Προβλημα μεγεθους!

alogaki

New member
11 January 2011
2
Καλησπερα
Θα ηθελα τη γνωμη σας για μια τηλεοραση που θέλω να βαλω στο υπνοδωματιο μου.
Το δωματιο ειναι 3 μετρα επι 3,5 περιπου.
Την τηλεοραση θα την βαλω στον τοιχο και η αποσταση θεασης θα ειναι σταθερη απ το κρεβατι μου στα 3 μετρα ακριβως.Η χρηση θα ειναι 60% φηφιακα καναλια και 40% ταινιες avi,mkv μεσω player.
Ειμαι μεταξυ 37 και 40 ιντσων αλλα δεν μπορω να αποφασισω.Στα καταστηματα που τις βλεπω η 40 μου φαινεται μεγαλη ενω η 37αρα κανονικη και φανταζομαι οτι σε εναν πιο μικρο χωρο οπως ειναι ενα υπνοδωματιο θα φαινονται και οι 2 πιο μεγαλες.Δε θα θελα σε καμμια περιπτωση η 40αρα ναι με "πλακωνει" με το μεγεθος της-αλλωστε το υπνοδωματιο ειναι κυριως για αλλα πραγματα:-) αλλα διαβαζοντας εδω διαφορες αντιστοιχες περιπτωσεις φοβαμαι μηπως με τον καιρο μου φαινεται μικρη η 37αρα.
Διαβαζοντας βεβαια καποια σχολια-συμβουλες περι αποστασης-μεγεθους μαλλον θα μου πειτε οτι και η 40αρα μικρη ειναι αλλα μην ξεχνατε οτι για υπνοδωματιο ειναι και ειπαμε, θελω μεν να βλεπω αλλα οχι και να με "πλακώνει".
Ποια ειναι η γνωμη σας;
Ευχαριστω για το χρονο σας

ΥΓ Απο Δευτερα που ξεκινουν εκπτώσεις παιζουν εκπτωσεις για τις τηλεορασεις ή ειναι ψιλοfix οι τιμες του καθε καταστηματος?

Καλος ηρθες alogaki.

42" πλασμα. πανασονικ, στον τοιχο.
Συγκεκριμενα, panasonic G20
http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=panasonic+TX-P42G20
Θα την βρεις με ολιγον παζαρι κοντα στα 800-850
Δεν επηρεαζεουν οι εκπτωσεις (οι απο την Δευτερα) τις τηλεορασεις

Ειναι τελεια για την χρηση που την θες και δη σε κρεββατοκαμαρα.

Μην παρεις ποιο μικρη, (και μην ακουσεις ολους τους υπολοιπους που θα βγαζουν κορωνες του τυπου: "3 μετρα και σκεφτεσαι για 40?? Τουλαχιστον 60" :flipout: )

Μένεις με τους γονείς σου? Κοιμάσαι μόνος σου? Πόσα χρήματα διαθέτεις?
Όταν λες "αλλωστε το δωμάτιο είναι για άλλα πραγματα :)", που πάει το μυαλό σου?

greekgreek δεν στραβωνεσαι με την 42αρα?
etien δε μενω μονος,στο δωματιο κοιμαμαι μονος και καποια σ-κ ερχεται και το μωρο μου και κοιμομαστε μαζι και θελουμε να βλεπουμε αγκαλια tv-προς το παρον κοιταμε τον τοιχο ή παιζουμε παιχνιδια
οταν λεω οτι το υπνοδωματιο ειναι κυριως για αλλα πραγματα μην παει το μυαλο σου στο πονηρο,εννοω οτι ειναι κυριως για υπνο )
διαθετω μεχρι 800-900Ε το πολυ.
Οι φιλοι μου λενε οτι και τη 40αρα τη βρισκουν υπερβολικη για δωματιο....
Εχω μπερδευτει τελειως
Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας

Η απόσταση θέασης σου,επιβάλει τις επιπλέον ίντσες.Και αυτό για μια πιο ξεκούραστη θέαση.Στις 42 ίντσες δεν στραβώνεσαι...αντιθέτως,στις 32 πχ θα στραβωνόσουν.

Ακριβως. Το μικροτερο μεγεθος κουραζει και οχι το μεγαλυτερο.

Οι φιλοι σου προφανως ειναι ασχετοι με το αντικειμενο.

Και το budget σου είναι καλο, όχι κάτω από 40" για όσα περιγραφεις εως τωρα.

Έχω φίλε μου στο υπνοδωμάτιο μια 46'' και 50'' να είχα δεν θα με χάλαγε απόσταση θέασης max 2.30 όποτε μην το σκέφτεσαι καν για την 40''.