προβλημα με X-Fi Platinum και εισοδο 5.1

akislxt

New member
19 April 2011
90
Θεσσαλονίκη
Εχω την X-Fi Platinum στον υπολογιστη,με ηχεια 5.1 της Creative.Οχι κατι τρομερο αλλα την κανουν τη δουλεια τους.Οταν παιζω παιχνιδια ή βλεπω ταινιες απο το PC σε 5.1 ολα παιζουν μια χαρα.Λογω ελειψης αλλης συσκευης που να κανει αναπαραγωγη σηματος Doldy Digital χρησιμοποιω το pc και την καρτα ηχου ωστε να συνδεσω το XBOX360 στην οπτικη εισοδο της καρτας.Ολα φαινοταν να δουλευουν μια χαρα,περα απο μια μικρη καθηστεριση στον ηχο που την διορθωσα.Αλλα μετα απο συστηματικη χρηση διαπιστωσα οτι καποιες φορες,ειδικα οταν υπαρχει αναπαραγωγη ηχου απο ολα τα ηχεια,ο ηχος βγαινει παραμορφωμενος ή/και ακουγωνται spikes απο τα ηχεια.Δεν εχει να κανει με την ενταση των ηχειων,το κανει ακομα και σε χαμηλη ενταση.
Αλλαξα Drivers,επαιξα με ρυθμισεις αλλα ακρη δεν εβγαλα.Απο το manual της καρτας η λειτουργια αυτη υποστηριζεται επισημα,το pc ειναι αρκετα ισχυρο,και με δοκιμη συνδεσης μεσω coaxial ενος δορυφορικου δεκτη σε 5.1 αναπαραγωγη δεν παρουσιασε προβλημα.Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?

λινκ για καρτα ηχου: http://support.creative.com/Product...SET=prodfaq:PRODFAQ_14065,VARSET=CategoryID:1

Δοκίμασε να βάλεις beta drivers αν υπάρχουν ή έστω πιο παλιούς drivers.
Δοκίμασε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις για το audio output από το xbox360.

Με τις ρυθμισεις του 360 εχω παιξει και δεν ειδα βελτιωση.Για πολυκαναλο ηχο εχει 2 επιλογες,Dolby Digital & Dolby Digital with WMA Pro.Και στα δυο κανει το ιδιο πραγμα σε γενικες γραμμες.Και οδηγους εχω περασει οτι υπαρχει εκτος απο τον τελευταιο ΒΕΤΑ που απο οτι ειδα βγηκε προσφατα.Θα τους δοκιμασω.Κατι απο ρυθμισεις δεν υπαρχει πιθανοτητα να ειναι?

Κανε τα παρακάτω βήματα
1.Κανε απεγκατάσταση των οδηγών
2.Επανεκίνηση
3.Κατεβασε αυτο το προγραμματακι απο εδω και καθάρισε temp kai registry http://www.filehippo.com/download_ccleaner/
4.Ξαναπέρνα τους οδηγούς που σου δούλευαν

αυτο φιλε μου ηταν απο τα πρωτα που εκανα...και ΒΕΤΑ περασα και clean install μετα απο format,αλλα δεν ενιωθε.Με modded unofficial driver κατι γινοταν,αλλα εκανα τελικα το μεγαλο βημα και αγορασα ραδιοενισχυτη 5,1 και γλιτωσα απο τους μπελαδες του software/hardware compatibility