Πρόβλημα??? με yamaha 663...

john6945

New member
15 April 2008
81
Βασικά δεν ξέρω καν αν πρόκειται για πρόβλημα ή απλά είναι κάτι το φυσιολογικό... Ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος με μια Samsung Μ86 με hdmi καλώδιο. Όταν μπαίνω στο setup του με τις διάφορες επιλογές για το calibration παρατηρώ ότι η εικόνα του μενού που εμφανίζεται στην τv τρεμοπαίζει σαν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το refresh rate. Δεν είναι τόσο έντονο, αλλά το λογικό δε θα ήταν να είναι εντελώς σταθερή μιας και πρόκειται για κείμενο???
Αυτό σε συνδιασμό με τα προβλήματα που έχω στη σύνδεση με to htpc μου (βλέπε αυτό το ποστ) http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41912
με κάνουν να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με τις hdmi εισόδους της τηλεόρασης...
Καμιά ιδεα οι κάτοχοι του 663? Έχετε παρατηρήσει κάτι ανάλογο τουλάχιστον όσον αφορά το πώς φαίνεται το μενού του setup στην τv σας??

στην tv μου το μενού του 663 είναι απόλυτα σταθερό και βγαίνει σε 576p. Δεν κοιτάς μήπως στο έχει γυρίσει σε 576i?

HDMI απο pc sucks γενικά πάντως...

στην tv μου το μενού του 663 είναι απόλυτα σταθερό και βγαίνει σε 576p. Δεν κοιτάς μήπως στο έχει γυρίσει σε 576i?

Τον έχεις συνδέσει με την tv με hdmi ή με κάποιο άλλο καλώδιο? Από πού βλέπεις αν είναι σε 576p ή 576i?

με HDMI. Το βλέπω όταν πατάω το i+ (sony bravia) ή όταν γυρνάω την tv στο HDMI input οπου φαίνεται για λίγο το OSD.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα το ψάξω μπας και βγάλω άκρη. Φοβάμαι πάντως πως η Samsung μου έχει πρόβλημα με το σήμα που παίρνει από μέσω hdmi....

Απάντηση: Re: Πρόβλημα??? με yamaha 663...

Το ιδιο και για μενα. Απολυτα σταθερο.

Με αυτά που ακούω έχω αρχίσει να φοβάμαι... Λέτε να έχει κάνα πρόβλημα ο ενισχυτής και όχι η τηλεόραση? Τελοσπάντων με το που θα επιστρέψω θα αρχίσω τις δοκιμές και βλέπουμε!
Εύχομαι ο Νακας να έχει καλό service...

λοιπόν το ξανακοίταξα και τελικά ο Yamaha φέρνει 576i

για να τρεμοπαίζουν σημαίνει οτι η samsung ή δεν κάνει σωστό de-interlacing ή έχει πρόβλημα. Αν έχει κάποιος άλλος samsung ας σχολιάσει το de-interlacing της.

ρίξε και μιά ματιά στις ρυθμίσεις που προτείνουν εδώ:

http://www.avforums.com/forums/lcd-...msung-m86-m87-discussion-settings-thread.html

και σε μενα τρεμοπαιζει το μενου του 663 και εχω μια samsung S86 ομως...
οταν παταω info μου βγαζει 720x576@50Hz,αυτο ειναι i ή p ???

Last edited:
δεν μπορείς να το ξέρεις!

γενικά έχω παρατηρήσει οτι οι samsung δεν τα πάνε καλά με το de-interlacing

..το είδα και σε μια 32άρα ενός φίλου όπου το menu του ps3 σε 1080i τρεμόπαιζε ενώ στην sony πάλι σε 1080i είναι απολύτως σταθερό.

και σε μενα τρεμοπαιζει το μενου του 663 και εχω μια samsung S86 ομως...
οταν παταω info μου βγαζει 720x576@50Hz,αυτο ειναι i ή p ???

Τελικά παρατήρησα ότι τρεμοπαίζει και στο μενού ενός sony dvd που είναι συνδεδεμένο με svideo στον ενισχυτή και από εκεί με hdmi στην τηλεόραση. Και εκεί πατώντας το ινφο μου δείχνει ότι είναι 720χ576@50hz. Βέβαια όταν βλέπω dvd δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνει. Και όσον αφορά την ανάλυση σύμφωνα με το εγχειρίδιο της Samsung δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό μιας και η ανάλυση υποστηρίζεται... Θα δοκιμάσω να συνδέσω με scart to dvd κατευθείαν στην τηλεόραση και αν δεν τρέμει το μενού πρέπει να είναι πρόβλημα του ενισχυτή! Οπότε με βλέπω Τρίτη να πηγαίνω από Νάκα μεριά!
Εύχομαι μόνο να μη με βγάλουν τρελό και να μου λένε ότι είναι φυσιολογικό...