Πρόβλημα με YAMAHA RX-V2600 και multichannel PCM

erectus

New member
5 June 2007
22
Καλησπέρα στο φόρουμ,
Μετά απο αρκετές ώρες προσπάθειας να βρώ λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω αποφάσισα να ζητήσω την πολύτιμη βοήθεια σας!! :)

Είμαι εδώ και αρκετά χρόνια κάτοχος ενός Yamaha rx-v2600, και μπορώ να πω πως τον έχω ευχαριστηθεί αρκετά!
Όμως πριν λίγες μέρες έπεσαν στα χέρια μου κάποια dvd-audio.
Σύνδεσα λοιπόν για πρώτη φορά το Panasonic dvd-recorder DMR-EH65 (είδα πως έχει δυνατότητα αναπαραγωγής dvd-audio) με τον ενισχυτή μέσω του HDMI 1.1.
Ρύθμισα στο player το output του ψηφιακού ηχου σε hdmi και το dolby digital σε PCM αντί bitstream. (ύστερα τα δοκίμασα όλα βέβαια που δεν έβλεπα φώς!)

Αυτό που κατάφερα είναι οταν πατάω ιδιότητες ήχου στο player ενω παίζει το δισκάκι να βλέπω "soundtrack PPCM 6ch 96k 24bit",
Να ανάβουν τα icons των 5.1 ηχείων και PCM στον ενισχυτή αλλά να παίζουν μόνο το αριστερό και δεξί ηχείο!!! Δοκίμασα σε straight effect αλλά και σε standard MPCM. Τίποτα δε γίνεται!! Απελπίστηκα! Άδικη προσπάθεια.

Σε άλλο player παίζουν κανονικά τα DTS, και dolby digital tracks του ίδιου δίσκου. (αλλα δεν βλέπει το ειδικό partition MLP 5.1 96/24 εκεί.)

Μήπως γνωρίζει κανείς πως λίνεται το πρόβλημα;; Δε θα έπρεπε να ανάβει και το icon πάνω στον ενισχυτή "96/24" ;
Ίσως φταίνε άραγε τα hdmi cables;
Ή μήπως τελικά έφτασε ο καιρός για την αγορά νέου ενισχυτή...;;; :)