

Last edited:
Απάντηση: Re: Προβλημα με woofer ΒΟΗΘΕΙΑ

Το γούφερ γράφει w17e jam,προφανώς παραγγελία της JAMO στη SEAS.Όταν λέω αντικατάσταση, εννοώ στους καταλόγους της SEAS.Η πατούρα δυστυχώς δεν μπορει να αυξηθεί έτσι εύκολα, γιατί η μπροστινή μπάφλα ειναι σύνθετης κατασκευής(πλαστικό καλούπι γεμάτο με σύνθετο υλικό).Ούτως ή άλλως το τουήτερ χρειάζεται περισσότερο αναβάθμιση,αλλά με την παρούσα οικονομική δυσπραγία...

Και μιας που πιάσαμε το θέμα με τα ζώα, έχετε υπόψη ότι τα τρωκτικά (κουνέλια, χάμστερ κλπ) "χτυπάνε" τα καλώδια.
Ένα κουνέλι που είχε φέρει η γυναίκα, μου έκανε φυτίλια ένα ζευγάρι QED 79 strand πριν από κάτι χρόνια.
Θα μπορούσε να είχε πάει στα ρεύματος και να το τρώγαμε φλαμπέ...:offtopic:

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα με woofer ΒΟΗΘΕΙΑ

Το γούφερ γράφει w17e jam,προφανώς παραγγελία της JAMO στη SEAS.Όταν λέω αντικατάσταση, εννοώ στους καταλόγους της SEAS.Η πατούρα δυστυχώς δεν μπορει να αυξηθεί έτσι εύκολα, γιατί η μπροστινή μπάφλα ειναι σύνθετης κατασκευής(πλαστικό καλούπι γεμάτο με σύνθετο υλικό).Ούτως ή άλλως το τουήτερ χρειάζεται περισσότερο αναβάθμιση,αλλά με την παρούσα οικονομική δυσπραγία...

Sorry δεν το καταλαβα, διαβασα γρηγορά
οπως τωρα ξαναδιαβάζοντας το πρωτο σου ποστ καταλαβαίνω οτι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα
απλά θέλεις κάτι καλύτερο
Δεν χρειαζεται να αλλάξεις μονάδες για να πάρεις καλύτερο ηχο από τα ηχεία.
Βεβαια ειναι μεγάλη κουβέντα...

Και μιας που πιάσαμε το θέμα με τα ζώα, έχετε υπόψη ότι τα τρωκτικά (κουνέλια, χάμστερ κλπ) "χτυπάνε" τα καλώδια.
Ένα κουνέλι που είχε φέρει η γυναίκα, μου έκανε φυτίλια ένα ζευγάρι QED 79 strand πριν από κάτι χρόνια.
Θα μπορούσε να είχε πάει στα ρεύματος και να το τρώγαμε φλαμπέ...:offtopic:

Χεχεχεχε,εμένα μου ειχε φάει το utp καλώδιο και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν είχα internet!!

Άρα μόνο ψάρια για σιγουριά.

Αν δεν το έχεις πειράξει ακόμα θα έλεγα να μην κάνεις τίποτα, αφού δεν σου κάνει διαφορά στον ήχο και, αν ανοίξει κι άλλο, το φτιάχνεις τότε.
Αν του μπει χέρι τώρα ίσως περάσεις σε μια κατάσταση κατά τι χειρότερη από την παρούσα.
Πιστεύω πως θα μείνει έτσι για πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ για την απαντηση.Δεν το έχω πειράξει ακόμα θα το αφήσω έτσι προς το παρόν και αν χειροτερέψει θα το φτιάξω.

Ανακινώ το νήμα επειδή διάβασα κάτι για το θέμα του "refoaming", που κάθε τόσο απασχολεί κάποιους και δεν υπάρχει σε κάποιο sticky thread.
Είχα γράψει τότε:

Εκείνο που υπονοούσα ως "χειρότερη κατάσταση" ήταν το ενδεχόμενο να ξε-κεντραριστεί το πηνίο φωνής, σε σχέση με τον μαγνήτη, πράγμα που μου φαινόταν απόλυτα λογικό (έως βέβαιο) να συμβεί αφότου αφαιρεθεί έστω και η μία από τις δυο αναρτήσεις του κώνου.
Εντελώς τυχαία, είδα χτες γραμμένο ότι η υποψία μου ήταν βάσιμη και ότι η συγκεκριμένη δουλειά είναι πιο tricky απ' όσο φαίνεται:
By the way, the truly 'correct' method of re-foaming / replacing speaker surrounds, especially on drivers larger than about 6", and on certain drivers smaller than that, is to 'shim the voice coil'. This requires removing the dust cap. Yes, it's difficult and potentially damaging, but you just need to be careful and methodical. If that is not done, there are two alternative methods to 'centering' to voice coil. The first is 'by feel'. VERY inaccurate and generally only successful by SHEER LUCK. Kind of like setting the timing on your engine 'by ear'. Yes, you MIGHT get close, and the end result MIGHT be a better running engine, but it probably won't be nearly as correct as using the correct equipment. The other method of centering the voice coil involves sending a VERY low frequency tone (DC or approaching DC) to the voice coil to keep it centered in the gap and keeping it there while the glue sets up / dries. Firstly, few folks have the ability or equipment necessary to do this, and secondly, I wouldn't want DC, even at lower power levels, to be sent to my voice coils for extended periods of time to 'cook them'. (an alternative method to the 'DC' version is to raise the frequency to as much as 400, but then you have a 'vibrating' cone that makes 'weighting' the foam all the way down on the cone nearly impossible, which will likely result in a glue joint with 'gaps' and unnecessary glue mass). I am amazed at the lack of credence given to this issue with firstly the folks selling re-foam kits, and secondly the general public installing them. A few years ago, most kits and instructions would include the necessary shims, replacement dust caps, and information on how to remove your dust caps, shim the voice coils and replace the dust caps. Now I am not aware of any that do! Maybe it was causing too many 'customer service' issues / 'call backs' and maybe folks were ruining their drivers removing the dust caps. I can only speculate but it's a shame, as it's a disservice and a misfortune that probably many drivers are likely 'ruined' by incorrect re-foam jobs. There's not a 'pretty' fix I suppose, but if doing the job correctly is beyond someone's capability, then the drivers should be sent to a 'competent' repair shop (competent meaning a shop that correctly 'shims the voice coils') and have them done there.
http://www.oaktreevintage.com/Restoration_Procedures.htm

Μου γεννήθηκε λοιπόν η απορία αν όλοι(?) οι ειδικοί τεχνίτες επιλέγουν τις πιο αυστηρές και δύσκολες από τις παραπάνω μεθόδους ή κάνουν τη δουλειά στο περίπου, όπως επίσης περιγράφεται, χάριν ευκολίας.
Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι τα refoaming kits που πωλούνται σήμερα δεν συνοδεύονται από οδηγίες για τη διαδικασία, κάτι που παλιότερα ήταν το σύνηθες...

Σίγουρα αυτά θα είναι γνωστά σε κάποιους, αλλά υπάρχουν και πολλοί ανυποψίαστοι...

Last edited: